Zupas

Parāk daudz pavāru var sabojāt buljonu

Sātīga biezzupa ar malto gaļu un turku zirņiem

Sātīga biezzupa ar malto gaļu un turku zirņiem

5 no 5 45 minūtes

Šī biezzupa kā reiz noderēs drēgnajos rudens vakaros vai pēc saulainas pastaigas rudens pusdienlaikā. Pikantāku ēdienu cienītāji var pievienot adžiku vai čili pastu. Starp citu, asie pipari ne tikai paaugstina...

Aplūkot recepti

Itāļu Omītes picas zupa

Itāļu Omītes picas zupa

5 no 5 30 minūtes

Itāļu virtuves viens no šedevriem ir pica. Bet ko teiksiet par picas zupu? Jā, itāļu virtuvē ir arī šāda veida receptes. Mēs pagatavojām picas zupu itāļu omītes gaumē un ziniet...

Aplūkot recepti

Laša baltā zupa

Laša baltā zupa

5 no 5 40 minūtes

Šodien lasis vairs nav nekāda retā delikatese. Tas ir kļuvis pieejams un saimnieces labprāt to gatavo. Piedāvājam vēl vienu laša pagatavošanas recepti – šoreiz gatavosim balto zupu.

Aplūkot recepti

Truša frikadeļu zupa ar dārzeņiem un makaroniem

Truša frikadeļu zupa ar dārzeņiem un makaroniem

5 no 5 35 minūtes

Aiz loga kļuvis mazliet vēsāk un uzreiz sagribējās karstu zupu. Šī zupa labi noder steidzīgajiem un aizņemtajiem – Ķīniešu kāposts vārās ātrāk par galviņkāpostiem, truša gaļu var aizvietot ar maltu...

Aplūkot recepti

Kartupeļu-gurķu biezzupa ar gaļu un sieru

Kartupeļu-gurķu biezzupa ar gaļu un sieru

5 no 5 45 minūtes

Izmēģini šo produktu neparasto savienojumu. Mums ļoti garšoja! Principā, šo zupu var ieteikt arī veģētāriešiem, ja nepievieno gaļu. Un pavisam interesantu toni šī zupa iegūst, ja saldo krējumu aizvietosi ar...

Aplūkot recepti

Dimdiņu biešu zupa

Dimdiņu biešu zupa

5 no 5 90 minūtes

Iespējams, izlasot sastāvdaļas kāds sacīs, ka šis ir borščs! Taču tā gluži nav. Šī zupa borščam līdzinās tikai vizuāli. Izmēģiniet šo recepti un sapratīsiet atšķirības. Turklāt, šī Dimdiņu biešu zupa...

Aplūkot recepti

Aukstā biešu zupa ar vistas ruleti

Aukstā biešu zupa ar vistas ruleti

5 no 5 25 minūtes

Jo siltāks laiks aiz loga, jo aukstāks paliek ēdiens ko gatavojam. Pasludinam auksto zupu sezonu par atklātu!

Aplūkot recepti

Čili ar vistu, pupiņām un alu

Čili ar vistu, pupiņām un alu

5 no 5 60 minūtes

Aprīlī, kad parādījusies pirmā zālīte un jau tirgū var nopirkt pirmos zaļumus, sniegs aiz loga pārsteidz visus. Cerams, ka tas ir pēdājais un drīz izkusīs. Tāpēc šodien piedāvājam pagatavot pikantu...

Aplūkot recepti

Kāpostu ziemas zupa podiņā

Kāpostu ziemas zupa podiņā

5 no 5 90 minūtes

Ziemas mēneši nav īpaši bagāti ar dārzeņu ražu, tāpēc vitamīni jāuzņem no tā, kas ir – skābēti kāposti kā reiz šim mērķim lieliski noder. Skābētie kāposti ziemā ir vislabākais C...

Aplūkot recepti

Čili biezzupa latviešu gaumē

Čili biezzupa latviešu gaumē

5 no 5 30 minūtes

Receptes aizsākumi meklējami tālajā Meksikā. Taču pupiņas mēs nomainijām pret zirņiem, veicām vēl šādus-tādus uzlabojumus… Nu šī recepte atbilst mūsu, ziemeļnieku temperamentam.

Aplūkot recepti

Mūsdienu pelēko zirņu zupa "Dimdiņi"

Mūsdienu pelēko zirņu zupa “Dimdiņi”

5 no 5 40 minūtes

Kulinārijas un dažādu ēdienu recepšu vēsture veidojas no vairākiem faktoriem un viens no tiem nepārprotami ir kvalitatīvs produkts. Ģimenes uzņēmums „Dimdiņi” ir viens no lielākajiem dārzeņu audzēšanas un pārstrādes uzņēmumiem...

Aplūkot recepti

Sarkanā cāļa zupa ar dārzeņiem

Sarkanā cāļa zupa ar dārzeņiem

5 no 5

Kad laiks aiz loga mūs īpaši nelutina un līdz siltajiem mēnešiem kāds laiciņš vēl jāgaida, garda un sātīga zupiņa dos spēkus un mundrumu. Turklāt šo zupu pagatavot ir ļoti vienkārši....

Aplūkot recepti

Gulašzupa ar kāpostiem

Gulašzupa ar kāpostiem

5 no 5 120 minūtes

Katrā valstī Ziemassvētku tradīcijas atšķiras un tas, nenoliedzami, atstāj savu ietekmi uz ēdienu izvēli. Piem. Tirolē tiek ieturēta “svētā maltīte” – ar kultisko klusēšanu, mazgāšanos un gavēšanu. Uz to vienmēr...

Aplūkot recepti

Frikadeļu zupa ar kalē kāpostiem un siermaizītēm

Frikadeļu zupa ar kalē kāpostiem un siermaizītēm

5 no 5 30 minūtes

Šīs zupas pamatā ir dārzeņu buljons. Un ir kāds īpašs knifs, vārot šo buljonu sīpolu pievienojiet ar visu mizu – buljons kļūs ne tikai aromātiskāks, bet arī buljona krāsa būs...

Aplūkot recepti

Ātrā tomātu zupa ar pupiņām un čipsiem

Ātrā tomātu zupa ar pupiņām un čipsiem

5 no 5 20 minūtes

Šī recepte vēlreiz apliecina – viss ģeniālais slēpjas vienkāršībā! Ikdienišķi produkti un vienkārša pagatavošana, bet rezultāts neliks vilties pat visprasīgākajam gardēdim. Izmēģini šo recepti arī tu un gatavo kopā ar...

Aplūkot recepti

Ķekavas borščs

Ķekavas borščs

5 no 5 75 minūtes

Katrai apdzīvotai vietai ir kāds šo vietu raksturojošs ēdiens. Varbūt pats ēdiens konkrēto vietu neraksturo, bet rada tikai asociācijas, taču ar to pilnīgi pietiek, lai mēs Jums piedāvātu izmēģināt šo...

Aplūkot recepti

Vistas zupa ar siera bumbām

Vistas zupa ar siera bumbām

5 no 5 90 minūtes

Kad izmēģināsiet šo recepti, tā viennozīmīgi nebūs pēdējā šīs zupas baudīšanas reize. Ikviens kurš nogaršojis šo zupu, gatavo to vēl un vēl. Pārliecinaties! 😉

Aplūkot recepti

Gaspačo ar vistu

Gaspačo ar vistu

5 no 5 30 minūtes

Gaspačo ir spāņu aukstā zupa. Vēl to mēdz dēvēt par šķidrajiem salātiem (liquid salad). Gaspačo pagatavošanas versiju ir pietiekami daudz, taču nemainīgi to galvenā sastāvdaļa ir tomāti. Šajā versijā otra...

Aplūkot recepti

Siera-dārzeņu krēmzupa (diētiskā)

Siera-dārzeņu krēmzupa (diētiskā)

5 no 5 25 minūtes

Cilvēkus, kuri seko līdz sava ķermeņa svaram, interesē ko lai tādu apēd, lai nepieaugtu svars?! Nu šo zupiņu var droši un, pie tam, tā ir ļoooti garšīga! Pagatavojiet un nobaudiet!

Aplūkot recepti

Skābeņu zupa

Skābeņu zupa

5 no 5 30 minūtes

Kad bērzu sulas iztīrījušas organismu, laiks uzņemt vitamīnus un vārīt skābeņu zupu.

Aplūkot recepti

Dārzeņu aukstā zupa ar skābenēm un tīrkultūru

Dārzeņu aukstā zupa ar skābenēm un tīrkultūru

5 no 5 15 minūtes

Šī recepte īpaši noderīga būs gardēžiem, kuri gatavojas jaunajai pludmales sezonai. Taču, gadījumā ja pludmali neapmeklējat, arī jūs drīkstat pagatavot un baudīt šo auksto zupu.

Aplūkot recepti

Pavasara zupa ar skābenēm un lakšiem

Pavasara zupa ar skābenēm un lakšiem

4.5 no 5 90 minūtes

Kura zupa vēl ar savu krāsu un garšu var tik uzkrītoši vēstīt: “Pavasaris klāt”! Visus pavasarim piederīgos produktus variet iegādāties Rīgas Centrāltirgū!

Aplūkot recepti

Alus sēņu zupa ar lauru lapām

Alus sēņu zupa ar lauru lapām

5 no 5 45 minūtes

Kādreiz bija modē pievienot lauru lapas klāt “pirmajam” ēdienam. Lauru lapas bija vecas un pārkaltušas, tāpēc arī garša nereti bija ne tā labākā… Tagad šī mode ir vēsturē un mēs...

Aplūkot recepti

Asā nūdeļu zupa ar liellopa gaļu

Asā nūdeļu zupa ar liellopa gaļu

5 no 5 120 minūtes

Šī recepte noteikti šķitīs tuva cilvēkiem, kas iecienījuši asus ēdienus, jo Āzijas ēdieni vienmēr tiek papildināti ar asām garšvielām, kas piešķir tiem tik ļoti raksturīgo garšu. Turklāt ar šīs receptes...

Aplūkot recepti

Zaļā vistas zupa ar pupiņām

Zaļā vistas zupa ar pupiņām

5 no 5 15 minūtes

Pieteicāt karu liekajiem kilogramiem? Esiet sākuši domāt par veselīgāku uzturu? Šī recepte ir jums! Bet baudīt šo diētisko un gardo zupu drīkst ikviens. Izmēģini šo recepti un dalies ar draugiem.

Aplūkot recepti

Tom Jam zupa ar cūkgaļu

Tom Jam zupa ar cūkgaļu

5 no 5 30 minūtes

Esiet austrumu virtuves cienītājs? Tad jums noteikti jāpagatavo šī zupa. Recepte ir parbaudīta, lai labi garšo! 😉

Aplūkot recepti

Tex Mex pupiņu zupa (veģetārā)

Tex Mex pupiņu zupa (veģetārā)

5 no 5 30 minūtes

Šī recepte ņemta no izdevniecības whitebook.lv izdotās grāmatas “Veģetrēšana” (Dita Lase). Rekomendējam izmēģināt šo recepti arī gaļēdājiem!

Aplūkot recepti

Vistas zupa ar kāļiem

Vistas zupa ar kāļiem

5 no 5 60 minūtes

Šī recepte ir ņemta no recepšu grāmatas “Cāļa gaļas ēdieni”. Recepšu grāmata tapusi sadarbībā ar izdevniecību “White Book”. Pieprasi recepšu grāmatas labākajās grāmatnīcās!

Aplūkot recepti

Vistas frikadeļu zupa ar citronu

Vistas frikadeļu zupa ar citronu

5 no 5 40 minūtes

Katra saimniece zin kādu no frikadeļu zupas pagatavošanas receptēm, taču mēs šodien piedāvājam vēl vienu šīs zupas pagatavošanas versiju. Šoreiz ar citronu un sieru. Lai labi garšo!

Aplūkot recepti

Tomātu zupa ar kūpinātām ribiņām

Tomātu zupa ar kūpinātām ribiņām

5 no 5 45 minūtes

Jo vēsāks laiks aiz loga, jo siltākus ēdienus gatavojam. Izmēģiniet šo vienkārši pagatavojamo zupas recepti un to noteikti pagatavosiet vēl.

Aplūkot recepti

Okroška - sena aukstās zupas recepte

Okroška – sena aukstās zupas recepte

5 no 5 30 minūtes

Oriģinālā receptē tiek izmantots kvass, taču mūsdienu kvass nemaz nelīdzinās tam, ko gatavoja kādreiz. Šobrīd veikalos nopērkamie dzērieni ir gāzēts cukurūdens ar iesala ekstraktu, tāpēc mēs piedāvājam kvasu aizvietot ar...

Aplūkot recepti

Pikantā tomātu biezzupa ar sieru un degvīnu

Pikantā tomātu biezzupa ar sieru un degvīnu

5 no 5 30 minūtes

Ir zupas, kuras labāk der siltajam laikam, ir tās, kuras labāk der aukstajam laikam. Par šo zupu varētu teikt, ka labi tā garšo jebkurā gada laikā!

Aplūkot recepti

Siera krēmzupa ar brokoļiem

Siera krēmzupa ar brokoļiem

4.8 no 5 30 minūtes

Izmēģiniet šo krēmzupas recepti un jūs iegūsiet vēl vienu ēdienu, pēc kura baudīšanas jūsu viesi un mājinieki slavēs jūsu gatavošanas prasmes!

Aplūkot recepti

Aukstā zupa ar vistu un sieru

Aukstā zupa ar vistu un sieru

0 no 5 20 minūtes

Viens no populārākajiem ēdieniem vasaras sezonā ir aukstā zupa. Un to pagatavošanas iespējas ir visai plašas. Piedāvājam jums vēl vienu aukstās zupas pagatavošanas recepti.

Aplūkot recepti

Biešu zupa (detoks - organisma attīrīšanai)

Biešu zupa (detoks – organisma attīrīšanai)

0 no 5 30 minūtes

Viens no veidiem kā pasargāt savu ķermeni ir detoks jeb ķermeņa attīrīšana. Detoks programma palīdz izvadīt no organisma toksīnus; atveseļo, atjauno un balansē visu ķermeni. Daudzi izvēlas drastiskas diētas, citi...

Aplūkot recepti

Tomātu zupa ar siera pankūkām

Tomātu zupa ar siera pankūkām

0 no 5 45 minūtes

Vienkārši pagatavojama tomātu zupa, iederēsies ne tikai uz ikdienas, bet arī svētku galda. Nogaršojiet un pārliecinaties!

Aplūkot recepti

Atrā vistas zupa ar pupiņām

Atrā vistas zupa ar pupiņām

0 no 5 30 minūtes

Pākšaugos (tai skaitā pupiņās) ir mazs tauku daudzums un tiem ir zems glikēmiskais indekss. Uztura speciālisti apgalvo, ka nedēļā būtu jāapēd vismaz 400 g (svars pirms pagatavošanas) pākšaugu, tāpēc piedāvājam...

Aplūkot recepti

Kartupeļu čauders ar bekonu un kukurūzu

Kartupeļu čauders ar bekonu un kukurūzu

0 no 5 40 minūtes

Čauders (chowder) nav ne galda spēle, ne bumbas piespēles veids kādā sporta spēlē. Čauders ir bieza zupa no ēdamgliemenēm, zivīm, piena vai dārzeņiem. Šodien piedāvājam vēl vienu čaudera pagatavošanas recepti.

Aplūkot recepti

Knakšķu zupa

Knakšķu zupa

0 no 5 90 minūtes

Iespējams, jaunu recepšu tapšanā galvenā nozīme ir produktam. Katrā ziņā šajā reizē ir tieši tā. “Kurzemes Gaļsaimnieks” pusžāvētās desiņas ‘Knakšķi”, šajā zupā ir galvenā sastāvdaļa, kas to padara īpašu.

Aplūkot recepti

Vistas zupa ar tomātiem un sēnēm

Vistas zupa ar tomātiem un sēnēm

5 no 5

Vista ir viens no visizplatītākajiem mājdzīvniekiem pasaulē, kā arī visdaudzskaitlīgākais putns pasaulē. Protams, ka tās tiek audzētas gan olu, gan gaļas dēļ. No vistu gaļas var pagatavot vienkāršus, garšīgus un...

Aplūkot recepti

Pikantā vistas zupa ar žāvētām plūmēm

Pikantā vistas zupa ar žāvētām plūmēm

0 no 5 60 minūtes

Vistas gaļa ir ļoti labi piemērota diētai, jo tajā ir pat līdz 10 reizes mazāk tauku nekā citās gaļas. Tā satur līdz 25 % vairāk olbaltumvielu nekā citas gaļas. Turklāt...

Aplūkot recepti

Kartupeļu biezzupa ar desas grauzdiņiem

Kartupeļu biezzupa ar desas grauzdiņiem

5 no 5 45 minūtes

Latvijā viens no patērētākajiem dārzeņiem ikdienas uzturā ir kartupelis un tas protams ne tikai pieejamās cenas dēļ, bet arī šī dārzeņa daudzveidīgās pagatavošanas dēļ. Piedāvājam jums vēl vienu recepti, kurā...

