Rudens attīrošās tējas

Rudens attīrošās tējas

3 dzērienu receptes ar tauku dedzinošu efektu palīdzēs notievēt, nostiprināt imunitāti un izvadīt no organisma visu lieko. Šīs tējas prakstiki nesatur kalorijas, bet piepilda kuņģi, apspiež apetīti un stimulē vielmaiņu. Ja sarīkosi atslodzes reizi nedēļā, tad mēnesī varēsi zaudēt pat veselus 6 kg. Tātad, pagatavo 1,5-2l tējas un idzer dienas laikā, vienmērīgi to sadalot. Šīs […]

Lasīt vairāk →
Ar ko aizvietot taukus, cukuru un miltus?

Ar ko aizvietot taukus, cukuru un miltus?

Apēst tortes gabalu un pēc tam mocīties ar sirdsapziņas pārmetumiem? Cukuru, miltus un taukvielas daudzos desertos var aizvietot ar figūrai mazāk bīstamiem aizstājējiem. Tauki. Daudzās receptēs, kur ir saldais krējums, var droši izmantot jogurtu vai pienu – ar noteikumu, ka nekas nav jāputo. Saldo krējumu aizvieto ar jogurtu proporcijās 1:1. Deserta kaloritāti var samazināt ar […]

Lasīt vairāk →
Biete - galda karaliene

Biete – galda karaliene

Senajos laikos bietes skaitijās delikatese un bija peiejamas tikai turīgam ļaužu slānim. Taču šodien bietes ir pieejamas ikvienam un šajā rakstā pastāstīsim, dažus faktus par bietēm un to noderīgajām īpašībām. Lapas un saknes Senākos laikos galdā lika tikai biešu lapas, izmērcētas vīna un aso piparu maisījumā. Bet pašu sakni izmantoja zāļu gatavošanā. Biešu lapas satur […]

Lasīt vairāk →
Tiesības ēst. Uzzini patiesību!

Tiesības ēst. Uzzini patiesību!

Mūsdienu zinātne par ēdienu atgādina kādu trilleri, kurā ierastos pārtikas produktus vaino visos pasaules grēkos. Mēs nolēmām papētīt šo jautājumu. ĢMO Fantastika vai realitāte: vai var kļūt par dārzeni? Kas tad īsti ir ĢMO? Tie ir pārtikas produkti, izveidoti ar gēnu inženierijas palīdzību. Lai uzlabotu kāda produkta īpašības, vājiem gēniem pievieno stiprākus. Īpaši šī tehnoloģija […]

Lasīt vairāk →
Jaunākā informācija – no Latvijā nonākušajiem olu produktiem ar fipronilu bija piesārņoti 32 kg

Jaunākā informācija – no Latvijā nonākušajiem olu produktiem ar fipronilu bija piesārņoti 32 kg

Patlaban Eiropas Komisijas (EK) Ātrās brīdināšanas sistēmā pieejamā informācija liecina, ka no Latvijā nonākušajiem 143 kg Vācijas izcelsmes olu produktiem, ar fipronilu piesārņoti bijuši 32 kg – olu masa omletei. Produkta neizlietotais atlikums – 7 kg no tirgus atsaukts. Testēšanas pārskati liecina, ka atrastais fipronila daudzums jēlproduktā – olu masā ir teju 50 reizes mazāks […]

Lasīt vairāk →
Septembris - pēdējais ražas mēnesis

Septembris – pēdējais ražas mēnesis

Pirmkārt, noteikti jādodas uz mežu, sēnēs! Tradicionāli šajā laikā lasa kundziņus, baravikas, vēlās bērzlapes un rudenīgās celmenes, vēl aizvien aug augustam raskturīgās gailenes un rudmieses. Un neaizmirsti galveno sēņotāju principu – ja nezini kas tā par sēni, neņem to! Otrajā septembra pusē sāk gatavoties lazdu rieksti – garšīgi un veselīgi. Tos var ēst uzreiz, bet […]

Lasīt vairāk →
Praktiski padomi uzlējumu pagatavošanai mājas apstākļos

Praktiski padomi uzlējumu pagatavošanai mājas apstākļos

Vasara ir ražīgākais augļu un ogu laiks. Lai gan svaigas ogas Latvijā pieejamas vien pāris mēnešus gadā, dažādos veidos tās iespējams baudīt arī ilgāk. Viena no iespējām, kā celt dārzā salasītās ogas ciemiņiem svētku brīžos, ir uzlējumi. Ar īpašiem padomiem un uzlējumu receptēm dalās “Latvijas balzams” stipro dzērienu tehnoloģe Aija Zablocka. Stipro dzērienu tehnoloģes Aija […]

Lasīt vairāk →
Ādažos grilē un ēd visas dienas garumā!

Ādažos grilē un ēd visas dienas garumā!

12. augustā, Līgo laukumā Ādažos , ādažniekus un novada viesus gaidīja Grilētāju Brālība grilēšanas eksperti, lai dažādās grilēšanas meistarklasēs un sasensībās parādītu, ka uz grila var pagatavot teju visu, pat desertus! Pasākumā ikviens interesents varēja piedalīties grilēšanas sacensībās, desiņu vai burgeru ēšanas sacensībās, kā arī dažādos spēka konkursos. Iepazīt grilēšanas nianses un apskatīt dažādus grilus […]

Lasīt vairāk →
Paprika jeb saldais pipars

Paprika jeb saldais pipars

Paprika ir visu pasaules virtuvju favorīts. To sāla, marinē, konservē, pilda, cep un grilē! Galvenais elements. Saldais pipars – ir tuvs radinieks gan čili pipariem, gan melnajiem. Tie visi satur kapsaicīnu – šī viela piešķir dārzeņiem pikantu garšu un dod mums daudz labumu. Tas samazina asinspiedienu, samazina trombu veidošanos iespējamību, normalizē vielmaiņu, pasargā no depresijas […]

Lasīt vairāk →