Čili biezzupa latviešu gaumē
Sastāvdaļas
- 500g maltā liellopa gaļa
- 400g konservēti tomāti savā sulā
- 400g vārīti pelēkie zirņi
- 1l vistas buljons
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 ēd.k. olīveļļa
- 1 ēd.k. paprikas pulveris
- 1 ēd.k. čili
- 1/2 tējk. kaltēts oregano
- zaļumi
- krejums pasniegšanai
- kukurūzas čipši
- sāls, pipari
Receptes aizsākumi meklējami tālajā Meksikā. Taču mēs pupiņas nomainījām pret zirņiem un veicām vēl šādus tādus uzlabojumus... Nu šī recepte atbilst mūsu, ziemeļnieku, temperamentam.
Pagatavošana 3 porcijas
1
Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep smalki sakapātu sīpolu, ķiploka daiviņas un gaļu.
2
Pievieno sasmalcinātus konservētus tomātus, papriku, čili piparus, oregano un sautē 5 min.
3
Pievieno buljonu, pelēkos zirņus, apsedz ar vāku un vāra uz mazas uguns apm. 15 min.
4
Zupu pasniedz ar krējumu, sakapātiem zaļumiem un načos čipsiem.