Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Potato pancake or rosti with basil, selective focus

Kartupeļu, burkānu plācenīši ar gaļu un kanēli

Sastāvdaļas
  • 3 lieli kartupeļi
  • 3 burkāni
  • 1 neliels sīpols
  • 3 ēd.k. kukurūzas cietes
  • 2 olas
  • 1/2 tējk. karija
  • 1/2 tējk. malta kanēļa
  • sāls
  • 200 g tītara filejas salami
  • eļļa cepšanai
Šo ēdienu iecienījuši Tanzānijā.Šīs receptes oriģinālā tiek izmantoti saldie kartupeļi, bet mums tīkamāki šķita mūsu pašu tradicionālie. Ka arī Tanzānijā gatavojot šo ēdienu izmanto liellopu gaļu, mēs aizstājām to ar salami. Bet tā jau gaumes lieta, pamēģiniet abus variantus.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus, burkānus un sīpolu nomizo un smalki sarīvē, pēc tam pārkaisa ar kukurūzas cieti un visu rūpīgi samīca.
2
Olas sakuļ ar kariju, kanēli un sāli. Salami desu sagriež tievās strēmelītēs un iemaisa dārzeņos, pēc tam iejauc sakultās olas.
3
Dziļā pannā sakarsē eļļu. Ar karoti nokniebj nelielus mīklas pikucīšus un liek karstā eļļā, viegli pieplacina un cep zeltaini brūnus no abām pusēm. Liek uz papīra dvieļa, nosusina un noliek siltumā, lai neatdziest, kamēr cep pārējos.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni