Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rutku salāti ar liellopa gaļu un vārītu olu

Sastāvdaļas
  • 1 rutka sakne
  • 200g vārīta liellopa gaļa
  • 1 sīpols
  • 1 cieti vārīta ola
  • krējums vai mājas majonēze
  • olīveļļa
  • sāls, pipari
Rutki ir lielisks šķiedrvielu un kālija avots, kas kombinācijā ar C vitamīnu pasargā no sirds un asinsvadu saslimšanām. Turklāt ēdienam tie piešķir īpašu, tieši rutkiem raksturīgu garšu.

Pagatavošana 1 porcijas

1
Rutku notīrīt un sarīvēt uz dārzeņu rīves. Lai likvidētu sīvumu, iesakām ruktu uz 30 min. pārliet ar aukstu ūdeni. Vārītu liellopa gaļu sagriezt salmiņos. Sīpolu sagriezt ripiņās un apcept eļļā.
2
Ruktus, gaļu un ceptus sīpolus sajaukt, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Pievienot krējumu vai mājas majonēzi. Salātus dekorē ar vārītu olu daiviņām.

Pievienot komentāru

Salāti