Kartupeļu pankūkas korejiešu gaumē
Sastāvdaļas
- 6 vidēji kartupeļi
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 ola
- sāls
- eļļa cepšanai
- Mērcei:
- 4 ēd.k. sojas mērces
- 2 ēd.k. baltvīna etiķa
- 1 ķiploka daiviņa
- zaļie loki
- 1 tējk. cukura
- 1 tējk. sezama sēkliņas
- čili pipari pēc garšas
Izbrīna nosaukums? Nekā jocīga, arī šajā pasaules malā gatavo gardas kartupeļu pankūkas. Īpašo korejiešu toni piešķir mērcīte.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kartupeļus notīrīt, sarīvēt uz rupjas rīves, pievienot olu, smalki sakapātus ķiplokus, sāli pēc garšas un visu kārtīgi samaisīt. Pannā uzkarsēt eļļu un uzcept pankūkas.
2
Zaļos loku sagriezt, ķiplokus smalki sakapāt. Visas mērces sastāvdaļas sajaukt kopā.
3
Pankūkas pasniedz ar mērci.