sestdiena, 27. aprīlis

Salāti ar siļķi un rupjmaizi

Sastāvdaļas
  • 150g sālīta siļķu fileja
  • 400g kiršu tomātiņi
  • 150g salātlapas
  • 4-5 rupjmaizes šķēles
  • 1 sarkans sīpols
  • bazliks
  • 6 ēd.k. olīveļļa
  • 3 ēd.k. baltais Balzamiko etiķis
  • sāls, pipari
Kura saimniee gan nav gatavojusi siļķi?! Taču šodien iztiksim bez tradicionālajiem vārītajiem kartupeļiem un biezpienu. Gatavosim salātus.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Tomātiņus sagriezt uz pusēm vai četrās daļās. Sīpolu notīrīt un sagriezt šķēlītēs. Maizi apgrauzdēt uz sausas pannas vai uztostēt, sagreizt kubiņos. Lielākas salātlapas saplūkāt ar rokām. Siļķu fileju sagriezt smalkāk.
2
Visas sagatavotās sastāvdaļas sajaukt salātu bļodā. Pievienot bazilika lapiņas
3
Pagatavot mērci. Eļļu sajaukt ar etiķi, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
4
Pirms pasniegšanas pārliet ar mērci un apmaisīt.

Pievienot komentāru

Salāti