Aplūkot recepti

Minestrone - bagātīga zupa, kura jānogaršo ikvienam!

Minestrone – bagātīga zupa, kura jānogaršo ikvienam!

0 no 5 60 minūtes

Minestrone ir itāļu virtuves recepte, taču arī par šīs zupas oriģinālo recepti tiek uzskatītas vairākas pagatavošanas versijas. Piedāvājam vienu no tām.

Aplūkot recepti

Ķirbju zupa ar svaigo sieru un graudziņiem.

Ķirbju zupa ar svaigo sieru un graudziņiem.

0 no 5

Ķirbis ir unikāls produkts, no kura varam pagatavot gan siltos ēdienus, zupas un salātus, gan saldos ēdienus un uzkodas. Šoreiz piedāvājam vienkārši pagatavojamas un ļoti garšīgas ķirbju zupas recepti.

Aplūkot recepti

Zaļo zirnīšu un piparmētru krēmzupa

Zaļo zirnīšu un piparmētru krēmzupa

0 no 5

Zirņi ir olbaltumvielām visbagātākie dārzeņi. To sastāvā ir ļoti svarīgas un noderīgas aminoskābes. Zirņu sastāvā ir vitamīni PP, B1, B2, C, kā arī provitamīns A. Zaļo zirnīšu sastāvā ir kālijs,...

Aplūkot recepti

Harčo ar jēra gaļu

Harčo ar jēra gaļu

0 no 5 120 minūtes

Jēra gaļa satur olbaltumvielas, B3 un B12 vitamīnus un minerālvielas – dzelzi, cinku. Turklāt jēra gaļai ir īpaša, tikai jēra gaļai raksturīga garša un aromāts.

Aplūkot recepti

Lakšu krēmzupa ar maigi vārītu zosu olu

Lakšu krēmzupa ar maigi vārītu zosu olu

0 no 5 30 minūtes

Ūdensputnu olas biežāk nekā citas mēdz būt inficētas ar salmonellām. Pirms lietošanas olas ļoti rūpīgi jānomazgā un rekomendējam olas iegādāties tikai no pārbaudītas (zināmas) saimniecības.

Aplūkot recepti

Aukstā zemeņu zupa

Aukstā zemeņu zupa

0 no 5 35 minūtes

Zemeņu laiks. Kad vēl, ja ne tagad, ir īstais bridis baudīt zemenes?! Kad būsiet izbaudijuši svaigas zemenes un kādā karstā vasaras dienā nolemsiet sevi palutināt, izmēģiniet šo aukstās zupas recepti!

Aplūkot recepti

Aukstā skābeņu zupa

Aukstā skābeņu zupa

0 no 5 20 minūtes

Tradicionāli ceturtdienās publicējam recepti, kuru esam atraduši kādā no kulinārijas blogiem. Šoreiz ieskatījāmies Kristīnes blogā www.amam.lv

Aplūkot recepti

Aukstā zupa ar kefīru un vistas fileju

Aukstā zupa ar kefīru un vistas fileju

0 no 5 20 minūtes

Jo augstāk kāpj termometra stabiņš, jo aukstākas paliek zupas kuras gatavojam. Piedāvājam vēl vienu aukstās zupas pagatavošanas recepti.

Aplūkot recepti

Uz uguns gatavota trīskāršā zivju zupa

Uz uguns gatavota trīskāršā zivju zupa

0 no 5 120 minūtes

Trīskārša zupa saucas tāpēc, ka gatavojot tai pievieno trīs zivju veidus. Degvīns šajā zupā protams nav obligāts un daudzi saka, ka tā garšu nejūt, tāpēc ja ar jums ir bērni,...

Aplūkot recepti

Biešu-tomātu zupa ar Sniega bumbām

Biešu-tomātu zupa ar Sniega bumbām

0 no 5 30 minūtes

Ar ko noderīga biete, vajadzētu zināt… vampīriem. Kāpēc? Viss ļoti vienkārši! Vampīriem dienā esot jāizdzer noteikts daudzums asiņu, bet pirms tam upuri ieteicams pabarot ar bietēm. Jo tieši ar spēju...

Aplūkot recepti

Pupiņu biezzupa ar kūpinātu desu

Pupiņu biezzupa ar kūpinātu desu

0 no 5

Šī zupas recepte zināmā mērā apmierinās jebkura gardēža vēlmes. Ja patīk biezāka zupa, attiecīgi piepildiet šķīvi ar dārzeņiem, pupiņām un desu. Ja esiet asu ēdienu cienītājs, pievienojiet zupai kādu čili....

Aplūkot recepti

Ziemas pupiņu zupa

Ziemas pupiņu zupa

0 no 5 40 minūtes

Lai arī dienas jau ir kļuvušas nedaudz garākas, taču vēl joprojām mūsu organismam pietrūkst saules un vitamīnu. Tāpēc ziemas laikā pilnvērtīgs uzturs ir ļoti nozīmīgs. Pilnvērtīgs uzturs nav iedomājams bez...

Aplūkot recepti

Omes burkānu zupa

Omes burkānu zupa

0 no 5 120 minūtes

Ceturtdienās publicējam kādu recepti, kura mūs būs uzrunājusi apskatot blogeru piedāvātās receptes. Šoreiz recepte atrasta Latvijas blogā iedvesmaivirtuve.blogspot.com

Aplūkot recepti

Kāļu krēmzupa ar kļavu sīrupu

Kāļu krēmzupa ar kļavu sīrupu

0 no 5 45 minūtes

Kanādiešiem kļavu sīrups ir tikpat kā nacionālais simbols. Kļavu sīrupu Kanādā galvenokārt izmanto brokastīs — biezās paniņu vai rauga pankūkas ēd ar brokastu desiņām vai bekona šķēlēm un kļavu sīrupu....

Aplūkot recepti

Ķīniešu vistas zupa "Piektdiena"

Ķīniešu vistas zupa “Piektdiena”

0 no 5 90 minūtes

Ēšana ir nozīmīga Ķīnas kultūras daļa, kas, pēc pēdējiem atzinumiem, veidojusies septiņus tūkstošus gadu. Ķīnas tradicionālās virtuves svarīgākais princips ir pretstatu harmonija – kombinējot garšas visā pilnībā jāizbauda kontrasti un...

Aplūkot recepti

Deserta jogurta zupa ar augļiem un pistācjām

Deserta jogurta zupa ar augļiem un pistācjām

0 no 5 15 minūtes

Saprotams, ka zupas mēdz būt dažādas. Vēlamies jūs iedrošināt eksperimentiem. Ja vienreiz pagatavosiet jogurta zupu – amats rokā! Pagatavot to ir vienkārši un zupu katru gatavošanas reizi var nedaudz variēt....

Aplūkot recepti

Kartupeļu-puravu krēmzupa ar krējuma saldējumu

Kartupeļu-puravu krēmzupa ar krējuma saldējumu

0 no 5

Pagatavojot šo zupu jūs saprotams drīkstiet tai pievienot arī krējumu, taču gribam jūs iedrošināt un aicināt izbaudīt ko savādāku.

Aplūkot recepti

Pupiņu zupa ar Parmezānu

Pupiņu zupa ar Parmezānu

0 no 5

Tuvojas Helovīni (Halloween) jeb Visu Svēto diena. Šī ir ļoti sena tradīcija, kas radusies pirms Kristus dzimšanas. Šo tradīciju iekopuši senie ķelti un balti. Ķelti šajā dienā atzīmējuši gada tumšās...

Aplūkot recepti

Vistas zupa ar pākšu pupiņām

Vistas zupa ar pākšu pupiņām

4.5 no 5 90 minūtes

Uztura speciālisti apgalvo, ka vistas gaļa ir piemērota diētai, jo tā satur līdz pat 10 reizēm mazāk tauku nekā citas gaļas. Turklāt, vistas gaļa satur līdz 25% vairāk olbaltumvielu. Nu...

Aplūkot recepti

Vistas zupa ar klimpām

Vistas zupa ar klimpām

0 no 5 60 minūtes

Izvēloties ekonomisku ēdienkarti bieži tajā iekļaujam zupas. Tas nav tikai tāpēc, ka izmantojot mazāk sastāvdaļu iespējams pagatavot lielāku porciju skaitu. Zupas aukstā laikā mūs sasilda un, ja tā var teikt,...

Aplūkot recepti

Baltā vistas čili zupa

Baltā vistas čili zupa

0 no 5

Par pirmajiem eiropiešiem, kuri iepazinās ar kajēnas pipariem, kļuva Kolumba ekspedīcijas uz rietumu Indiju dalībnieki. Ekspedīcijas ārsts, Čanka, izdarīja atzīmes par iezemiešu uzturu un garšvielu, kuru vietējo iedzīvotāju valodā sauca...

Aplūkot recepti

Ķiploku krēmzupa ar gailenēm

Ķiploku krēmzupa ar gailenēm

0 no 5 30 minūtes

Gailenes satur līdz 6,7 mg % C vitamīna, t.i. divas reizes vairāk nekā apšu bekas un 7 – 8 reizes vairāk nekā bērzlapes. Gailenes satur А, В1, В2, РР vitamīnus,...

Aplūkot recepti

Veģetārais broščs

Veģetārais broščs

0 no 5

Borščs parādījās Ukrainā apm. XV. gadsimta vidū un ātri vien izplatījās visos virzienos, sasniedzot Rumāniju un Poliju. Tās pat mēģināja piesavināties šīs zupas izgudrotāju titulu. Tiesa gan, neveiksmīgi. Sākumā borščā...

Aplūkot recepti

Sātīga bebra gaļas zupa

Sātīga bebra gaļas zupa

0 no 5 120 minūtes

Vēl tikai pāris nedēļas un sāksies lielo katlu sezona. No viegliem vasaras ēdieniem mēs pāriesim pie aukstās sezonas aktualitātes – siltas zupas. Šoreiz improvizācija par soļankas tēmu, ko gatavojām no...

Aplūkot recepti

Ātrā pupiņu zupa

Ātrā pupiņu zupa

0 no 5 15 minūtes

No uzturā lietojamiem pākšaugiem vērtīgākie ir zirņi, lauku pupas, pupiņas. Pākšaugi satur daudz olbaltumvielu kuras ir nepieciešamas mūsu organismam. Tāpec piedāvājam vēl vienu recepti kurā izmantotas pupiņas.

Aplūkot recepti

Tarators ar burkāniem

Tarators ar burkāniem

0 no 5 20 minūtes

Uz bulgāru virtuvi lielu iespaidu atstāja Centrālāzijas un Vidusjūras kulināro tradīciju maisījums. Bulgāru ēdienos ir daudz asu piedevu un dārzeņu. Tarators – bulgāru virtuvi raksturojoša zupa, kas tradicionāli tiek gatavota...

Aplūkot recepti

Biešu salātzupa

Biešu salātzupa

0 no 5 10 minūtes

Raita – jogurta mērce Indijas, Pakistānas un Bangladešas nacionalajā virtuvē. Jogurtam pievieno koriandru, kumīnu, piparmētras, asos piparus, citas garšvielas un zaļumus. Šai mērcei mēdz pievienot dārzeņus, retāk augļus. Mūsu platuma...

Aplūkot recepti

Vecmāmiņas vistas zupa

Vecmāmiņas vistas zupa

0 no 5

Ēdienu, kurš garšojis bērnībā, garšu kārpiņas atpazīst uzreiz! Katrs pazīst savu “bērnības garšu”. Šī zupa mūsu degustācijas komandai atsauca atmiņā viesošanos pie vecmāmiņas laukos un ar milzīgu mīlestību gatavoto zupu,...

Aplūkot recepti

Mežonīgā pupiņu zupa

Mežonīgā pupiņu zupa

0 no 5

Šī zupa viennozīmīgi patiks daudziem – gan tiem, kuriem garšo meža gaļa un pākšaugi, gan tiem, kuri labprāt bauda ko asāku. Iespējams, rodas jautājums par nosaukumu, bet pagatavojiet, nogaršojiet un...

Aplūkot recepti

Ziedkāpostu un paprikas asā zupa

Ziedkāpostu un paprikas asā zupa

0 no 5 30 minūtes

Šis ir garšīgs veids, kā izbaudīt ziedkāpostus. Asie pipari piešķir zupai pikantu siltumu, vistas buljons sniedz tikko jaušamu garšas akcentu. Šādu zupu janogaršo ikvienam gardēdim.

Aplūkot recepti

Zaļais gaspačo ar vasabi

Zaļais gaspačo ar vasabi

5 no 5 20 minūtes

Buenos días, mi amor! Spāņu nacionāla virtuve sastāv no daudzveidīgām reģionālām virtuvēm. Katru no tām ir ietekmējuši klimatiskie apstākļi, vēsture un pašu dzīves veids. Tomēr, var izdalīt pazīmes, kas ir...

Aplūkot recepti

Aukstā paniņu zupa ar gurķiem

Aukstā paniņu zupa ar gurķiem

0 no 5 30 minūtes

Jo karstāks laiks aiz loga, jo aukstākam ēdienam dodam priekšroku. Un variāciju par tēmu “aukstā zupa” tiešām ir daudz. Piedāvājam vēl vienu vienkārši pagatavojamu un gardu aukstās zupas pagatavošanas recepti.

Aplūkot recepti

Biešu aukstā zupa ar sieru

Biešu aukstā zupa ar sieru

5 no 5 15 minūtes

Jau 2000 gadus pirms mūsu ēras asīrieši, babilonieši, persieši zināja bieti kā dārzeni un dziedniecības augu. Bietes kultivēšana sākās vēlāk, 1000 gadus pirms mūsu ēras. Bietes sastāvā esošās vielas pazemina...

Aplūkot recepti

Asā nūdeļu zupa ar garnelēm

Asā nūdeļu zupa ar garnelēm

0 no 5 45 minūtes

Senākās rakstiskās liecības par nūdelēm atrodamas Austrumu Haņu dinastijas (Hàn cháo,206.g.pmē.-220.g) laika grāmatā, kur tās minētas kā galma ēdiens. Līdz ar to vairums vēsturnieku ir parliecienāti, ka nūdeļu dzimtene ir...

Aplūkot recepti

Sautējums ar mežacūkas gaļu un burkāniem

Sautējums ar mežacūkas gaļu un burkāniem

0 no 5 150 minūtes

Aizvien vairāk cilvēku savā ēdienkartē iekļauj tieši medījumu gaļu, jo ir zināms, lopiņš audzis brīvā dabā, sev ierastā vidē. Vienīgi, vēlamies atgādināt, lietojiet uzturā tikai laboratoriski pārbaudītu un termiski apstrādātu...

Aplūkot recepti

Aukstā gurķu zupa

Aukstā gurķu zupa

0 no 5 20 minūtes

Šī aukstā gurķu zupa ir lielisks diētisks ēdiens. Ja rūpējaties par savu ķermeni, bet ir vēlme šo-to pamainīt savā ikdienas ēdienkartē, šī recepte jums noderēs. Un kas vēl svarīgi?! Tā...

Aplūkot recepti

Dārzeņu zupa ar liellopa gaļu

Dārzeņu zupa ar liellopa gaļu

0 no 5 90 minūtes

Šīs zupas recepte īpaši noderēs tiem, kuri seko līdz savam svaram un domā par veselīgu uzturu. Sēņu sezonā šīs zupas pagatavošanai iesakām izmantot svaigas meža sēnes, piemēram gailenes. Lai labi...

Aplūkot recepti

Vistas zupa ar bento rīsu zaķi

Vistas zupa ar bento rīsu zaķi

0 no 5 90 minūtes

Bento ir japāņu tradicionāls ēdienu noformēšanas veids. Šai tradīcijai Japānā jau vairāk kā 100 gadu. Katru dienu japāņi cītīgi gatavo bento saviem tuviniekiem. Ar dažādu multeņu, pasaku vai komiksu varoņu...

Aplūkot recepti

Asā zupa ar šitaki

Asā zupa ar šitaki

0 no 5 25 minūtes

Šitaki sēnes aug Japānā uz kokiem ar nosaukumu „shii.” No tā arī radies sēņu nosaukums. Šitaki sēnes ir ne tikai garšīgas, bet arī veselīgas, jo samazina holesterīna līmeni asinīs.

Aplūkot recepti

Mastava (šķidrais plovs)

Mastava (šķidrais plovs)

5 no 5 120 minūtes

Mastava, vai sujuk oš ir tradicionāls Margilānas (Uzbekistāna) ēdiens. Vēl viņu mēdz dēvēt par šķidro plovu, jo satur tos pašus komponentus, kurus satur tradicionālais plovs. Tūristi apmeklē Margilānu speciāli, lai...

Aplūkot recepti

Burkānu un zirņu biezzupa

Burkānu un zirņu biezzupa

0 no 5 60 minūtes

Kanādiešu zinātnieki ir atklājuši, ka zirņi satur vielas, kuras labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmas darbību un nieru funkcionēšanu.Zirņu sastāvā ir vitamīni PP, B1, B2, C, kā arī provitamīns A....

Aplūkot recepti

Lēcu sautējums ar desiņām

Lēcu sautējums ar desiņām

0 no 5 60 minūtes

Lēcas – ēdami pākšaugi. Par lēcu izcelsmes valstīm tiek uzskatītas Indija un Pakistāna. Lēcas ir viena no pirmajām labībām, kas kultivēta Tuvajos Austrumos. Lēcām ir augsts olbaltumvielu saturs, tiek uzskatīts,...

Aplūkot recepti

Skābu kāpostu zupa ar mežacūku un ceptiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar mežacūku un ceptiem kartupeļiem

0 no 5 90 minūtes

Skābu kāpostu zupu droši var ierindot pie tradicionālo ēdienu receptēm. Mūsu senči skābu kāpostu zupu gatavo jau simtiem gadu. Šī recepte no tradicionālās skābās kāpostu zupas atšķiras vien ar to,...

Aplūkot recepti

Manhetenas čauders

Manhetenas čauders

0 no 5 60 minūtes

Vārds čauders (chowder angļu val.) drīzāk radies no franču zupas trauka nosaukuma – chaudron. Vispār, par čauderu var dēvēt jebkuru biezu zupu no dārzeņiem, kuras sastāvdaļas apceptas cūku taukos un...

Aplūkot recepti

Vistas gaļas pelmeņi buljonā

Vistas gaļas pelmeņi buljonā

0 no 5 120 minūtes

Daudzi par pelmeņu izcelsmes vietu uzskata Sibīriju, tomēr tā gluži nav. Pilnīgi droši par pelmeņu dzimteni varam uzskatīt Ķīnu. Un pēc pēdējiem statistikas datiem, šajā valstī arī pelmeņu patēriņš ir...

Aplūkot recepti

Zivju zupa somu gaumē

Zivju zupa somu gaumē

0 no 5 25 minūtes

Somi uzskata, ka tikai viņi prot pagatavot vislabāko zivju zupu! Un tie, kas viņiem tic, speciāli brauc uz Somiju pagaršot šo īpašo zupu. Mēs uzdrošinājāmies un ņemot vērā receptes nianses...

Aplūkot recepti

Šurpa dekhānu gaumē

Šurpa dekhānu gaumē

0 no 5 90 minūtes

Pieminot uzbeku virtuvi jebkurš gardēdis minēs īpašo zupu – šurpa. Mastava, mašhurda, mošova un aukstais čalops – tā varētu turpināt ilgi jo ilgi. Uzbeku virtuve ir bagāta ar dažādām zupām....

Aplūkot recepti

Bozbaš

Bozbaš

0 no 5 90 minūtes

Ļoti daudzās ģimenēs Kaukāzā var palepoties ar savu bozbaša pagatavošanas recepti. Bet tieši Armēnijā zupai pievieno ābolus un žāvētas plūmes, kas piešķir zupai īpašu, neatkārtojamu garšu.

Aplūkot recepti

Pēlēko zirņu zupa ar salami

Pēlēko zirņu zupa ar salami

0 no 5 40 minūtes

Tradicionāli pelēkie zirņi rada asociācijas ar Ziemassvētkiem, jo tieši šajos svētkos ierasts tos pasniegt ar speķi un sīpoliem. Bet var arī savādāk! Un ne tikai Ziemassvētkos!

Aplūkot recepti

Biezā ziemas zupa

Biezā ziemas zupa

0 no 5

Zupas, vasarā aukstas, rudenī karstas un pikantas, dārzeņu, gaļas,krēmzupas un zupas ar grauzdiņiem, simtiem variāciju.Galvenais, lai zupa būtu aromātiska un garšīga. Šoreiz piedāvājam tieši šādas zupas recepti.

Aplūkot recepti

Veģetārā biešu zupa ar žāvētām plūmēm

Veģetārā biešu zupa ar žāvētām plūmēm

0 no 5 40 minūtes

Veģetārisms ir plašs jēdziens. To mēdz iedalīt vairākos paveidos, piemēram, vienā no tiem nav olu, bet citā nav nekādu produktu, kas iegūti no dzīvnieku ķermeņiem. Pareizi veidots veģetārs uzturs ir...

Aplūkot recepti

Dārzeņu zupa ar šķiņķi

Dārzeņu zupa ar šķiņķi

0 no 5 30 minūtes

Par dārzeņu nozīmi uzturā jau visiem sen zināms. Bet ko darīt gaļēdājiem? Nu tieši to pašu! Ēdiet dārzeņu zupas, bet, piemēram, šo variet bagātināt ar nelielu šķiņka piedevu.

Aplūkot recepti

Pupiņu zupa ar bekonu un heresu

Pupiņu zupa ar bekonu un heresu

0 no 5 180 minūtes

Par pupiņu dzimteni tiek uzskatīta Dienvidamerika, tās audzējuši indiāņi. Eiropā pārtikai pupiņas sāktas audzēt XVI. gadsimta vidū, sākotnēji Vidusjūras reģionā. Šobrīd pupiņas pazīst visā pasaulē un to pielietojums kulinārijā ir...

Aplūkot recepti

Biešu krēmzupa ar zilo sieru

Biešu krēmzupa ar zilo sieru

0 no 5 15 minūtes

Zilos jeb blue sierus, nu jau iecienījuši arī gardēži mūsu platuma grādos. Citi šo sieru uzskata par dīvainu un baidās pat nogaršot. Vēlamies piedāvāt recepti, kurā tieši zilais siers sniedz...

Aplūkot recepti

Vērša astes zupa

Vērša astes zupa

0 no 5

Spānija – šī valsts daudziem rada asociācijas ar sauli, flamenko vai koridu. Tomēr daudziem tā asociējas ar īpašiem ēdieniem, kuri pagatavoti no vienkāršiem un visiem pieejamiem produktiem, taču tajos ir...

Aplūkot recepti

Jēra gaļas sautējums īru gaumē

Jēra gaļas sautējums īru gaumē

5 no 5 90 minūtes

Īru virtuve ir ļoti vienkārša. Daudzos ēdienos tiek lietoti kartupeļi un citi dārzeņi. Par tradicionālu īru ēdienu tiek uzskatīts sālīts liellops un kāposti. Tomēr esam pārliecināti, recepte kuru piedāvājam mēs,...

Aplūkot recepti

Soļanka

Soļanka

5 no 5

Soļanka radās Pēterburgas traktieros un restorānos un to radīja taupīgie traktieru īpašnieki, kas lika lietā neapēstos produktus. Lasīt visu rakstu

Aplūkot recepti

Vistas-dārzeņu zupa ar siera grauzdiņiem

Vistas-dārzeņu zupa ar siera grauzdiņiem

0 no 5 90 minūtes

Šī recepte ir daudzu eksperimentu rezultāts. Šajā receptē katrs atradīs sev ko tīkamu. Un galvenais – tā ir viegla un ļoti-ļoti garšīga zupa. Nogaršojiet un ļoti iespējams, šī zupa ieņems...

Aplūkot recepti

Sēņu krēmzupa ar ciedru riekstiem

Sēņu krēmzupa ar ciedru riekstiem

5 no 5

Ciedru rieksti nesatur holesterīnu un izceļas ar paaugstinātu olbaltumvielu saturu (44%), tāpēc tie ir ļoti ieteicami cilvēkiem, kas atturas no olu un gaļas lietošanas uzturā. Katrā ziņā, ciedru riekstiem ir...

Aplūkot recepti

Ķirbju krēmzupa

Ķirbju krēmzupa

0 no 5

Ķirbis (latīņu: cucurbita pepo) ir pasaules lielākā oga. Un šī oga satur gandrīz visas organismam nepieciešamās minerālvielas un A, B, C, E grupas vitamīnus,pektīnvielas un karotīnu. Bon appetit un esiet...

Aplūkot recepti

Sēņu zupa tradicionālā

Sēņu zupa tradicionālā

0 no 5

Sēnes cilvēkiem pazīstamas jau no senseniem laikiem.To daudzveidība arī mūsu klimatiskajos apstākļos ir pietiekami bagāta. Katram kurš dodas pēc sēnēm uz mežu vai tirgu ir sava mīļākā sēne. Tā, īpašā!...

Aplūkot recepti

Kabaču krēmzupa ar kausētu sieru

Kabaču krēmzupa ar kausētu sieru

0 no 5 25 minūtes

Kabaču dzimtene ir Meksika. Un kabacis tāds ķirbja radinieks, līdzīgi ne tikai pēc skata, bet arī garša līdzīga. Līdzīga, bet tomēr citādāka. Nu pamēģiniet!

