Panzanella ar tomātiem
Sastāvdaļas
- čiabata vai lavašs ( ~ 600 g )
- 8 ēd.k. olīveļļas
- 500 g sarkano un dzelteno cherry tomātiņu
- 4 sīpolloki
- 300 g selerijas kātu
- 1 sarkanais sīpols
- 1 ķiplokgalviņa
- 1 svaigs gurķis (garais)
- 2 ēd.k. baltā balsamiko etiķa
- citrona sula
Ir tāds teiciens - Itāļu dvēseli var iepazīt ne tikai baudot pastas, bet arī lieliskos salātus Panzanella !
Pagatavošana
1
Sagriezt čiabatu palielos gabalos un apcept uz
pannā pievienojot 3 ēd.k. olīveļļas. Tad apcepto
čiabatu novietojam uz papīra dvieļa, lai notek
eļļa. Tomātus noskalot un pārgriezt uz pusēm.
Sīpolu un selerijas kātus sagriezt ripiņās.
Diezgan biezi sagriezt sīpollokus. Smalki
sakapāt ķiploku. Gurķi nomizot, pārgriezt
gareniski, izņemt sēklas un sagriezt kubiņos. Sagrieztos dārzeņus ielikt traukā un pievienot
atlikušo olīveļļu, balsamiko etiķi un citronu
sulu. Piebērt sāli un piparus un atstāt
salātus ievilkties uz ~ 10 minūtes. Pasniedz
uzreiz, pievienojot pētersīļus un grauzdiņus.