sestdiena, 27. aprīlis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pikantie mēles salāti

Sastāvdaļas
  • 200g vārīta cūkas mēle
  • 1 vārīta biete
  • 100g salātlapas
  • 2 marinēti gurķi
  • Mērcei:
  • 2-3 anšovi
  • 1 ēd.k. citrona sula
  • 4 ēd.k. mājas majonēzes
  • sāls, pipari
Bietes satur nedaudz olbaltumvielu un tauku, organiskās skābes – citronskābi, ābolskābi, skābeņskābi, minerālvielas – kāliju, nātriju, kalciju, magniju, fosforu, mangānu, jodu, dzelzi, šķiedrvielas, pektīnvielas un citas bioloģiski aktīvas vielas. Turklāt bietei ir lieliskas garšas ipašības. Pagatavojiet šo recepti un pārliecinaties.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Bietes sarīvēt uz dārzeņu rīves. Mēli un gurķus sagriezt strēmelītēs. Trauka apakšā kārto salātlapas, pa virsu liek sagrieztu mēli, gurķus un bietes. Pārlej ar mērci un pasniedz.
2
Mērcei majonēzi sablendēt ar anšoviem un citrona sulu. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.

Pievienot komentāru

Salāti