Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļu-puravu krēmzupa ar krējuma saldējumu

Sastāvdaļas
  • 500g kartupeļi
  • 500g puravi
  • 1l vistas buljons
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 150ml saldais krējums
  • 400g krējums
  • 2 ēd.k. mārrutki
  • sviests
  • timiāns
  • sāls, pipari
Pagatavojot šo zupu jūs saprotams drīkstiet tai pievienot arī krējumu, taču gribam jūs iedrošināt un aicināt izbaudīt ko savādāku.

Pagatavošana 4 porcijas

1
1. Pagatavot krējuma saldējumu. Timiāna lapiņas noplūkāt no zariņiem un sajaukt ar krējumu. Pievienot mārrutkus un pēc garšas sāli. Krējumu pārliet plastikāta trauciņā un novietot saldētavā uz 2-3 st, ik pa brīdim apmaisot. Saldējumu var pagatavot arī saldējuma mašīnā - tas būs atrāk un vieglāk.
2
2. Puravus sagriezt gredzenos - izmantojam gan balto, gan zaļo daļu. Kartupeļus nomizot un sagriezt smalkāk. Ķiplokus smalki sakapāt. Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu un apcept ķiplokus un puravus. Pievienot kartupeļus, pārliet ar buljonu un vārīt, kamēr kartupeļi ir mīksti.
3
3. Gatavu zupu sablendēt, pieliet saldo krējumu, pārliet atpakaļ katlā un uzkarsēt.
4
4. Zupas šķivjos liek saldējumu un pārlej ar krēmzupu. Pasniedz uzreiz.

Pievienot komentāru

Zupas