Dārzeņu kēkss
Sastāvdaļas
- 2 gl. milti
- 1,5 gl. auzu pārslas
- 1 gl. rīvēti burkāni
- 1 gl. rīvēti kabači
- 1,5 gl. piens
- 1 ola
- 0,5gl. mīksts sviests
- 1 ēd.k. cepamais pulvers
- 0,5 tējk. rīvēts muskatrieksts
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 ēd.k. sakapāti zaļumi
- 1 tējk. cukurs
- 1 tējk. sāls
Šobrīd ir īstais laiks gatavot dažādus ēdienus no dārzeņiem, dažādi suatējumi un zupas jau pagatavotas? Pagatavojiet dārzeņu kēksu!
Pagatavošana
1
Auzu pārslas apliet ar pienu un ļaut uzbriest 5 min. Pievienot izsijātus miltus ar cepampulveri, olu, sāli, cukuru, sviestu, dārzeņus un iejaukt mīklu.
2
Cept iepriekš ietaukotās formās 20 min. 220 grādos.
Gatavu keksu var pārkaisīt ar Parmezānu vai grauzdētām ķirbju sēklām.