8 iemesli kāpēc ēst vairāk zemenes

8 iemesli kāpēc ēst vairāk zemenes

1. Zemene satur flavonoīdus, kuri labvēlīgi ietekmē sirdi un asinsvadus: piemēram, tos, kuri cīnās ar slikto holesterīnu. Zemenes satur arī ellaga skābi, kura arī pasargā sirdi un palīdz cīnīties ar onkoloģiskām slimībām. 2. Par gludiem matiem un stipriem nagiem vari pateikties ģenētikai un vitamīnu kompleksiem. Bet ja tu esi apdalīts, tad ēd vairāk zemenes, jo […]

Lasīt vairāk →
Gatavojoties svētkiem, iepērcies, uzglabā un gatavo droši!

Gatavojoties svētkiem, iepērcies, uzglabā un gatavo droši!

Lai Līgo svētku maltīte nesagādātu nepatīkamus pārsteigumus, Pārtikas un veterinārais dienests atgādina – iegādājoties pārtikas produktus svētku galdam, iepērcies tikai drošās tirdzniecības vietās, pievērs uzmanību pārtikas produktu uzglabāšanas apstākļiem un marķējumam, it īpaši – derīguma termiņam, mājās pārtikas produktus uzglabā atbilstošā temperatūrā! Iepērcies droši 1. Iepērcies tikai legālā tirdzniecības vietā; 2. „Ratiņtirgotājiem” un citām aizdomīgām […]

Lasīt vairāk →
6 veidi, kā baudīt saldējumu mazāk kaitējot figūrai

6 veidi, kā baudīt saldējumu mazāk kaitējot figūrai

1. Izvēlies plombīru sorbeta vai augļu saldējuma vietā. Tiek uzskatīts, ka augļu saldējums ir mazāk kalorijām bagāts nekā parasts plombīrs. Tas tik tiešām tā ir! Taču plombīrs ar dabīgiem piena taukiem labāk pārstrādājās organismā nekā ledus, kura pamatā ir baltais cukurs. Gala rezultātā, tava figūra vieglāk sapratīs plombīru. 2. Saldējums – nav deserts Uztver saldējumu […]

Lasīt vairāk →
Aizsargāto produkta nosaukumu “Jāņu siers” drīkst izmantot seši Latvijas ražotāji

Aizsargāto produkta nosaukumu “Jāņu siers” drīkst izmantot seši Latvijas ražotāji

Tuvojoties Līgo svētkiem, Pārtikas un veterinārais dienests ķimeņu siera ražotājiem un patērētājiem atgādina – produkta nosaukumu “Jāņu siers” drīkst izmantot tikai uzņēmumi, kas iekļauti Garantētu tradicionālo īpatnību produktu reģistrā. Šobrīd tādi ir seši ražotāji – “Valmieras piens”, “Dundaga”, “Lazdonas piensaimnieks”, “Rankas piens”, “Straupe” un “Jaunpils pienotava”. “Jāņu siers”, tāpat kā salināta rudzu rupjmaize un sklandrauši, […]

Lasīt vairāk →
Noslēdzies “Latvijas Grila & BBQ festivāls 2017”.

Noslēdzies “Latvijas Grila & BBQ festivāls 2017”.

Sestdien, 20. maijā, Lucavsalā aizritēja pirmais “Latvijas Grila & BBQ festivāls”, kura mērķis ir popularizēt un attīstīt grilēšanas kultūru un tradīcijas Latvijā. Pateicoties burvīgajiem laikapstākļiem, festivālu apmeklēja tūkstošiem rīdzinieku un Rīgas viesu, visas dienas garumā baudot šefpavāru meistarklases, degustācijas un dažādas brīvdabas sporta aktivitātes.Grilētāju apvienības “Grilētāju Brālība” organizētais “Latvijas Grila un BBQ festivāls 2017” Daugavas […]

Lasīt vairāk →
Kā, kāpēc un priekš kam jādzer, kā izvēlēties, iegādāties un uzglabāt

Kā, kāpēc un priekš kam jādzer, kā izvēlēties, iegādāties un uzglabāt

Ūdeni pieņemts aprakstīt ar terminiem “kristāldzidrs” un “tīrs”, kas patiesībā nav īsti pareizi. Pilnīgi tīru – respektīvi, destilētu – ūdeni tu vari iegādāties tikai aptiekā. Dzert to – diezgan apšaubāma bauda, tam nav garšas. Jebkurš dzeramais ūdens tā vai savādāk satur piejaukumus, kuri ir ļoti svarīgi tavai veselībai. Ar sviedriem, garaiņiem un urīnu tu zaudē […]

Lasīt vairāk →
Meklē varošāko vistu stilbiņu ēdāju!

Meklē varošāko vistu stilbiņu ēdāju!

Šī gada 20.maijā, Lucavsalā notiks Grila un BBQ Festivāls (www.grilfests.lv). Festivāla ietvaros norisināsies daudz interesantu aktivitāšu. Dažādas meistarklases, degustācijas, priekšnesumi un sporta aktivitātes. Turpinot dažādu pasaules grila festivālu labākās tradīcijas, Grilētāju Brālība, recepšu portāls Bon Appetit un putnu fabrika “Ķekava” vēlas noskaidrot arī varošāko vistu stilbiņu ēdāju! Ja esi pārliecināts par savām spējām, vai vēlies […]

Lasīt vairāk →
Dabīgie garšas pastiprinātāji

Dabīgie garšas pastiprinātāji

Par nātrija glutamātu – vielu bez savas garšas, bet kura pastiprina visu citu produktu garšu, – zina visi. Taču ne visi zina, ka līdzīgi darbojas ari citi, virtuvē daudz ierastāki produkti, par kuriem tūliņ arī pastāstīsim. 1. Ingvers Pirmām kārtām, šo sakni augstu vērtē par paša pikanto garšu. Bet ingveram piemīt arī cita, ne mazāk […]

Lasīt vairāk →
Grilētāju Brālības pārstāvis Juris Titovs ciemojas pie Roberto Meloni

Grilētāju Brālības pārstāvis Juris Titovs ciemojas pie Roberto Meloni

TV 24 garšu raidījumā “Dolce Vita”, kuru vada Roberto Meloni, viesojās Grilētāju Brālības pārstāvis Juris Titovs, kurš stāstīja par gaidāmo grila un BBQ Festivālu un grila lietām un receptēm. Vairāk par Grila un BBQ festivālu var lasīt šeit.

Lasīt vairāk →