Tomātu-zemeņu aukstā zupa
Sastāvdaļas
- 450 g tomāti
- 450 g zemenes
- 1/2 sīpols
- 1/2 čili pipars
- 3/4 glāze vistas vai dārzeņu buljons
- 1/4 glāze olīveļļa
- 2-4 ēd.k. sarkanais vīna etiķis
- 3 daiviņas ķiploks
- 1,5 ēd.k. sāls
- parmezāns
- kinza
Lieliska aukstā zupa karstam laikam.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Zemenes nomazgā, attīra no kātiņiem un sagriež
uz pusēm. Tomātus nomazgā, attīra no kātiņiem
un sagriež šķēlēs. Sīpolus nomizo un sasmalcina
kopā ar ķiplokiem un zaļumiem. Visas sastāvdaļas
sablendē līdz viendabīgai masai.
2
Efektīgi šī
zupa izskatās salieta glāzēs un dekorēta ar
zemenēm un rīvētu parmezānu.