Laboratorisko izmeklējumu rezultāti apstiprina aizdomas par higiēnas prasību pārkāpumiem SIA “Kindercatering”

Pārtikas un veterinārais dienests ir saņēmis laboratorisko izmeklējumu rezultātus, kas norāda uz higiēnas prasību pārkāpumiem uzņēmumā SIA “Kindercatering”; tā darbība ir apdraudējusi patērētāju, šajā gadījumā 27 Rīgas pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu, veselību. Pārbaudes laikā Pārtikas un veterinārais dienests SIA “Kindercatering” virtuves telpās noņēma un laboratoriskajai izmeklēšanai nosūtīja 11 virsmu nomazgājumu, kā arī piecus pārtikas produktu […]

Lasīt vairāk →

Svaigu zaļumu izmantošana kulinārijā

Zaļumu izmantošana ir vienkāršs veids, kā akcentēt ēdiena garšu, piešķirt tam izsmalcinātību bez liekām kalorijām, neizmantojot taukvielas. Neesat pārliecināti par sevi un neziniet ar ko sākt? Pamēģiniet pievienot baziliku un majorānu jūsu iemīļotajai tomātu mērcei vai pirms cepšanas ierīvējiet vistu ar timiāna un rozmarīna maisījumu. Tādi zaļumi kā koriandrs un piparmētra lieliski iederēsies salātos aziātu […]

Lasīt vairāk →

Fani Donam gatavo ēst

Pagatavot maltīti vīramātei, vecmāmiņai, draugiem vai radu pulciņam noteikti ir izaicinājums, bet pagatavot ēdienu kādai slavenībai, it īpaši, ar kuru pats allaž būtu gribējies iepazīties, ir vēl nopietnāks pārbaudījums. Tādi priekšā ne vienam vien raidījumā ”Cepiens”, un šoreiz trīs fani servē galdu mūziķim Donam. Viena no raidījuma dalībniecēm, kas ir starp trim laimīgajiem vakariņu gatavotājiem, […]

Lasīt vairāk →

9 iemesli, kāpēc būtu jāēd dzērvenes

Žēl, ka dzērveņu mētras nelīdzinās zarainiem krūmiem, jo tās ir tik veselīgas, ka jo to ir vairāk, jo mums labāk. Priecāsimies par to, ka ir cilvēki, kuri ir gatavi doties purvā lasīt dzērvenes. Šajā rakstā aplūkosim dzērveņu veselīgās īpašības. Dzērvenes ir lielisks sezonāls vitamīnu un mikroelementu avots. Dzērvenēs ir: dzelzs, cinks, alumīnijs, mangāns, kālijs, fosfors, […]

Lasīt vairāk →

Fani gatavo mielastu Baibai Sipeniecei (Video)

Cepiens 9.septembra raidījums Vai esi prātojis, kas varētu būt tas cilvēks, ar ko ļoti labprāt vakariņotu kopā pie viena galda? Vai varbūt esi jau izdomājis, kam ar lielāko prieku servētu pašu gatavotu maltīti? Jaunajā raidījumā ”Cepiens” tas viss notiek pa īstam – fani dodas uz slavenību mājām un gatavo vakariņas. Pirmajā raidījumā fani viesojas TV […]

Lasīt vairāk →

Ieteikumi konservējot

Tagad ir īstais laiks, lai sāktu vai turpinātu dārzeņu un augļu konservēšanas darbus, sarūpējot krājumus ziemai. Esam sagatavojuši ieteikumus, ko vajadzētu un ko noteikti nevajadzētu darīt konservējot! Nelieto pārgatavojušos augļus un dārzeņus. Tā kā konservēšana neuzlabo ēdiena kvalitāti, augļu un dārzeņu atlase būtu svarīgākais, ar ko sākt konservēšanu, lai nesabojātu visu burciņas saturu, jo kuram […]

Lasīt vairāk →

Rudens fitoterapija

Sarkanās, dzeltenās un oranžās rudens ogu krellītes, kuras sevī ir uzņēmušas saules enerģiju un visas vērtīgās vielas no zemes, ir gatavas mums dāvāt veselību. Vajag tikai zināt kā tās pareizi pagatavot. Dzērvenes. Dzērveņu ārstnieciskās īpašības palīdz novērst : iekaisumus un infekcijas, hipertoniju, kuņģa slimības pazemināta skābes līmeņa gadījumos, nieru un urīnpūšļa slimības, reimatismu. Dzērveņu dzērieni […]

Lasīt vairāk →

Ko vajadzētu ēst skolniekam?!

Tuvojas jaunā mācību gada pirmais mēnesis. Daudzi vecāki aizdomājušies par jautājumu - kāda ēdienkarte būtu vispiemērotākā, lai bērns visas dienas garumā justos paēdis un būtu enerģijas pilns. Šodien apskatīsim skolnieku ēdienkarti. Lai bērns būtu ne tikai paēdis, bet tā uzturs būtu pilnvērtīgs. Skolnieka vecums, tas ir laiks kad bērna organisms intensīvi aug un attīstās. Tādēļ […]

Lasīt vairāk →

15 padomi kā izvēlēties garšīgu arbūzu

Vasaras beigas un rudens sākums ir īstais laiks arbūzu iegādei. Pirmajā brīdī šķiet, ka šajā milzīgajā ogā nav nekā negatīva. Visi ir iecienījuši arbūzus, un daudzi ir pārliecināti par to, ka arbūzs attīra organismu no šlakvielām un palīdz atbrīvoties no pāris liekajiem kilogramiem. Lielākā pircēju daļa ir pārliecināti par arbūzu nekaitīgumu un zemo kaloritāti. Taču […]

Lasīt vairāk →