Pikantie mēles salāti
Sastāvdaļas
- 200g vārīta cūkas mēle
- 1 vārīta biete
- 100g salātlapas
- 2 marinēti gurķi
- Mērcei:
- 2-3 anšovi
- 1 ēd.k. citrona sula
- 4 ēd.k. mājas majonēzes
- sāls, pipari
Bietes satur nedaudz olbaltumvielu un tauku, organiskās skābes – citronskābi, ābolskābi, skābeņskābi, minerālvielas – kāliju, nātriju, kalciju, magniju, fosforu, mangānu, jodu, dzelzi, šķiedrvielas, pektīnvielas un citas bioloģiski aktīvas vielas. Turklāt bietei ir lieliskas garšas ipašības. Pagatavojiet šo recepti un pārliecinaties.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Bietes sarīvēt uz dārzeņu rīves. Mēli un gurķus sagriezt strēmelītēs. Trauka apakšā kārto salātlapas, pa virsu liek sagrieztu mēli, gurķus un bietes. Pārlej ar mērci un pasniedz.
2
Mērcei majonēzi sablendēt ar anšoviem un citrona sulu. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.