Piknika salāti ar kūpinātu gaļu un sieru
Sastāvdaļas
- 400g kūpināta gaļa
- 300g salātlapas
- 200g siers (piem. Alpu, Edam, Holandes)
- 2 lieli tomāti
- 1 dzeltena paprika
- 1 saarkans sīpols
- zaļie lociņi
- Mērcei:
- 250g krējums 15%
- 2 ēd.k. Franču sinepes
- 1/2 citrona sula
- sāls, pipari
Šie salāti lieliski (un ērti) iederēsies dodoties atpūtā pie dabas. Taču neviens nav teicies, ka nedrīkstat tos pagatavot mājās, lai baudītu skatoties iemīļoto TV pārraidi.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Gaļu, sieru, papriku un tomātus sagreizt kubiņos. Lokus smalki sagriezt. Sīpolu sagriezt smalkos kubiņos. Salātus saplūkāt.
2
Salātus kārto slāņos - salātlapas, lokus, gaļu, papriku, sieru, tomātus.
3
Atsevišķi pagatavot mērci - visas sastāvdaļas sajaukt kopā, pievienojot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
4
Salātus var pagatavot gan porcijas burciņās, gan vienā lielākā burkā. Mērci labāk paņemt līdz atsevišķā trauciņā, kuru pirms lietošanas jāsakrata.Lai salāti nesasulotu, iesakām mērci pievienot īsi pirms salātu baudišānas.