Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Roasted potatoes in baking from, selective focus

Cepti kartupeļi ar sinepēm

Sastāvdaļas
  • 500g karutpeļi
  • 2 kiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. sinepes ar graudiņiem
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1ēd.k. sauss baltvīns
  • sāls, piapri
1673. gadā Kurzemes un Zemgales hercogistē kā vienā no pirmajām Eiropas valstīm, ieveda un vēlāk sāka audzēt kartupeļus pārtikai. Tomēr tos pārsvarā izmantoja cūku nobarošanai. Saglabājies Kurzemes hercoga Jēkaba Ketlera kanclera fon Felkerzāma dēla ieraksts par to, ka hercogs licis caur Hamburgu ievest dārgos kartupeļus, lai pacienātu galmu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 200 grādiem.
Kartupeļus kārtīgi nomazgāt, sagriezt 4-6 daļās, pārlikt bļodā, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Ķiplokus notīrīt, sagriezt 2-4 daļās un pievienot kartupeļiem.
Atsevišķā bļodiņā sajaukt kopā sinepes, vīnu un olīveļļu. Šo marinādi pievienot kartupeļiem, samaisīt.
2
Kartupeļus pārlikt kartsumizturīgā traukā un cept cepeškrāsnī apm. 35-40min. Ik pa brīdim kartupeļus apmaisīt.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni