Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kāļu krēmzupa ar kļavu sīrupu

Sastāvdaļas
  • 700g kālis
  • 100g ķiploku grauzdiņi
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1ll vistas buljons
  • 100ml saldais krējums
  • olīveļļa
  • 6 ēd.k. kļavas sīrups
  • sāls, pipari
Kanādiešiem kļavu sīrups ir tikpat kā nacionālais simbols. Kļavu sīrupu Kanādā galvenokārt izmanto brokastīs — biezās paniņu vai rauga pankūkas ēd ar brokastu desiņām vai bekona šķēlēm un kļavu sīrupu. Interesants garšu kontrasts — salds un sāļš, arī ar Latvijas kāli kļavu sīrups sader itin labi. Nogaršojiet!

Pagatavošana 6 porcijas

1
Sīpolu un ķiploku notīra un sagriež smalkāk. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst caurspīdīgi.
2
Kāļus nomizo, sagriež kubiņos un pievieno katlā. Pārlej ar buljonu un vāra apm. 30 min, līdz kālis ir gatavs. Dārzeņus mazliet atdzesē un sablendē. Pievieno saldo krējumu un sablendē vēlreiz. Pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
Krēmzupu salej porcijas šķīvjos vai krūzēs, pievieno pa 1 ēd.k. kļavu sīrupu un grauzdiņus.

Pievienot komentāru

Zupas