Kūciņa no Trampa kāzām tika pāŗdota par 2240$

Kūciņa no Trampa kāzām tika pāŗdota par 2240$

Neskatoties uz to, ka Donalda un Melānijas Trampu kāzas notika tālajā 2005. gadā, pilnīgi izžuvušu kūciņu, kura tika saglabāta no svinību dienas, izdevās pārdot izsolē par rekordlielu summu.Sākotnējā cena bija 250$, taču izsoles beigās deserts tika pārdots nezināmam pircējam par 2240$. Trifeļu kūciņa ar baltu glazūru nostāvējusi kartona kastītē 12 gadus. Tās izmērs ir 9cm […]

Lasīt vairāk →
"Fazer" piedāvā maizi ar maltiem circeņiem

“Fazer” piedāvā maizi ar maltiem circeņiem

Somu kompānija Fazer uzsākusi Helsinku lielveikalos īpašas maizes tirdzniecību, kuras sastāvā ir kaltēti kukaiņi. Par savu jauno produkciju kompānija stāsta, ka katrā maizes klaipā ir 70 sasmalcināti circeņi, kā arī kviešu milti un sēkliņas, pateicoties šim faktam, šī maize var lepoties ar paaugstinātu olbaltumu saturu. Maksā šāda maize divreiz dārgāk, nekā parastais maizes klaips – […]

Lasīt vairāk →
Kanādiešu vizāžiste pārvērta savu seju par hamburgeru un picu

Kanādiešu vizāžiste pārvērta savu seju par hamburgeru un picu

32 gadus jauna profesionāla vizāžiste no Vankuveras (Kanāda) Mimi Čoi pārvērta savu seju un rokas par diezgan reālistisku fast-food. Ar akvagrimma un kosmētikas palīdzību viņa izveidoja uz savas sejas hamburgeru un picu, bet rokas pārvērta par frī kartupeļiem un hotdogu. Mimi stāsta, ka tik neparasta meikapa ideja viņai ienāca prātā, kad viņa gāja garām vienam […]

Lasīt vairāk →
Parīzē strūklakas pilda ar gāzētu dzeramo ūdeni

Parīzē strūklakas pilda ar gāzētu dzeramo ūdeni

Parīzes pašvaldība nākusi klajā ar iniciatīvu uzstādīt strūklakas ar gāzētu ūdeni katrā no 20 Francijas galvaspilsētas rajoniem. Katrā no strūklakām varēs bezmaksas padzerties gāzētu dzeramo ūdeni. Pirmā šāda strūklaka izvietota pie Sen-Marten kanāla, citas tiks uzstādītas pilsētas parkos. Parīzē jau ir astoņas šādas strūklakas, kuras tiek atklātas jau kopš 2010. gada. Ar šādu iniciatīvu pašvaldība […]

Lasīt vairāk →
Alus darītava izmantos dzīvus vēžus, lai kontrolētu izmaiņas ūdenī

Alus darītava izmantos dzīvus vēžus, lai kontrolētu izmaiņas ūdenī

Čehu alusdarītava Protivin, turpmāk ūdens attīrīšanas procesā, kuru izmanto alus darīšanai, izmantos dzīvus vēžus, . Vēžu grupai tiek piestirpināti infrosarkanie biosensori, kuri regulē sirdsdarbību un dzīvnieku kustību, pēc kā tie tiek ievietoti rezervuārā, kurus piepilda ar ūdeni. Vēži ātri reaģē uz ūdens vides izmaiņām un jebkuras izmaiņas dzīvnieku uzvedībā tiek reģistrētas datorā. Tā, piemēram, ja […]

Lasīt vairāk →
Skaistules pozē bikini, kas gatavoti no jēlas gaļas

Skaistules pozē bikini, kas gatavoti no jēlas gaļas

Piecas brazīļu skaistumkonkursa Miss BumBum (kurā tiek noskaidrots skaistākais dibens) dalībnieces pozēja fotogrāfiem bikinī, kuri bija izveidoti no jēlas liellopu gaļas. Šādā veidā skaistules protestēja pret seksuālu vardarbību. Fotosesijas devīze “Sievietes – nav vienkārši gaļas gabals”. Gaļas bikini izveidošanai kopumā tika izlietoti vairāk kā 45kg liellopu gaļas. Interesanti, ka uz šo bikini veidošanu dizainerus iedvesmoja […]

Lasīt vairāk →
Asie čipsi zārkā!

Asie čipsi zārkā!

Amerikāņu kompānija Paqui no Teksasas laiduši klajā asākos čipsus pasaulē ar nosaukumu Carolina Reaper Madness. Čipsi izgatavoti pievienojot Carolina Reaper piparus, kuri 2013. gadā ir minēti Ginesa rekordu grāmatā kā asākie pipari pasaulē. Čipsus pārdod pa vienam – katrs gabaliņš iesaiņots atsevišķā kastītē, kura pēc formas atgādina zārku. Iepakojumu izstrādāja dizainers Erins Liders. Tāds iepakojums […]

Lasīt vairāk →
Gripas profilaksei lieto jogurtus

Gripas profilaksei lieto jogurtus

Austrāliešu zinātnieki no Melnburnas universitātes apgalvo, ka jogurtu un citu probiotisko produktu lietošana uzturā pēc vakcīnas pret gripu palīdz zāļu preparātiem nodrošināt efektīvāku aizsardzību. Lai to noskaidrotu, zinātnieki izanalizēja 26 pētījumus, kuros piedalījās 3800 cilvēku un novērtēja 40 dažādu dzīvo baktēriju štammas. Tika noskaidrots, ka probiotikas, ar kurām bagāti jogurti, aktivizē organisma imūnās sistēmas darbību, […]

Lasīt vairāk →
Radīts vīns vegāniem

Radīts vīns vegāniem

Francijas vīnu ražotājs Château Dauzac paziņoja, ka kopš šī brīža visa vīna darītavas produkcija būs paredzēta vegāniem. Kad vīnu pēc fermentācijas attīra no nogulsnēm un netīrumiem, parasti izmanto dzīvnieku izcelsmes produktus, tādus kā želatīns un olu baltumi. Šī procesa laikā, kas atgādina filtrāciju, olu dzeltenumi, kā likums, saiet kunkuļos saskaroties ar vīna tanīniem, kā rezultātā […]

Lasīt vairāk →