Aplūkot recepti

Bumbieru-kabaču krēmzupa

Bumbieru-kabaču krēmzupa

0 no 5 25 minūtes

Vīnu kulinārijā izmanto lai uzlabotu ēdiena garšu un aromātu. Ja ēdiena pagatavošanai tiek izmantots vīns, tad tieši šo vīnu (vai arī dārgāku analogu) pasniedz galdā. Der atcerēties, ka lētie vīni...

Aplūkot recepti

Asā  zupa ar enoki un liellopu gaļu

Asā zupa ar enoki un liellopu gaļu

0 no 5

Veikalā ieraudzījāt neparastas sēnes ar vēl neparastāku nosaukumu – ENOKI ?! Vēl šīs sēnes dēvē par “zelta adatām”, vai “samta kājiņām”.Latvijas mežos gan tās neatrast, tās audzē Japānā.

Aplūkot recepti

Aukstā zupa ar olām

Aukstā zupa ar olām

5 no 5 15 minūtes

Šī zupa tika speciāli pagatavota Djukana diētas sekotājiem, bet derēs arī tiem, kas vienkārši ievēro slaido līniju vai sportistiem, jo satur tikai olbaltumus. Lai labi garšo!

Aplūkot recepti

Zivju zupa ar kartupeļiem

Zivju zupa ar kartupeļiem

0 no 5 60 minūtes

Šo recepti piedāvā apgāds Zvaigzne ABC, no grāmatas “Nomakšķerē, pagatavo un apēd!”

Aplūkot recepti

Stikla nūdeles ar garnelēm ledū

Stikla nūdeles ar garnelēm ledū

0 no 5 20 minūtes

Mūsu portāla pastāvēšanas laikā esam daudz ko izmēģinājuši, pagatavojusi un nogaršojuši. Atgādināsim, mēs nepublicējam tās receptes, kuras pašiem nav likušās pietiekami labas. Arī auksto zupu kolekcija mūsu portalā ir pietiekami...

Aplūkot recepti

Tomātu zupa ar kalmāru frikadelēm

Tomātu zupa ar kalmāru frikadelēm

0 no 5 40 minūtes

Kalmāri satur veselu virkni nepieciešamo organismam vielu. Iekļaut tos savā ēdienkartē ir ieteicams visiem – tiem, kas rūpējās par figūru (zemas kaloritātes dēļ), tiem, kas sporto (olbaltumvielas labākais muskuļu veidošanas...

Aplūkot recepti

Kartupeļu krēmzupa ar žāvētas zivs tartaru

Kartupeļu krēmzupa ar žāvētas zivs tartaru

0 no 5 25 minūtes

Ātri un vienkārši pagatavojama, bet sātīga zupa, ko labi papildina žāvēta zivs kombinācija ar fenheli un zaļumiem. Jo miltaināki kartupeļi, jo krēmigāka zupa. Šī recepte ir aizgūta no Ivetas Galējas...

Aplūkot recepti

Dārzeņu zupa ar sieru

Dārzeņu zupa ar sieru

0 no 5 60 minūtes

Lieliska zupiņa, patiks visiem – gan tiem, kuri dod priekšroku gaļas zupām, gan tiem, kuri iecienījuši darzeņu zupas.

Aplūkot recepti

Skābeņu zupa podiņā

Skābeņu zupa podiņā

0 no 5 10 minūtes

Skābene ir tas augs, kas aug vai katrā dārzā. Skābenes izmanto dažādās mērcēs, zupās un pīrāgos. Tās lieliski iederās kā sastāvdaļa dažādos salātos un biezeņos. Francijā skābenes pievieno arī gaļas...

Aplūkot recepti

Gaļas aukstā zupa

Gaļas aukstā zupa

0 no 5 40 minūtes

Cilvēku gaume uz ēdieniem ir dažāda – vieniem zupas garšo šķidras, citiem biezākas. Šī ir vēl viena aukstās zupas variācija. Šīs zupas konsistence arī pielāgojama katra ēdāja individuālajai vēlmei. Iesakam...

Aplūkot recepti

Biešu aukstā zupa

Biešu aukstā zupa

0 no 5 90 minūtes

Vēl viena tradicionālās aukstās biešu zupas pagatavošanas versija. Īpašu toni zupai piešķir kūpinātās ribiņas.

Aplūkot recepti

Soļanka ar karpu

Soļanka ar karpu

5 no 5 90 minūtes

Lieliska zupa. Par zivju zupu tomēr to nenosaukt, bet soļanka tradiconālajā izpratnē arī tā nav. Var droši apgalvot, šo zupu novērtēs pat visprasīgākais gardēdis!

Aplūkot recepti

Aukstā zupa ar Fetaki sieru

Aukstā zupa ar Fetaki sieru

0 no 5 20 minūtes

Vasara tuvojas un aukstās zupas mūsu ēdienkartē ienāks proporcionāli karstajam laikam aiz loga. Šeit vēl kāda atsvaidzinošas un garšīgas aukstās zupiņas recepte.

Aplūkot recepti

Fenheļa zupa

Fenheļa zupa

0 no 5 30 minūtes

Fenhelis ir ļoti aromātisks augs. Fenheli izmanto ne tikai kulinārijā, bet arī medicīnas vajadzībām. Fenhelis ir viena no galvenajām absinta sastāvdaļām. Intriģējoši, vai ne?

Aplūkot recepti

Aukstā zupa ar gurķiem un olīvām

Aukstā zupa ar gurķiem un olīvām

0 no 5 30 minūtes

Vēl viena lieliska aukstās zupas recepte. Noteikti izmēģiniet.

Aplūkot recepti

Burkānu-šķelto zirnīšu zupa

Burkānu-šķelto zirnīšu zupa

0 no 5 60 minūtes

Šīs zupas izmaksas ir zemas, tā ir diētiska un garšo bērniem. Vēl vajadzīgi argumenti?! 🙂

Aplūkot recepti

Dārzeņu zupa "Primavera"

Dārzeņu zupa “Primavera”

0 no 5 60 minūtes

Pākšu pupiņas, zaļie zirnīši un spināti! Mmm, lieliska un svaiga garša!

Aplūkot recepti

Biešu krēmzupa

Biešu krēmzupa

0 no 5 60 minūtes

Vienkārši pagatavojama krēmzupa. Citrona sula un ķimenes šai zupai piesķirs interesantu toni un pēcgaršu. Pamēģiniet!

Aplūkot recepti

Biežu zupa ar apelsīniem

Biežu zupa ar apelsīniem

0 no 5 20 minūtes

Apelsīnos ir daudz ēterisko eļļu, kas arī rada apelsīnu patīkamo aromātu. Ēteriskās eļļas galvenokārt atrodas mizā. No mizas iegūtās ēteriskās eļļas izmanto ne tikai parfimērijā, bet arī konditorejas un kulinārijas...

Aplūkot recepti

Laša krēmzupa

Laša krēmzupa

5 no 5 40 minūtes

Lasis ir viens no tiem pārtikas produktiem, kurš bagāts ar uztuvielām. Turklāt, laša gaļai piemīt īpaša, sātīga garša. Tāpēc lasis ir iekļauts vai katra restorāna ēdienkartē. Piedavājam restorāna cienīgu laša...

Aplūkot recepti

Miežu putraimu zupa ar pupiņām un šķiņķi

Miežu putraimu zupa ar pupiņām un šķiņķi

0 no 5 90 minūtes

Te nu ir vēl viena recepte, kā apliecienājums – garšīgam ēdienam nemaz nav jabūt dārgam! Vienkāršas un pieejamas sastāvdaļas un garšo patiešām lieliski!

Aplūkot recepti

Lieldienu zupa poļu gaumē

Lieldienu zupa poļu gaumē

0 no 5 60 minūtes

Kā raksturīgākos poļu virtuves ēdienus var minēt kāpostu tīteņus, biešu zupu un dažādus pīrāgus, bet tuvojoties lieldienām nedrīkstam nepadalīties ar garsīgu un sātīgu, tradicionālu Lieldienu zupas recepti kāda tiek gatavota...

Aplūkot recepti

Laša zupa ar zaļo tēju

Laša zupa ar zaļo tēju

0 no 5 15 minūtes

Daudzi Ķīnieši ir pārliecināti, ka zaļā tēja sniedz mundrumu ķermenim un prātam, kā ari aizkavē novecošanas procesus. Lai saņemtu organismam nepieciešamo dienas devu vajadzētu izdzert apmēram 3 tases zaļās tējas....

