Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rutku un kāpostu salāti

Sastāvdaļas
  • 1 liels rutks
  • 1/4 kāpostgalva
  • 2 burkāni
  • 5 cm mārrutku sakne
  • krējums
  • zaļumi
  • sāls
Rutkus pasaulē pazīst jau tūkstošiem gadu - to izcelsme meklējama Ķīnā. Eiropa rutkus iepazina 16. gadsimtā, kad pirmie tos uzturā sāka lietot Anglijas galma augstdzimušie. Rutki ir lielisks šķiedrvielu un kālija avots, kas kombinācijā ar C vitamīnu pasargā no sirds un asinsvadu saslimšanām.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Ruktus nomizo, nomazgā un sarīvē uz dārzeņu rīves. Tāpat sarīvē kāpostu un burkānus. Mārrutku sakni sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves. Visus dārzeņus sajauc kopā, pievieno sāli un samaisa. Pārlej ar krējumu, kurā iemaisīti sasmalcināti zaļumi.

Pievienot komentāru

Salāti