Salāti ar siļķi un rupjmaizi
Sastāvdaļas
- 150g sālīta siļķu fileja
- 400g kiršu tomātiņi
- 150g salātlapas
- 4-5 rupjmaizes šķēles
- 1 sarkans sīpols
- bazliks
- 6 ēd.k. olīveļļa
- 3 ēd.k. baltais Balzamiko etiķis
- sāls, pipari
Kura saimniee gan nav gatavojusi siļķi?! Taču šodien iztiksim bez tradicionālajiem vārītajiem kartupeļiem un biezpienu. Gatavosim salātus.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Tomātiņus sagriezt uz pusēm vai četrās daļās. Sīpolu notīrīt un sagriezt šķēlītēs. Maizi apgrauzdēt uz sausas pannas vai uztostēt, sagreizt kubiņos. Lielākas salātlapas saplūkāt ar rokām. Siļķu fileju sagriezt smalkāk.
2
Visas sagatavotās sastāvdaļas sajaukt salātu bļodā. Pievienot bazilika lapiņas
3
Pagatavot mērci. Eļļu sajaukt ar etiķi, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
4
Pirms pasniegšanas pārliet ar mērci un apmaisīt.