Aplūkot recepti

Ķiploku krēmzupa ar siera čipšiem

Ķiploku krēmzupa ar siera čipšiem

0 no 5 30 minūtes

Ķiploki ēdienam piešķir īpašu un ne ar ko nesajaucamu garšu. Turklāt kombinācijā ar sieru tie padara ēdienu īpašu. Ja lietojiet ķiplokus, noteikti izmēģiniet šo krēmzupu.

Aplūkot recepti

Avgolemono

Avgolemono

0 no 5

Grieķu virtuve, daudziem uzreiz rodas asociācijas ar olīvām,fetas sieru un vīniem,jūras produktiem un dažādiem augļiem. Bet Grieķu virtuvē ir atrodamas arī dažādas interesantas un vienkārši pagatavojamas zupas. Viena no tādām...

Aplūkot recepti

Zivju zupa ar gliemenēm un baltām pupiņām

Zivju zupa ar gliemenēm un baltām pupiņām

0 no 5 90 minūtes

Visgaršīgākās un labākās mīdijas nopērkamas laika posmā no septembra līdz februārim. Bet ja nu galīgi nav iespējas tās iegādāties svaigas, var izlīdzēties ar konservētām.

Aplūkot recepti

Kartupeļu zupa ar čipsiem

Kartupeļu zupa ar čipsiem

0 no 5 60 minūtes

Šīs zupas sastāvā ir daudz organismam nepieciešamu produktu. Pamata receptē čipšu nebija, taču tos pievienojām un tie zupai piešķir īpašu, rotaļīgu niansi, kas noteikti patiks jūsu bērniem )))

Aplūkot recepti

Dārzeņu zupa cepta krāsnī

Dārzeņu zupa cepta krāsnī

0 no 5 90 minūtes

Sī zupa ir īsts transformers. To var pagatavot praktiski no jebkuriem dārzeņiem, kas ir pa rokai. Var pievienot burkānus, ziedkāpostus, zaļās pupiņas, zirņus, puravus, selerijas vai kartupeļus. Gards zupa pusdienām...

Aplūkot recepti

Gaļas zupa Emīla gaumē

Gaļas zupa Emīla gaumē

0 no 5 120 minūtes

Vai atceraties Emīlu no Lennebergas? To pašu ziķeri, kurš iebāza galvu zupas terīnē. Jā, šo puiku, laikam, zina visi. Bet kādu tieši zupu todien ēda Svensonu ģimene? Nezināt? Pusdienās bija...

Aplūkot recepti

Bumbieru zupa ar riekstiem un zilo sieru

Bumbieru zupa ar riekstiem un zilo sieru

0 no 5 45 minūtes

Aukstā bumbieru zupa ar valriekstiem un zilo sieru ir īpaši iecienīta Zviedrijā – Lennebergas apkārtnē. Liekas kaut-kur dzirdēta vieta? Tieši tā, Lennebergā dzīvoja Svensonu ģimene, par kuru esam lasījuši grāmatā...

Aplūkot recepti

Ābolu-dzērveņu saldzupa

Ābolu-dzērveņu saldzupa

0 no 5 30 minūtes

Šī recepte ir ņemta no 1939 gada pavārgrāmatas. Grāmata atkārtoti izdota 1952. gadā, kuru izdeva Veselības aizsardzības ministrija. Praktiski visās receptēs kā sastāvdaļa minēti kartupeļu milti. Laiks ir gājis uz...

Aplūkot recepti

Sēņu kapučino

Sēņu kapučino

0 no 5 40 minūtes

Mēs esam pieraduši, ka kapučino ir kaut-kas salds un smaržo pēc kafijas. Bet mēs piedāvājam pagatavot kapučino no sēnēm. Smarža neatstās vienaldzīgu nevienu, bet ārējais izskats priecēs pat visprasīgāko zupu...

Aplūkot recepti

Sēņu krēmzupa

Sēņu krēmzupa

0 no 5 20 minūtes

Šī zupa ļoooti ātri pagatavojama un sasildīs ne tikai jūsu rokas, kaklu un organismu, bet arī sirdi. Aromāts un garšas bukete būs vel izsmalcinātāka, ja izmantosiet gailenes vai pieliksiet klāt...

Aplūkot recepti

Ķirbju-ābolu krēmzupa ar kariju un ingveru

Ķirbju-ābolu krēmzupa ar kariju un ingveru

0 no 5 45 minūtes

Ābolu un ķirbju sezona ir klāt. Piedāvājam pagatavot no tiem pikantu zupu. Īsti rudenīga recepte.

Aplūkot recepti

Pelēko zirņu čauders

Pelēko zirņu čauders

0 no 5 60 minūtes

Sākotnēji čauders tika vārīts tikai no zivīm un dažādām jūras veltēm, bet ar laiku par čauderu sāka saukt jebkādu biezu zupu ar miltiem un pienu.

Aplūkot recepti

Aukstā baraviku zupa

Aukstā baraviku zupa

0 no 5

Šoreiz pa rokai bija kaltētas baravikas, bet šo lielisko auksto sēņu zupu protams var gatavot arī ar tikko mežā lasītām sēnītēm.

Aplūkot recepti

Tomātu-aprikožu zupa

Tomātu-aprikožu zupa

0 no 5

Zupas mēdz būt dažādas, cik dažādas ir gardēžu gaumes. Šādu zupu esot iecienījuši Ķīnā, kas tiek uzskatīta par aprikožu dzimteni.

Aplūkot recepti

Pupiņu fabada

Pupiņu fabada

0 no 5

Astūrijas fabada – tradicionāla Spānijas kņazistes pupiņu un desu biezzupa. Ļoti sātīga un garda.

Aplūkot recepti

Lazanjas zupa

Lazanjas zupa

5 no 5 45 minūtes

Kaut kas vidējs starp zupu un otro. Kaut arī pavasaris jau oficiāli ir iestājies, tomēr vēl nedēļas nogalē sola vēsāku laiku un pat sniegu. Un kāds asāks un kreftīgāks ēdiens...

Aplūkot recepti

Tomātu biezzupa ar sīpoliem un maizi

Tomātu biezzupa ar sīpoliem un maizi

0 no 5 30 minūtes

Itāļu virtuve ir ļoti daudzveidīga un tajā katrs var atrast sev ko īpašu un noderīgu. Šoreiz iesakām šo biezzupu.

Aplūkot recepti

Tomātu asā zupa ar olu

Tomātu asā zupa ar olu

0 no 5 45 minūtes

Asu ēdienu cienītāji noteikti novērtēs šādi pagatavotu zupu. Tie, kam ne visai iet pie dūšas asie ēdieni, var čili piparus nelikt, bet šī zupa ir jāpagatavo obligāti! Tā ir tā...

Aplūkot recepti

Baltā zupa ar garnelēm

Baltā zupa ar garnelēm

0 no 5

Šo zupu var pagatavot arī ar kvasu, tikai tādā gadījumā nevajadzētu likt klāt kartupeļu novārījumu un pasniedzot pievienot pāris karotes krējuma. Īsta vasaras zupa gardēžiem!

Aplūkot recepti

Frikadeļu zupa itāliešu gaumē

Frikadeļu zupa itāliešu gaumē

0 no 5 75 minūtes

Frikadeļu zupa ir iecienīta daudzās ģimenēs. Šādi to gatavo Itālijā.

Aplūkot recepti

Garneļu zupa ar rīsiem un mīdijām

Garneļu zupa ar rīsiem un mīdijām

0 no 5 30 minūtes

Mūsu zupu topā, šī zupa pelnīti ieņem vietu pirmajā trijniekā.

Aplūkot recepti

Ķiršu zupa Monroe gaumē

Ķiršu zupa Monroe gaumē

0 no 5 30 minūtes

Merilina Monro (Marilyn Monroe) ar savu seksualitāti un stilu iekaroja gandrīz visu pasauli. Viņa mācēja sevi tā pasniegt, ka pat prezidenti nespēja palikt vienaldzīgi. Šī recepte ir bijusi Merilinai īpaši...

Aplūkot recepti

Rutiņas aukstā zupa

Rutiņas aukstā zupa

0 no 5 20 minūtes

Aukstā zupa ar tomātu un ananāsu sulām?! Tieši tā. Garša lieliska! Kam garšo pikantāki ēdieni, var pievienot karotīti sinepju. Recepti iesūtīja Ruta no Garciema.

Aplūkot recepti

Aukstā zupa ar lasi

Aukstā zupa ar lasi

5 no 5

Pateicoties eksperimentiem gūstam lielāku pieredzi un atklājam jaunas receptes. Šoreiz aukstā zupa ar lasi.

