Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pikantie kāposti

Sastāvdaļas
  • 1 kāposta galva
  • 2 bietes
  • 5-6 selerijas kāti
  • 1 ķiploka galviņa
  • asie pipari pēc garšas
  • 5-6 lauru lapas
  • sāls
Šādu uzkodu gatavo vai katrā ģimenē Gruzijā. Recepte ir visur vienāda, atšķiras tikai ar asumu un garšvielu niansēm.

Pagatavošana

1
No kāpostu galvas noņemt augšējās lapas un sagriezt palielos gabalos. Bietes nomizot un sagriezt plānās šķēlītēs. Selerijas kātus sagriezt smalkāk. Ķiploku sadalīt daiviņās un notīrīt.
2
Katlā uzkarsēt ūdeni ar sāli (1 l ūdens uz 2 ēd.k. sals), pievienot 4-5 biešu šķēlītes, mazliet selerijas un 2 lauru lapas. Samazināt uguni un atstāt marinādi uz uguns, jo marinādei jābūt verdošai.
Pa to laiku sakārtot kāpostus, bietes, ķiplokus, selerijas, lauru lapas un ķiploku daiviņas burkā vai citā traukā, kas piemērots marinēšanai. Cenšasties sakārtot pēc iespējas ciešāk.
No marinādes izņemt bietes, selerijas un lauru lapas un pārlikt pa virsu kāpostiem. Pārliet ar marinādi. Burku apsegt ar vāku vai folliju un nolkit marinēties aukstā vietā. Apmēram pēc nedēļas kāposti ir gatavi.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni