Aukstā zupa ar kefīru un vistas fileju
Sastāvdaļas
- 1l kefīrs
- 4 olas
- 1 vārīts kartupelis
- 200g svaigi gurķi
- 100g redīsi
- 400g vārīta vistas fileja
- 2 ēd.k. franču sinepes
- 2 ēd.k. mārrutki
- minerālūdens
- zaļumi
- sāls, pipari
Jo augstāk kāpj termometra stabiņš, jo aukstākas paliek zupas kuras gatavojam. Piedāvājam vēl vienu aukstās zupas pagatavošanas recepti.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Olas vārīt 5 min. no brīža, kad ūdens sāk vārīties. Atdzesēt. Olas nolobīt un smalki sakapāt.
2
Kartupeli, gurķus, redīsus un gaļu sagriezt salmiņos.
3
Olas dzeltenumus uzputot ar mārrutkiem un sinepēm. Pievienot kefīru, samaisīt, pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus. Pie-vienot minerālūdeni, bet nepārspīlējot - masai jābūt biezai.
4
Visus dārzeņus, olas un gaļu salikt šķīvjos, pārliet ar kefīra masu. Pasneidz ar svaigiem zaļumiem.