Pikantie teļa gaļas salāti ar dārzeņiem
Sastāvdaļas
- 500g vārīta liellopa vai teļa gaļas fileja
- 3 burkāni
- 1/2 liela selerijas sakne
- 1 biete
- 1 sīpols
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 ēd.k. cukurs
- olīveļļa
- kinza
- pētersīļi
- 1 ēd.k. zivju mērce
- 2 ēd.k. saldā čili mērce
- 1/2 laima sula
- 1 čili pipars
- sāls, pipari
Šie salāti patīkami pārsteigs pat pieredzējušu gardēdi. Izmēģiniet vienkārši pagatavojamo salātu recepti arī jūs!
Pagatavošana
1
Dārzeņus notīrīt un sagriezt tievās garās strēmelēs, pārlikt bļodā, pārkaisīt ar cukuru un sāli un ar rokām saspaidīt. Atlikt uz 10 min.
2
Gaļu sagriezt pēc iespējas plānākas šķēlītēs un sajaukt ar dārzeņiem.
3
Sīpolu un ķiplokus smalki sakapāt. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus un ķiplokus. Pievienot čili mērci, zivju mērci un laima sulu. Mērci atdzesēt un pievienot dārzeņiem.
4
Smalki sakapātus kinzu un pētersīļus pievienot salātiem. Pievienot arī sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
5
Pasniedzot dekorē ar šķēlītēs sagrieztu čili piparu.