Aplūkot recepti

Sparģeļu krēmzupa ar kraukšķīgo pikšu

Sparģeļu krēmzupa ar kraukšķīgo pikšu

0 no 5

Lieliska krēmzupa papildināta ar kraukšķigiem baltās zivs gabaliņiem

Aplūkot recepti

Tomātu-zemeņu aukstā zupa

Tomātu-zemeņu aukstā zupa

0 no 5 15 minūtes

Lieliska aukstā zupa karstam laikam.

Aplūkot recepti

Kabaču-tomātu zupa

Kabaču-tomātu zupa

4 no 5

Šādu dārzeņu zupu iecienījis “Modern Talking” balss un tūkstošu sieviešu elks Tomass Anderss (Thomas Anders). Pamēģini arī tu!

Aplūkot recepti

Sparģeļu zupa ar parmezānu un baziliku

Sparģeļu zupa ar parmezānu un baziliku

5 no 5

Pie šīs zupas rekomendējam vieglu vasaras vīnu. Piem. Chablis /Burgundija/

Aplūkot recepti

Borščs ar sarkanvīnu

Borščs ar sarkanvīnu

0 no 5

Bietes lieliski sader kopā ar sarkanvīnu. To var pat sautēt sarkanvīnā, kas piešķirs bietēm īpašu garšu un ēdienam dziļu bordo krāsu. Pamēģiniet pagatavot arī šo zupu! Šāda biežu zupa būs...

Aplūkot recepti

Aukstā zivju zupa Dimā gaumē

Aukstā zivju zupa Dimā gaumē

0 no 5

Romāna “Trīs Musketieri” autors Aleksandrs Dimā bijis ne vien lielisks rakstnieks, bet arī diezgan prasmīgs pavārs. Šo zivju zupu Dimā gatavojis katru reizi, kad viņa draugs būdams zvejnieks piegādājis rakstniekam...

Aplūkot recepti

Aukstā biešu zupa ar kalmāriem

Aukstā biešu zupa ar kalmāriem

0 no 5

Aukstā biešu zupa ar kalmāriem, āboliem un gurķi – vēl viens neparasts salikums ar izcilu rezultātu!

Aplūkot recepti

Aukstā karija zupa ar mīdijam

Aukstā karija zupa ar mīdijam

0 no 5

Tuvojas vasara un tas nozīmē, ka tuvojas auksto zupu sezona. Piedāvājam dažādot ierastās zupas un pagaršot ko jaunu un interesantu!

Aplūkot recepti

Koftas no jēra gaļas ar buljonu

Koftas no jēra gaļas ar buljonu

0 no 5

Situācija ar koftām var būt līdzīga kā ar kijevas kotletēm… Iekšā sēdošais Gi sviests tā vien grib tikt ārā )))) Nu un šķīvī snaudošais buljons, kā likums, solidarizējas ar sviestu...

Aplūkot recepti

Tarator - bulgāru aukstā zupa

Tarator – bulgāru aukstā zupa

0 no 5

Bulgāru “Tarator” – aukstā zupa no rūgušpiena un gurķiem, eļļu un piedevām. Tas nu informācijai, jo šo recepti mazliet apgreidojām Latviešu vēderiem. Sākumā šo zupu pagatavojām atbilstoši klasiskajai receptei, bet...

Aplūkot recepti

Lieldienu zupa ar spinātiem

Lieldienu zupa ar spinātiem

0 no 5

Lieldienas atzīmē vai visā pasaulē. Vienīgi rituāli un svinēšanas tradīcijas atšķiras. Piemēram Āfrikā Lieldienu rituāli nesaistās ar pavasara atnākšanu tik cieši kā, piemēram, Eiropā. Tomēr, kristīgajai ticībai izplatoties arī šajā...

Aplūkot recepti

Marokāņu zupa ar jēru un lēcām

Marokāņu zupa ar jēru un lēcām

0 no 5

Marokāņu virtuve ir viena no bagātākajām pasaulē, tapēc ka savieno sevī tik daudz smaržu un aromātu. Tas var likties dīvaini, bet viss ļoti labi sader kopā.

Aplūkot recepti

Šampinjonu krēmzupa

Šampinjonu krēmzupa

0 no 5

Šampinjoni ir vispopulārākā un iecienītākā kultivētā sēne, kas savu nosaukumu ieguvusi no franču valodas(champignon). Tas ir universāls produkts, šampinjonus var izmantot svaigus, kaltētus, konservētus un pagatavot visdažādākajā veidā un visa...

Aplūkot recepti

Vistas buljons ar muskatrieksta klimpām

Vistas buljons ar muskatrieksta klimpām

0 no 5

Ierasti ēdieni var iegūt neierastāku garšu un izskatu variējot ar piedevām.

Aplūkot recepti

Zupa austrumu gaumē

Zupa austrumu gaumē

0 no 5

Nopirku lielās ūsainās garneles un kokosriekstu pienu. Mājās man bija austersēnes. Pavandijos vecos žurnālos un atradu šādu recepti.

Aplūkot recepti

Kolrābju zaļā zupa

Kolrābju zaļā zupa

0 no 5

Kolrābis ir lielisks dārzenis, kuru nepieciešams iekļaut vai katrā ēdienkartē. Tas nodrošina ķermenim plašu barības vielu klāstu, ieskaitot, selēnu, B vitamīnu, folijskābi, vitamīnu C, fosforu, kāliju, dzelzi un varu.

Aplūkot recepti

Tomātu zupa

Tomātu zupa

0 no 5

Kad ir jauki nosvinēti svētki, jāsāk domāt par atslodzes dienām – vēderi prasa kaut-ko vieglāku. Tomātu zupa ļoti labi derēs šim mērķim. Ideju šai zupai es noskatījos no Džeimija Olivera.

Aplūkot recepti

Biešu krēmzupa

Biešu krēmzupa

0 no 5

Man brīžiem šķiet, nu ko vēl var izdomāt no parastām lietām? Izrādās, ka var!

Aplūkot recepti

Borščs

Borščs

0 no 5

Es šodien intereses pēc izmeklējos tādu tradicionālu šīs zupas recepti….Meklēju ilgi! Un nevis tāpēc, ka nevar atrast, bet gan tāpēc, ka recepšu ir miljons! … vai nu tuvu tam. Ir...

Aplūkot recepti

Rudens zupa

Rudens zupa

0 no 5

Vīramāte saka, ka tas ir drīzāk sautējums, nevis zupa. Bet man garšo tādas, kur daudz biezumu un maz šķidruma! Var jau nosaukt, kā gribās – mazāk garšīga viņa no tā...

Aplūkot recepti

Topinamburu krēmzupa

Topinamburu krēmzupa

0 no 5

18. gadsimtā topinamburu ieveda Krievijā un sākumā tas izplatījās kā ārstniecisks augs – to ieteica diabētiķiem, sirds slimniekiem, palīdz zarnu trakta darbības uzlabošanai, redzes uzlabošanai. Bet tik lielu popularitāti, kā...

Aplūkot recepti

Bohēmijas ķiploku zupa

Bohēmijas ķiploku zupa

0 no 5

Šī zupa tiek uzskatīta par patstāvīgu ēdienu, nevis priekšēdienu. Un pasniedz to pusdienās vai vakariņās.

Aplūkot recepti

Siera zupa a-la šarlot

Siera zupa a-la šarlot

0 no 5

Brīžiem izlasot recepti un tās sastāvdaļas nevaram iedomāties, kā tas varētu garšot. Pagatavojot šo zupu arī mēs šaubījāmies par gala rezultātu, bet rezume – ļoti garšīgi! Rekomendēju!

Aplūkot recepti

Zupa ar kausēto sieru

Zupa ar kausēto sieru

0 no 5

Mēs kādreiz bijām lielās PSRS valsts sastāvdaļa, kurā nekad nekā nebija. Kad tā izjuka, mēs skatījāmies un domājām: lai jau jūk, tā viņai arī vajag! Bet tagad daudzi atceroties tos...

Aplūkot recepti

Diedzētu pupiņu zupa ar garšvielām

Diedzētu pupiņu zupa ar garšvielām

0 no 5

Un tad jau laiks ievērot slaido līniju un sākt ēst veselīgākus ēdienus. Gandrīz visi pavasarī sākt ievērot diētu vai nu attīrīt organismu un katram organismam ir nepieciešami vitamīni. Mēs zinām,...

Aplūkot recepti

Gurkensuppe

Gurkensuppe

0 no 5

Šo recepti es atradu vecā kulinārijas žurnālā vācu valodā. Īsti žurnāla nosaukumu un gadu nosaukt nevarēšu, jo titullapa nav saglabājusies. Bet kaut-kas tipa “Sowiet frau” vai tamlīdzīgi. Zupa pieder pie...

Aplūkot recepti