Pastas

Arhitekts savas kļūdas piesedz ar efejām, saimniece - ar majonēzi

Pasta ar vistu akniņām un marinētiem sīpoliem

Pasta ar vistu akniņām un marinētiem sīpoliem

5 no 5 40 minūtes

Marinēti sīpoli ir lieliska piedeva pie dažādiem ēdieniem. Taču šajā receptē tie ēdienam piedod īpašu noti. Pagatavojot šo recepti vienreiz, tā noteikti iekļūs jūsu recepšu topā un savējos iepriecināsiet ne...

Aplūkot recepti

Pasta ar Iļģuciema gaļas mērci un medalu

Pasta ar Iļģuciema gaļas mērci un medalu

5 no 5 45 minūtes

Katrai valstij un reģionam ir kādas ēdienu vai dzērienu receptes ar kurām tiek asociēta konkrētā vieta. Šodien mūsu piedāvājumā ir īpaša gaļas mērce ar ingvera un kaņepju alu. Šīs garšas...

Aplūkot recepti

Rīsu nūdeļu salāti ar kokosa mērci

Rīsu nūdeļu salāti ar kokosa mērci

3.8 no 5

Šoreiz piedāvājam jums pagatavot tradicionālu Taizemes recepti. Taizemiešu ēdieni nekad nav pārgatavoti vai smagi, jo galvenais uzsvars tiek likts uz garšu, bet nevis ilgu un sarežģītu pagatavošanas procesu. Izmēģiniet šo...

Aplūkot recepti

Pilngraudu spageti ar sēņu mērci

Pilngraudu spageti ar sēņu mērci

3.9 no 5 30 minūtes

Kuram gan negaršo makaroni?! Turklāt to pagatavošanas variācijas ir visai plašas. Šoreiz gatavosim arī sēņu mērci. Šī ēdiena pagatavošana neprasa īpašu meistarību. Pagatavojiet šo recepti un pārliecinaties. Jums izdosies!

Aplūkot recepti

Dārzeņu pasta

Dārzeņu pasta

5 no 5 30 minūtes

Dārzeņi ir pilnvērtīga uztura neaizstājama sastāvdaļa. Tāpēc, piedāvājam vēl vienu pārbaudītu recepti un dārzeņu pagatavošanas veidu. Pasta (makaroni) var šķist vienkāršs, bet demokrātisks ēdiens (ne velti teju puse Latvijas iedzīvotāju...

Aplūkot recepti

Pasta Puttanesca ar mednieku desiņām

Pasta Puttanesca ar mednieku desiņām

5 no 5 30 minūtes

Pastas Puttanesca receptei ir diezgan noslēpumaina izcelsme. Vēsturnieki apgalvo, ka šo recepti radīja itāļu “nakts dāmas”, kuras bija pārāk aizņemtas, lai staigātu uz tirgu, pirktu svaigus produktus un gatavotu kaut-ko...

Aplūkot recepti

Makaronu salāti ar pesto "Pepita"

Makaronu salāti ar pesto “Pepita”

5 no 5 30 minūtes

Kompānijas GFK pētījums liecina – gandrīz puse jeb 44 % Latvijas iedzīvotāju makaronus patērē reizi nedēļā vai biežāk. Tāpēc piedāvājam vēl vienu makaronu pagatavošanas versiju, lai dažādotu mūsu ēdienkarti.

Aplūkot recepti

Makaroni ar gaileņu mērci

Makaroni ar gaileņu mērci

4.8 no 5 20 minūtes

Visi zin, ka itāļi ir kā traki uz makaroniem. Viņi vienkārši ļoti labi šo lietu pārzin un prot pagatavot 1000 un 1 mērci. Piedāvājam pagatavot un nobaudīt makaronus ar sēņu...

Aplūkot recepti

Pasta ar siera mērci un desiņām

Pasta ar siera mērci un desiņām

5 no 5 30 minūtes

Recepte ņemta no izdevniecības “White Book” pavārgrāmatas “Cāļa gaļas ēdieni”. Iepriecini sevi un citus!

Aplūkot recepti

Svaiga pasta ar dārzeņu mērci un vītinātu cūkgaļu

Svaiga pasta ar dārzeņu mērci un vītinātu cūkgaļu

5 no 5 30 minūtes

Makaronu cienītājiem viennozīmīgi jāizmēģina šī recepte. Vienkārši pagatavot – grūti aizmirst!

