Vistas buljons ar muskatrieksta klimpām
Sastāvdaļas
- 1 l vistas buljona
- 100g mannas
- 1 ola
- 1 olas dzeltenums
- 1 ēd.k. ūdens
- 2 ēd.k. olīveļļas
- 1 tējk. sakapātu zaļumu
- sāls
- muskatrieksts
Ierasti ēdieni var iegūt neierastāku garšu un izskatu variējot ar piedevām.
Pagatavošana
1
Olas sakuļ, pievieno ūdeni, sarīvētu
muskatriekstu, mannu, sakapātus zaļumus, visu
labi samaisa.
Pašās beigās pievieno eļļu.
Ar ēdamkaroti nokniebj iegarenas klimpas un
liek verdošā sālsūdenī. Vāra uz lēnas uguns līdz klimpas uzpeld un izņem ar putu karoti.
2
Uzsildītā šķīvī ielej buljonu, saliek klimpas un pārkaisa ar zaļumiem.