Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Fresh vegetable salad with beet, potato and cucumber with herring, selective focus

Vinegrets ar siļķi

Sastāvdaļas
  • 300g marinētas bietes
  • 1 mazsālīta siļķe
  • 3-4 lieli kartupeļi
  • 4 marinēti gurķi
  • 2 burkāni
  • 300g skābēti kāposti
  • 300g zaļie zirnīsi
  • 1 sīpols
  • 1-2 ēd.k. olīveļļa
  • sāls, svaigi malti pipari
Vinegrets ir Padomju Savienības kulinārais mantojums. Taču arī mūsdienās šos salātus gatavo vai katrā mājā un šī klasiskā ēdmaņa ir iekļauta daudzu kafejnīcu un krogu ēdienkartēs. Vinegreta galvenās sastāvdaļas ir bietes un skābēti kāposti. Taču ar ko vēl bagātināt šos salātus - paliek katras saimnieces ziņā.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Burkānus un kartupeļus nomazgāt un novārīt līdz tie ir mīksti. Adzesēt un nomizot.
2
Kartupeļus, burkānus un gurķus sagriezt lielos kubiņos. Pievienot smalki sakapātu sīpolu, skābētus kāpostus, bietes un sagrieztu siļķi. Visu kārtīgi samaisīt. Pievienot zirnīšus, olīveļļu, sāli un piparus pēc garšas.
3
Pasniedz dekorejot ar svaigiem zaļumiem.

Pievienot komentāru

Salāti