Aplūkot recepti

Tortelini salāti ar sieru

Tortelini salāti ar sieru

5 no 5 20 minūtes

Tortellini ir mazi, apaļi makaroni, kas pārsvarā pildīti ar gaļu, sieru vai spinātiem, lai kāda būtu jūsu izvēle, tie šajos salātos iederēsies lieliski. Iepriecini sevi un citus!

Aplūkot recepti

Pikantās nūdeles ar cūkgaļas fileju

Pikantās nūdeles ar cūkgaļas fileju

5 no 5 30 minūtes

Vēl ar austrumu virtuvi esiet uz “Jūs”? Izmēģiniet šo recepti un viennozīmīgi gatavosiet šīs nūdeles arī turpmāk.

Aplūkot recepti

Pasta ar sēnēm un Balzamiko

Pasta ar sēnēm un Balzamiko

5 no 5 30 minūtes

Šai receptei piestāvētu tituls “Rudenīgā recepte”. Sēnes ar desiņām un pastu uzsākušas garšu valsi …to visu akcentē balzamiko etiķis…Sakārdinājām? No emocijām pārejam pie praktiskajām darbībām. Lai izdodas! 🙂

Aplūkot recepti

Makaroni ar salami un pikanto siera mērci

Makaroni ar salami un pikanto siera mērci

5 no 5 25 minūtes

Desa, makaroni un siers – daudzu iemīļotas brokastis. Taču šoreiz pagatavosim šo recepti tā, lai gala rezultāts priecētu pat visprasīgāko gardēdi.

Aplūkot recepti

Makaroni ar brokoļu mērci

Makaroni ar brokoļu mērci

4.8 no 5 30 minūtes

Katra saimniece zin kā pagatavot makaronus. Taču šī recepte, iespējams, pātsteigs. Ieprieciniet sevi un citus!

Aplūkot recepti

Salāti ar pastu un mājas sieru

Salāti ar pastu un mājas sieru

5 no 5

Pasta, tomāti, baziliks, olīveļļa – klasiska itāļu virtuve. Mājas siers piešķir šiem salātiem latvisku noti. Lai labi garšo!

Aplūkot recepti

Pasta ar siera-spinātu mērci

Pasta ar siera-spinātu mērci

0 no 5 30 minūtes

Spināti ir vitamīnu bumba! Tie satur - B2, B6, E, K, PP, P, A un C vitamīnus. Apēdot 50 g svaigu spinātu, mēs organismam dodam vai pusi no C vitamīna daudzuma, kas...

Aplūkot recepti

Makaroni ar auksti kūpinātas desas mērci

Makaroni ar auksti kūpinātas desas mērci

0 no 5 30 minūtes

Gandrīz puse jeb 44 % Latvijas iedzīvotāju makaronus patērē reizi nedēļā vai biežāk, liecina GFK pētījums. Lieliski! Piedāvājam makaronu cienītājiem vēl vienu makaronu pagatavošanas recepti.

Aplūkot recepti

Pilngraudu makaroni ar garnelēm un ķiplokiem

Pilngraudu makaroni ar garnelēm un ķiplokiem

0 no 5 30 minūtes

Pastāv maldīgs viedoklis, ka makaroni ir neveselīgi un barojoši. Šāds pieņēmums saglabājies vēl no padomju laikiem, kad populārākais makaronu ēdiens bija makaroni flotes gaumē – makaroni sajaukti ar treknu gaļu....

Aplūkot recepti

Spageti ar vistu, ķiplokiem un kokteiļtomātiņiem

Spageti ar vistu, ķiplokiem un kokteiļtomātiņiem

0 no 5 30 minūtes

Katra saimniece var nosaukt vismaz trīs spageti pagatavošanas receptes. Taču laba nemēdzot būt par daudz, šeit vēl viena lieliska recepte. Baudiet!

Aplūkot recepti

Krēmīgā pasta ar asinsdesu

Krēmīgā pasta ar asinsdesu

0 no 5 30 minūtes

Asinsdesas jeb putraimdesas gatavoja gandrīz katra saimniece. Šo desu droši var pieskaitīt tradicionālajai latviešu virtuvei. Šodien asinsdesa nav tik populārs produkts un ir nepelnīti piemirsta. Piedāvājam vienkāršu recepti, kuru pagatavojot...

Aplūkot recepti

"Pasta alla arrabiata" jeb makaroni ar bekonu, čili un tomātiem

“Pasta alla arrabiata” jeb makaroni ar bekonu, čili un tomātiem

0 no 5 30 minūtes

“Arrabiata” tulkojumā no itāļu valodas nozīmē “dusmīgā” – tas katrā ziņā attiecas uz šī Lazio reģiona tradicionālā makaronu ēdiena ugunīgo asumu.

Aplūkot recepti

Spageti Carbonara ar šķiņķi un svaigo sieru

Spageti Carbonara ar šķiņķi un svaigo sieru

5 no 5 30 minūtes

Itāļu virtuves klasika – spageti carbonara,taču šoreiz variācija ar sieru Philadelphia. Un ir gardēži kuri nogaršojot šo receptes versiju, priekšroku atdos šim ēdienam. Pamēģiniet!

Aplūkot recepti

Spageti ar vistas gaļas bumbiņām

Spageti ar vistas gaļas bumbiņām

0 no 5 45 minūtes

Pirmsākumos spageti bija apmēram 50 cm gari, tomēr 20. gadsimta otrajā pusē popularitāti sāka gūt īsāki spageti un mūsdienās visplašāk pieejamie spageti ir apmēram 25—30 cm gari. Taču šajā reizē...

Aplūkot recepti

Makaroni ar tapenādi un tunci

Makaroni ar tapenādi un tunci

0 no 5 30 minūtes

Šī recepte iederas jebkura restorāna ēdienkartē, bet tajā pašā laikā ir tik vienkārši pagatavojama, ka ar to tiks galā pat iesācējs.

Aplūkot recepti

Vista mednieku gaumē

Vista mednieku gaumē

0 no 5 15 minūtes

Reti, bet tomēr gadās, kad receptes ideju noskatam no kādas labas pavārgrāmatas un šoreiz gadījums īpašs. Apgāds “Zvaigzne ABC” piedāvā Džeimija Olivera grāmatu “15 minūtes virtuvē”. Tad nu piedāvājam jūsu...

Aplūkot recepti

Pasta ar siera mērci un tomātiem

Pasta ar siera mērci un tomātiem

0 no 5 25 minūtes

Ja esiet pastas cienītājs, noteikti izmēģiniet šo recepti. Svaigais siers piešķir ēdienam īpaši maigu toni, turklāt zaļumi un tomātiņi padara pastas garšu svaigu un nedaudz pikantu.

Aplūkot recepti

Lazanja ar biezpienu un zaļumiem

Lazanja ar biezpienu un zaļumiem

0 no 5 50 minūtes

Lazanja sen jau nav nekāds jaunums arī mūsu virtuvēs. Šo sātīgo ēdienu ir iecienījušas daudzas saimnieces. Iespējams, ka gardēžus priecē šī ēdiena daudzveidīgās pagatavošanas variācijas. Šodien piedāvājam pagatavot lazanju ar...

Aplūkot recepti

Mājas makaroni ar riekstiem

Mājas makaroni ar riekstiem

0 no 5

Valrieksti, lazdu rieksti, mandeles, ciedru rieksti un zemesrieksti – pavisam esot aptuveni 40 riekstu veidu. Šajā receptē izmantojiet savus iecienītākos riekstus, jo tie ēdienam piešķirs īpašo garšas noti. Lai labi...

Aplūkot recepti

Mājas makaroni ar citronu un piparmētrām

Mājas makaroni ar citronu un piparmētrām

0 no 5

Izrādās, puse Latvijas iedzīvotāju makaronus gatavo reizi nedēļā un 25% pat biežāk! Tad vienkārši mūsu pienākums ir piedāvāt vēl kādu makaronu pagatavošanas recepti.

Aplūkot recepti

Pasta ar brokoļu pesto un ciedru riekstiem

Pasta ar brokoļu pesto un ciedru riekstiem

0 no 5 30 minūtes

Šī ir ne tikai lieliska recepte, bet arī veids, kā piedāvāt bernam ēdienu, kurā ir brokoļi. Pārbaudījām, ēd un slavē! Lai gan ieraugot brokoli no cita ēdiena atsakās. Tātad –...

Aplūkot recepti

Pasta ar baklažāniem, anšoviem un citronu

Pasta ar baklažāniem, anšoviem un citronu

0 no 5 45 minūtes

Apnikušie ierastie makaroni? Ir varianti! Pagatavojiet pastu ar anšoviem, baklažāniem un citronu. Pavisam cita un lieliska garša!

Aplūkot recepti

Makaronu rullīši ar vistas gaļu un dārzeņiem

Makaronu rullīši ar vistas gaļu un dārzeņiem

5 no 5

Cik daudz ir pastu veidu, tik pat daudz ir to pagatavosanas variantu. Turklāt, ar īpasu izdomu apveltīti pavāri un gardēži turpina eksperimentēt. Arī mēs, šodien piedāvāsim lazanjas plāksnītes pielāgot mūsu...

Aplūkot recepti

Krāsainie makaronu salāti

Krāsainie makaronu salāti

5 no 5 30 minūtes

Jā, šī ir itāļu klasika. Katrs kam tuva un mīļa itāļu virtuve spēs novērtēt šos salātus. Turklāt esam diezgan droši, pagatavojot tos vienreiz, pēc laiciņa radīsies vēlme atkārtoti nobaudīt so...

Aplūkot recepti

Makaronu salāti ar bekonu un olām

Makaronu salāti ar bekonu un olām

0 no 5 30 minūtes

Vienkārši pagatavojami salāti, taču tie priecē ne tikai acis. Dažādās garšas ir kā eksplozija garšas kārpiņām. Pagatavojiet un nogaršojiet šos salātus!

Aplūkot recepti

Makaronu salāti ar šķiņķi un šampinjoniem

Makaronu salāti ar šķiņķi un šampinjoniem

0 no 5 30 minūtes

Šiem salātiem labāk izmantot nevis gludus makaronus, bet ar “rieviņām”. Tas palīdz mērcei labāk sakļauties ar makaroniem. Un ja mērce ir tik garšīga kā šī, tad tas ir īpaši svarīgi...

Aplūkot recepti

Makaronu salāti "Konfetti"

Makaronu salāti “Konfetti”

0 no 5 25 minūtes

Iespējams, ka tieši makaronu paveidu ir visvairāk – gan formu dažādības ziņā, gan krāsu un izmēru. Taču arī receptes, kā pagatavot makaronus, nav mazums!

Aplūkot recepti

Liellopa ravioli  ar tomātu mērci un Parmezānu

Liellopa ravioli ar tomātu mērci un Parmezānu

0 no 5

Tradicionāli ravioli tiek pildīti ar sieru, gaļu vai spinātiem. Šajā reizē vēlamies jums ieteikt pagatavot ravioli ar liellopa gaļu. Baltvīns un oregano pieškirs šim ēdienam īpašu, neaizmirstamu noti. Nobaudiet!

Aplūkot recepti

Mājas makaroni ar grilētas paprikas mērci

Mājas makaroni ar grilētas paprikas mērci

5 no 5 20 minūtes

Vai jums škiet, ka no makaroniem var pieņemties svarā? Muļķības! Svara pieaugums rodas nevis no makaroniem, bet no tā, kas tiem tiek pievienots. Nevajag taisīt miltu mērces un ar jūsu...

Aplūkot recepti

Ravioli ar senēm sēņu mērcē

Ravioli ar senēm sēņu mērcē

0 no 5

Vai zinājāt, ka sēnes aug ar ātrumu 1-2 cm diennaktī? Un sēņu „dzīve” ilgst tikai 10-11 dienas. Bet šis salīdzinoši īsais sēņu laiks ir diezgan rosīgs. To pierāda fakts, ka...

Aplūkot recepti

Ravioli ar vistas gaļu Mozzarellas siera mērcē

Ravioli ar vistas gaļu Mozzarellas siera mērcē

0 no 5 20 minūtes

Klasikskais itāļu virtuves perosnāžs – ravioli. Pievienojiet vēl pāris kulinārās Itālijas elementus Mozzarellas sieru un Parmezānu un mūsu pašu kausēto sieru un saņemsiet ļoti garšīgu ēdienu. Turklāt, ātri pagatavojamu!

Aplūkot recepti

Mājas makaroni ar tomātu un tunča mērci

Mājas makaroni ar tomātu un tunča mērci

4.5 no 5 45 minūtes

Makaroni šoreiz garšu orķestrī spēlē pavadošajā sastāvā. Pirmā vijole un solo partijas uzticētas īpaši pagatavotajai tomātu un tunča mērcei. Lai jauka baudīšana!

Aplūkot recepti

Ravioli ar jēra gaļu baklažānu-tomātu mērcē

Ravioli ar jēra gaļu baklažānu-tomātu mērcē

0 no 5 25 minūtes

Daudzi cilvēki itāļu ravioli pielīdzina krievu pelmeņiem vai ukraiņu vareņikiem. Līdzība patiešām pastāv. Tomēr,  ravioli nekad negatavo saldēšanai. Tos vienmēr pasniedz uzreiz pēc izveidošanas un pagatavošanas.

Aplūkot recepti

Makaroni "po-flotski"

Makaroni “po-flotski”

0 no 5 30 minūtes

Šāda veida ēdiens bija pazīstams vēl Viduslaikos jūrnieku un ceļotāju vidū, jo nepeiciešamās sastāvdaļas bija viegli parvadāt uz kuģa un paņemt līdz garajos braucienos. Gaļu uz kuģa glabāja iesālītu mucās....

Aplūkot recepti

Rizotēti mājas makaroni ar bietēm

Rizotēti mājas makaroni ar bietēm

0 no 5 30 minūtes

Ar rissoto šim ēdienam nav absolūti nekāda sakara. Nosaukumā slēpjas paša pagatavošanas procesa nosaukums.

Aplūkot recepti

Pasta ar sēņu mērci

Pasta ar sēņu mērci

0 no 5 30 minūtes

Nevienam jau nav noslēpums, ka pastas dzimtene ir Itālija. Taču šis ēdiens jau sen ir iekarojis gardēžu sirdis (laikam pareizāk – vēderus) visā pasaulē un to pagatavošanas veidi katrā vietā...

Aplūkot recepti

Pasta ar vistas fileju un citronu

Pasta ar vistas fileju un citronu

5 no 5 50 minūtes

Makaroni ar kaltētiem sīpoliem, vistas fileja un aromātisks citrons, šo ēdienu varētu raksturot ar zināmo teicienu: “Viens par visiem, visi par vienu”!

Aplūkot recepti

Pasta ar mocarellu, tomātiem un pesto

Pasta ar mocarellu, tomātiem un pesto

4.5 no 5 15 minūtes

Itāļu virtuve – vai šis apzīmējums pēc gadiem pieciem vēl maz būs? Noteikti! Itāļu virtuve, lai arī iedzīvojusies visā pasaulē, tomēr tai piemīt raksturīgais šarms un īpašais aromētu, garšu kopums....

Aplūkot recepti

Vistas karijs ar makaroniem

Vistas karijs ar makaroniem

0 no 5 30 minūtes

Kārdinošs, aromātisks, garšīgs un sātīgs – tā dažos vārdos var raksturot šo konkrēto ēdienu. Nešaubieties ne mirkli! Ja trūkst kāda no receptē norādītajām sastāvdaļām, uz veikalu prom! Iepirkt iztrūkstošo un...

Aplūkot recepti

Pasta Primavera

Pasta Primavera

0 no 5 20 minūtes

Spāņu valodā vārds “primavera” nozīmē “pavasaris”. Apskatot šo ēdienu vairs nav nekādu jautājumu par nosaukumu. Jautāsiet kā tas garšo? Pagatavojiet un izjūtiet arī jūs, kā garšo pavasaris.

Aplūkot recepti

Salāti ar orzo un dārzeņiem

Salāti ar orzo un dārzeņiem

0 no 5 25 minūtes

Orzo (tulkojumā no itāļu valodas nozīmē mieži) ir maza, smalka rīsu formas pasta, kas tiek dēvēta arī par risoni. Vizuāli šie makaroni atgādina rīsus, taču garša ir pavisam cita.

Aplūkot recepti

Spagetti ar tomātu mērci

Spagetti ar tomātu mērci

0 no 5 30 minūtes

Mērce būs garšīgāka, ja tā tiks gatavota no aromātiskiem svaigiem tomātiem. Ārpus tomātu sezonas laba alternatīva ir konservēti tomāti, kurus mēs šoreiz arī izvēlamies.

Aplūkot recepti

Cannelloni ar liellopa gaļu

Cannelloni ar liellopa gaļu

5 no 5 75 minūtes

Cannelloni – makaroni kuri vizuāli atgādina paliela izmēra caurulītes, kas paredzētas dažādu maltu produktu pildīšanai (siers, gaļa, dārzeņi, biezpiens). Šoreiz tos pildīsim ar liellopu gaļu.

Aplūkot recepti

Spageti salāti ar grieķu jogurta mērci

Spageti salāti ar grieķu jogurta mērci

0 no 5

Papardelle, Fettučini, Tortellini, Penne, Taljatelle un Spagetti – šie dažādo makaronu nosaukumi jau vien rosina apetīti. Itāļu ēdieni ir ļoti daudzveidīgi un, protams, pec vieniem salātiem nevar spriest par virtuvi...

Aplūkot recepti

Vistas gaļas salāti ar dārzeņiem un nūdelēm

Vistas gaļas salāti ar dārzeņiem un nūdelēm

0 no 5 25 minūtes

Nu arī mūsu platuma grādos iecienīti kļuvuši austrumu ēdieni, woki,nūdeles utt. Un tas arī ir saprotams. Austrumu ēdieni ir vienkārši pagatavojami, aromatiski, sātīgi un ļoti garšīgi. Te vēl viena recepte...

Aplūkot recepti

Pastas salāti ar marinētiem cukini

Pastas salāti ar marinētiem cukini

0 no 5 30 minūtes

Maiga pasta ar tikko ceptu vistas fileju un pikantiem cukini gabaliņiem – izklausās kārdinoši vai ne? Un tā arī ir! Šajā vienkārši pagatavojamā receptē ir apvienoti produkti, kuri šo ēdienu...

Aplūkot recepti

Pasta ar vistu, gorgonzolu un ciedru riekstiem

Pasta ar vistu, gorgonzolu un ciedru riekstiem

0 no 5 30 minūtes

Īpašs ēdiens ar īpašu toni. Noteikti pagatavojot to vienreiz, tas kļūs par vienu no jūsu iecienītākajiem ēdieniem arī turpmāk.

Aplūkot recepti

Sacepums ar šķiņķi un makaroniem

Sacepums ar šķiņķi un makaroniem

0 no 5 45 minūtes

Itāļi “radziņu” makaronus pārsvarā izmanto kā pildījumu picām. Taču mēs neesam tik principiāli un izmanotjam tos gan piena zupās, gan gatavojot šāda veida sacepumus.

Aplūkot recepti

Pasta pildīta ar rikotu un marinētiem ķirbjiem

Pasta pildīta ar rikotu un marinētiem ķirbjiem

0 no 5 30 minūtes

Šī, protams, var būt arī ikdienas maltīte. Tomēr tematiski esam iecerējuši jums piedavāt dažādas receptes Helovīnu svinību galdam. Svētku taču nevar būt par daudz, vai ne?!

Aplūkot recepti

Sacepums ar pastu, kiršu tomātiem un sieru

Sacepums ar pastu, kiršu tomātiem un sieru

5 no 5 40 minūtes

Vēlaties iepriecināt mazo kārumnieku? Šī recepte ir parbaudīta vērtība. Ēdiens ir krāsains, aromātisks un ļoti garšīgs! Mazajam ēdājam patiks!

Aplūkot recepti

Pasta ar tomātu mērci

Pasta ar tomātu mērci

0 no 5 30 minūtes

Daudzi uzskata, ka pasta Itālijā ievesta no Ķīnas, taču ēdienu vēsturniece Oreta Dzanīni de Vita savā grāmatā Pastas enciklopēdija apgalvo,ka Itālija pazinusi un lietojusi pārtikā pastu jau divus gadsimtus pirms...

Aplūkot recepti

Pasta ar brokoļiem un olīvām

Pasta ar brokoļiem un olīvām

0 no 5 30 minūtes

Kurš gan vēl nav iepazinis pastu. Makaroni arī mūsu platuma grādos ir pietiekami populārs produkts. Vēlamies padalīties ar vēl kādu pastas pagatavošanas recepti.

Aplūkot recepti

Pasta ar biešu pesto un Fetu

Pasta ar biešu pesto un Fetu

0 no 5 20 minūtes

Mūsdienās pesto no bazilika jau ir kļuvis par ikdienu. Mēs pamēģinājām pagatavot mērci no bietēm un sanāca biešu pesto – kā reiz pie makaroniem ar sieru! Pesto piešķir pikantumu it...

