Dimdiņu tunča salāti
Sastāvdaļas
- 150g konservēts tuncis olīveļļā
- 200g marinēti sīpoli
- 150g svaigs gurķis
- 200g konservētas pupiņas
- 6 paipalu olas
- Mērcei:
- 100g beztauku jogurts
- 1 ēd.k. angļu sinepes
- sāls, pipari
Šajos salātos tuncis ideāli sader kopā ar marinetiem sīpoliem. Tāda sajūta, ka tie ir radīti viens otram! Šie salāti lieliski der gan ikdienas pusdienām-vakariņām, gan svētku galdam. Izmēģiniet šo recepti un pārliecinaties paši!
Pagatavošana 2 porcijas
1
Olas liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un uzvāra. Vāra 1-1,5 min. Olas pārliek zem auksta ūdens un atdzesē.
2
Gatavo mērci. Jogurtam pievieno sinepes, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas, samaisa.
3
Gurķi nomazgā un sagriež šķēlītēs. Olas noloba un sagriež uz pusēm. No sīpoliem, tunča un pupiņām notecina lieko šķidrumu.
4
Porcijas šķīvjos kārto kaudzītēs sīpolus, tunci, gurķus, olas un pupiņas. Olas un gurķus pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un sāli pēc garšas. Pasniedz ar pagatavoto mērci.