Praktiski padomi uzlējumu pagatavošanai mājas apstākļos

Praktiski padomi uzlējumu pagatavošanai mājas apstākļos

Vasara ir ražīgākais augļu un ogu laiks. Lai gan svaigas ogas Latvijā pieejamas vien pāris mēnešus gadā, dažādos veidos tās iespējams baudīt arī ilgāk. Viena no iespējām, kā celt dārzā salasītās ogas ciemiņiem svētku brīžos, ir uzlējumi. Ar īpašiem padomiem un uzlējumu receptēm dalās “Latvijas balzams” stipro dzērienu tehnoloģe Aija Zablocka. Stipro dzērienu tehnoloģes Aija […]

Lasīt vairāk →
Ādažos grilē un ēd visas dienas garumā!

Ādažos grilē un ēd visas dienas garumā!

12. augustā, Līgo laukumā Ādažos , ādažniekus un novada viesus gaidīja Grilētāju Brālība grilēšanas eksperti, lai dažādās grilēšanas meistarklasēs un sasensībās parādītu, ka uz grila var pagatavot teju visu, pat desertus! Pasākumā ikviens interesents varēja piedalīties grilēšanas sacensībās, desiņu vai burgeru ēšanas sacensībās, kā arī dažādos spēka konkursos. Iepazīt grilēšanas nianses un apskatīt dažādus grilus […]

Lasīt vairāk →
Paprika jeb saldais pipars

Paprika jeb saldais pipars

Paprika ir visu pasaules virtuvju favorīts. To sāla, marinē, konservē, pilda, cep un grilē! Galvenais elements. Saldais pipars – ir tuvs radinieks gan čili pipariem, gan melnajiem. Tie visi satur kapsaicīnu – šī viela piešķir dārzeņiem pikantu garšu un dod mums daudz labumu. Tas samazina asinspiedienu, samazina trombu veidošanos iespējamību, normalizē vielmaiņu, pasargā no depresijas […]

Lasīt vairāk →
Cigoriņi, vērtīgi un veselīgi

Cigoriņi, vērtīgi un veselīgi

Daži uzskata cigoriņus par nezālēm, daži ieska pievienot cigoriņus visiem ēdieniem. Kam tad ir taisnība? Pamatelements. Pats vērtīgākais cigoriņos ir inulīns – viela, kura normalizē kuņģa darbību un vielmaiņu. Inulīns palīdz samazināt cukura līmeni asinīs un efektīvs cīņā ar liekiem kilogramiem. Vēl cigroņi satur daudz B grupas vitamīnu, karotīnu, askorbīnskābi, kāliju, magniju un pektīnu. Virtuvē. […]

Lasīt vairāk →
Lieliskā atmosfērā aizvadīts ceturtais “Borjomi” pikniks

Lieliskā atmosfērā aizvadīts ceturtais “Borjomi” pikniks

20. jūlijā Ķīpsalas pludmalē tika aizvadīts ceturtais vērienīgais “Borjomi” pikniks, kurā pulcējās vairāki simti rīdzinieku un Rīgas viesu. Piknikā ikviens apmeklētājs baudīja uz grila gatavotus burgerus, izmēģināja pludmales sporta spēles, kā arī vienkārši patīkami pavadīja laiku kopā ar ģimeni, draugiem un kolēģiem brīnišķīgā atmosfērā, par kuru rūpējās DJ Toms Grēviņš un Armands Simsons. “Borjomi” pikniks […]

Lasīt vairāk →
Ko un kā ēst lai neslimotu, nepieņemtos svara un dzīvotu ilgāk!

Ko un kā ēst lai neslimotu, nepieņemtos svara un dzīvotu ilgāk!

Cenšoties atbildēt uz jautājumu, kāpēc dažās valstīs cilvēki dzīvo līdz 100 gadiem un ilgāk, zinātnieki nonāca pie neticamas atziņas: labiem gēniem un ekoloģijai ir liela nozīme. Bet galvenais – tā ir diēta! Ēšanas paradumi 100-gadīgiem itāliešiem no Kalabrijas, japāņiem no Okinavas salas un Kaukāza iedzīvotājiem izrādījās gandrīz vienādi. 1. Mazāk gaļas. Ilgdzīvotāju uzturā tās gandrīz […]

Lasīt vairāk →
7 mīti par veselīgu dzīvesveidu

7 mīti par veselīgu dzīvesveidu

Mēs bieži kļūstam par mītu upuriem, kuri kaut-kad iedvesmoja mūs uz pārmaiņām. Varbūt, ieskaties uzmanīgāk un novāc lieko. 1. Ieradumus var izmainīt nedēļas (divu, triju) laikā. Vai var izmainīt ēšanas ieradumus 7/14 dienu laikā? Atbilde – nevar! Ja tikai tas nav maznozīmīgs ieradums, kurš parādījies 7 dienas atpakaļ. Tāds solījums, bez šaubām, iedvesmo, bet vēlāk […]

Lasīt vairāk →
8 iemesli kāpēc ēst vairāk zemenes

8 iemesli kāpēc ēst vairāk zemenes

1. Zemene satur flavonoīdus, kuri labvēlīgi ietekmē sirdi un asinsvadus: piemēram, tos, kuri cīnās ar slikto holesterīnu. Zemenes satur arī ellaga skābi, kura arī pasargā sirdi un palīdz cīnīties ar onkoloģiskām slimībām. 2. Par gludiem matiem un stipriem nagiem vari pateikties ģenētikai un vitamīnu kompleksiem. Bet ja tu esi apdalīts, tad ēd vairāk zemenes, jo […]

Lasīt vairāk →
Gatavojoties svētkiem, iepērcies, uzglabā un gatavo droši!

Gatavojoties svētkiem, iepērcies, uzglabā un gatavo droši!

Lai Līgo svētku maltīte nesagādātu nepatīkamus pārsteigumus, Pārtikas un veterinārais dienests atgādina – iegādājoties pārtikas produktus svētku galdam, iepērcies tikai drošās tirdzniecības vietās, pievērs uzmanību pārtikas produktu uzglabāšanas apstākļiem un marķējumam, it īpaši – derīguma termiņam, mājās pārtikas produktus uzglabā atbilstošā temperatūrā! Iepērcies droši 1. Iepērcies tikai legālā tirdzniecības vietā; 2. „Ratiņtirgotājiem” un citām aizdomīgām […]

Lasīt vairāk →