Aplūkot recepti

Ravioli ar ķiplokiem

Ravioli ar ķiplokiem

0 no 5 10 minūtes

Itāļu ēdienu cienītāju pulks nenoliedzami dienu no dienas paliek kuplāks. Pieminot šīs zemes virtuve nevaram nepieminēt ravioli. Tad nu vēl viena šī lieliskā ēdiena pagatavošanas variācija jūsu vērtējumam.

Aplūkot recepti

Ravioli ar spinātiem

Ravioli ar spinātiem

0 no 5 60 minūtes

Jebkurš itāļu virtuves cienītājs būs priecīgs kadā no maltītēm nobaudīt vienreizēji gardus ravioli! Vai ir zināms kuru iepriecināsiet?!

Aplūkot recepti

Pasta ar lāčpurniem

Pasta ar lāčpurniem

0 no 5 30 minūtes

Šī ēdiena aromātā ir kas īpašs, aizraujošs un apetīti rosinošs. Nogaršojiet arī jūs!

Aplūkot recepti

Vistas fileja ar pesto un spageti

Vistas fileja ar pesto un spageti

0 no 5 35 minūtes

Lai arī par pastas jeb makaronu dzimteni ierasti uzskata Itāliju, par patieso pastas izcelsmi notiek nemitīgas “vēsturnieku kaujas”. Un kāda gan tam nozīme, galvenais, ka pats produkts ir kvalitatīvs un...

Aplūkot recepti

Pappardelle ar cūkgaļu dillēs un pikanto ķirbi

Pappardelle ar cūkgaļu dillēs un pikanto ķirbi

0 no 5 45 minūtes

Ir desmitiem makaronu veidu un tie nav radīti vienkārši virtuves dīvainīšu iegribu realizācijai. Pamēģiniet katram ēdienam atrast to īstos un vienīgos makaronus. Tos ar kuriem iecerētais ēdiens garšo neatkārtojami !...

Aplūkot recepti

Taljatelle citronu eļļā ar vītinātas gaļas čipsiem

Taljatelle citronu eļļā ar vītinātas gaļas čipsiem

5 no 5 35 minūtes

Par pastas, jeb makaronu dzimteni tiek uzskatīta Itālija. Un jāsaka, ka itāļi patiesi ir lieliski dažādu ēdienu pagatavošanā. Arī šī taljatelle pagatavošanas recepte atceļojusi no saulainās Itālijas. Ielaidiet mazliet saules...

Aplūkot recepti

Pasta ar lasi un degvīnu

Pasta ar lasi un degvīnu

0 no 5 25 minūtes

Šī recepte ir klasisks savienojums – pasta, lasis un saldais krējums. Degvīns šim ēdienam piešķir asumiņu.

Aplūkot recepti

Pasta ar brokoļiem un šķiņķi

Pasta ar brokoļiem un šķiņķi

0 no 5 45 minūtes

Makaroni ir ļoti universāls un vienkārši variējams produkts. Pievieno citādākas sastāvdaļas un ēdiens garšos pilnīgi savādāk. Šoreiz īpašu toni piešķir brokoļi.

Aplūkot recepti

Mājas makaroni ar biešu mērci

Mājas makaroni ar biešu mērci

0 no 5 30 minūtes

Vairākums cilvēku uzskata, ka makaroni ir neveselīgi un barojoši. Šāds pieņēmums saglabājies vēl no padomju laikiem, kad populārākie makaronu ēdieni bija Makaroni flotes gaumē (makaroni, sajaukti ar treknu gaļu) un...

Aplūkot recepti

Spagetti alla puttanesca

Spagetti alla puttanesca

0 no 5 20 minūtes

Spageti alla puttanesca (burtiski tulkojot – “spageti prostitūtu stilā”) ir diezgan pikants, nedaudz sāļš itāļu makaronu ēdiens. Popularitāti ieguvis 20 gadsimta divdesmitajos gados.

Aplūkot recepti

Makaroni baklažānu un piparmētru mērcē

Makaroni baklažānu un piparmētru mērcē

0 no 5 25 minūtes

Makaronu ēdieni ir ideāla bāze dažādu garšvielu un dārzeņu apvienojumam. Šoreiz baklažāniem un piparmētrai.

