Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salāti ar vīģēm un siera čipšiem

Sastāvdaļas
  • 6 svaigas vīģes
  • 150g rukola
  • 4 šķiņķa šķēles (Prošuto)
  • 70g rīvēts Parmezāns
  • 30g ciedru rieksti
  • 3 ēd.k. sarkanvīna etiķis
  • 3 ēd.k. riekstu eļļa
  • sāls, svaigi malti pipari
Vīģes (latīņu valodā: Ficus Carica) palīdz uzlabot ādas izskatu, pazemina asins spiedienu, palīdz cīnīties ar hipertoniju un citām sirds saslimšanām, uzlabo kaulu struktūru, vielmaiņas procesus. Vīģes lieliski papildinās dažādus ēdienus un piešķirs tiem īpašu aromātu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Pagatavot mērci. Vīna etiķi smaisīt ar eļļu, sāli un pipariem.
2
Vīģes nomazgāt, apžāvēt un sagriezt šķēlītēs. Uz sērvējamā šķīvja sakārtot vīģu šķēlītes un pārliet ar pusi no mērces. Ievietot ledusskapī uz 15 minūtēm.
Riekstus apgrauzdēt uz sausas pannas. Rukolu noskalot un apžāvēt.
3
Šķiņķa šķēles sakārtot uz cepešpannas un žāvēt cepeškrāsnī 4-5 min. Šķiņķi pārlikt uz šķīvja. Uz tās pašas cepešpannas salikt nelielas rīvēta siera čupiņas. Cept cepeškrāsnī 4-5 min., kamēr siers ir izkusis. Čipšiem ļaut atdzist uz cepešpannas.

Uz šķīvja ar vīģēm sakārtot rukolu, šķiņki un riekstus. Pārliet aratlikušo mērci un viegli apmaisīt. Pārkaisīt ar salauztiem lielos gabalos čipšiem un pasniegt.

Pievienot komentāru

Salāti