Aplūkot recepti

Makaroni ar pikantu jērgaļas ragū

Makaroni ar pikantu jērgaļas ragū

0 no 5

Šo recepti piedāvā “Zvaigzne ABC” grāmata “Vīni un ēdieni”, Džošua Vesons. Protams, mazliet pārveidojām to pēc savas gaumes, bet rezultāts ir lielisks!

Aplūkot recepti

Tortellini ar sēņu mērci

Tortellini ar sēņu mērci

0 no 5 30 minūtes

Tortellini ir tādi mazi makaroni ar pildījumu iekšā, piem. gaļu vai sieru. Pēc izskata vairāk līdzinās tradicionāliem pelmeņiem, bet mazāki izmērā. Pēc mana novērojuma, īpaši garšo bērniem ))))

Aplūkot recepti

Pasta ar desiņām un olīvām

Pasta ar desiņām un olīvām

5 no 5

Latvijā pārsvarā nopērkamās melnās olīvas bundžās (cenu kategorija līdz 1,5 Ls) ir krāsotas zaļās olīvas. Tikai dārgākās bundžiņas saturs (apmēram 2-3 Ls) varētu būt, ka īstās melnās olīvas. Tās atšķiras...

Aplūkot recepti

Spageti ar mērci Aurora

Spageti ar mērci Aurora

5 no 5 20 minūtes

Nezinu vai mērces nosaukums dots par godu slavenajam kreiserim, bet mērce garda.

Aplūkot recepti

Makaroni ar garnelēm un karamelizētiem tomātiem

Makaroni ar garnelēm un karamelizētiem tomātiem

5 no 5

Par garneļu un makaronu saderību sen neviens vairs nešaubās, bet ja mēs šim ēdienam pievienojam karamelizētus tomātiņus, ēdiens šķiet pilnīgāks. Pamēģiniet!

Aplūkot recepti

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

0 no 5 25 minūtes

Pasta Carbonara radās Romā ne tik sen – 20. gadsmita vidus. Šī pasta ir atradums steidzīgajiem – 10 min, ir gatavs! Turklāt satur mazāk kalorijas nekā slavenā māsa Pasta Bolognese....

Aplūkot recepti

Mājas makaroni ar karamelizētiem sīpoliem un sieru

Mājas makaroni ar karamelizētiem sīpoliem un sieru

0 no 5

Šī ēdiena noslēpums ir ilgi ceptajos sīpolos. Cepot sīpolus ūdeni var aizvietot ar alu, tad sīpoli kļūs īpaši aromātiski un tumšāk brūni.

Aplūkot recepti

Makaroni latviešu gaumē

Makaroni latviešu gaumē

0 no 5

Šī ir latviešu versija par tik tradicionālu itāļu ēdienu. Bazilika pesto aizvietojam ar diļļu un pētersīļu pesto, rikottu – ar biezpienu. Nu un kas teica, ka makaroni ir itāļu ēdiens?

Aplūkot recepti

Makaroni ar kabaču strēmelītēm un sieru

Makaroni ar kabaču strēmelītēm un sieru

0 no 5

Fetaki siers padara šos makaronus īpaši garšīgus. Sieru droši var aizvietot ar biezpienu.

Aplūkot recepti

Spageti ar garnelēm un kausēto sieru

Spageti ar garnelēm un kausēto sieru

5 no 5

Minot spagetti nu jau rodas asociācijas ne tikai ar Itāliju, bet arī ar garšīgu un sātīgu ēdienu. Šī ēdiena variācijas ļoti iecienītas arī Latvijā. Kāpēc ne? Arī šī ēdiena pagatavošana...

Aplūkot recepti

Ragu alla bolognese

Ragu alla bolognese

0 no 5

Šī recepte ir slavena tālu aiz Itālijas robežām un tai ir neskaitāmi varianti. Bet priekš tam lai pagatavotu izcilu kulinārijas šedevru, nav nepieciešamas lielas iemaņas. Vienkārši un garšīgi.

Aplūkot recepti

Pasta ar tunci, olīvām un drupačām

Pasta ar tunci, olīvām un drupačām

5 no 5

Pastas recepti atveda Marko Polo jau 1600. gadā no Ķīnas uz Venēciju un arī ieviesa tās ražošanas tehnoloģiju. Var piebilst, ka šo pastu būtiskākā atšķirība ir tāda: ķīnieši gatavo makaronus...

Aplūkot recepti