Konservēšana

Viens un tas pats ēdiens nemēdz būt viens un tas pats

Ābolu "medus"

Ābolu “medus”

5 no 5

Šis deserts, viennozīmgi, priecēs gan lielus, gan, īpaši, mazos saldummīļus. Turklāt, nogaršot to vajadzētu ikvienam! No receptē minētā produkcijas daudzuma iegūsiet četras 500ml burciņas.

Aplūkot recepti

Pieneņu medus

Pieneņu medus

5 no 5 60 minūtes

Pieneņu dziednieciskās īpašības novērtēja jau senie grieķi. Šis augs plaši tika lietots medicīnā arī arābu valstīs. Šī recepte lieti noder kaulu deformāciju gadījumos un pie sāļu nogulsnēm organismā, piemēram, ik...

Aplūkot recepti

Skābēti asie pipari

Skābēti asie pipari

5 no 5 20 minūtes

Kamēr vēl tirgū pieejami asie pipari un paprika, aicinam izmēģināt šo recepti. Šis piparu maisījums ir lieliska piedeva dažādiem gaļas ēdieniem vai siera.

Aplūkot recepti

Adžapsandali - dārzeņi kaukāza gaumē

Adžapsandali – dārzeņi kaukāza gaumē

5 no 5 90 minūtes

Ļoti populāri Kaukāza virtuves salāti, kuros tradicionāli izmanto rudens dārzeņus. Ierasti pasniedz kā auksto uzkodu ar sieru, vīnu un svaigu dārzeņu salātiem. Bet var pasniegt arī siltā veidā pie jēra...

Aplūkot recepti

Vīriešu zapte

Vīriešu zapte

4.7 no 5

Viena kartotīte šīs zaptes padarīs par kulinārijas šedevru gan gaļas gabalu, gan varītus kartupeļus, rīsus un griķus, gan visparastāko brokastu sviestmaizīti. Steidzieties pagatavot, kamēr vēl dārzā un tirgū ir pieejamas...

Aplūkot recepti

Marinēti ķiploku kāti

Marinēti ķiploku kāti

5 no 5

Jau no cilvēces pirmsākumiem ķiploks ticis uzskatīts par lielisku ārstniecības līdzekli un neaizvietojamu līdzekli pret vampīriem. Ar laiku sāka novērtēt arī ķiploka kulinārās īpašības. Nu klāt brīdis kad izmantojam arī...

Aplūkot recepti

Zemeņu ievārījums ar rozmarīnu

Zemeņu ievārījums ar rozmarīnu

0 no 5 30 minūtes 1 burc.

Šajā receptē minēts, ka ievārījuma pagatavošanai var izmantot arī saldētas zemenes, tomēr iesakām ievārījumu gatavot zemeņu sezonas laikā un ievārījumam tomēr izmantot svaigas ogas.

Aplūkot recepti

Lečo ar bekonu

Lečo ar bekonu

0 no 5 75 minūtes

Veselīgs uzturs ir viens no veselības priekšnosacījumiem. Un viens no nosacījumiem ir dārzeņu lietošana uzturā. Piedāvājam lieliskā lečo recepti!

Aplūkot recepti

Pikantie kabaču salāti

Pikantie kabaču salāti

0 no 5 40 minūtes

Šie salāti bs lieliska piedeva pie zivs vai gaļas ēdieniem. Taču tikpat veiksmīgi tos var baudīt kā pamatēdienu. Izmēģiniet šo recepti arī jūs.

Aplūkot recepti

Marinēti redīsi

Marinēti redīsi

0 no 5 15 minūtes

Redīsi ir pieskaitāmi pie sakņaugiem. Redīsu garša ir asa un nedaudz līdzīga rutkiem. Redīsi ir vieni no pirmajiem pavasara dārzeņiem. Mēs piedāvājam nobaudīt marinētus redīsus. Izmēģiniet šo recepti!

Aplūkot recepti

Apelsīnu džems "Kā gribējās man saules lēkta"

Apelsīnu džems “Kā gribējās man saules lēkta”

0 no 5 120 minūtes

Caurspīdīgs džems, kas vairāk atgādina želeju. Nogaršojiet brokastīs ar tostiem un sieru. Mmm…

Aplūkot recepti

Skābēti kāposti ar burkāniem

Skābēti kāposti ar burkāniem

0 no 5

Šī recepte ir no senas-senas recepšu klades. Un patiesi, pagatavojot un nobaudot šos kāpostus var secināt – zināja senie letiņi, kā jāgatavo kāpostu salāti! Nu garšīgi ļoti, pamēģiniet!

Aplūkot recepti

Marinēti kāposti ar papriku

Marinēti kāposti ar papriku

0 no 5 20 minūtes

Jebkura mēroga svinībās šie marinētie dārzeņi tiks novērtēti. Un vakara gaitā vairākas saimnieces palūgs jums šo recepti! Pamēģiniet!

Aplūkot recepti

Tomāti ar ķiplokiem un medu

Tomāti ar ķiplokiem un medu

0 no 5 60 minūtes

Katra saimniece kaut reizi ir konservējusi dārzeņus un protams šajā procesā izmanto etiķi. Taču etiķis atņem dārzeņiem dabīgo garšu. Savukārt šajā receptē iztiksim bez etiķa, jo šādi saglabāsies tomātu dabīgā...

Aplūkot recepti

Biešu kaviārs

Biešu kaviārs

0 no 5 60 minūtes

Šī ir diezgan universāla recepte, gatavu biešu kaviāru var dažādi izmantot – no tā var vārīt boršču vai biešu zupas, var likt uz maizes. Ērti, vienkārši un garšīgi.

Aplūkot recepti

Tomātu ievārījums ar baziliku

Tomātu ievārījums ar baziliku

0 no 5

Šis tomātu ievārījums būs kā lielisks papildinājums dažādiem sieriem, gaļas un zivju ēdieniem. To spēs novērtēt ne tikai pikantu ēdienu cienītāji, bet pat visprasīgākais gardēdis. Pamēģiniet!

Aplūkot recepti

Kazeņu-ābolu ievārījums

Kazeņu-ābolu ievārījums

0 no 5 90 minūtes

Kazenes stiprina kaulus, nervu sistēmu un sirdi, kā arī tās izmanto mazasinības ārstēšanā. Kazeņu sulu var lietot saaukstēšanās, bronhīta, augstas temperatūras gadījumā.

Aplūkot recepti

Ķirbja kaviārs

Ķirbja kaviārs

0 no 5 60 minūtes

Ķirbi nevajadzētu ēst tūdaļ pēc novākšanas, vismaz pāris nedēļu tam ir vajadzīgs pēcbriedes periods. Agrajām šķirnēm nogaida divas, vēlajām – trīs nedēļas.

Aplūkot recepti

Ziemas salāti ar papriku

Ziemas salāti ar papriku

0 no 5 15 minūtes

Katram ēdienam ir zināms sezonāls raksturs, taču gardēža vēlme nosaka visu. Ja kāds ēdiens garšo īpaši labi, to taču var baudīt cauru gadu, tikai īstajā sezonā sagatavojot. Lai labi garšo!

Aplūkot recepti

Ķiršu-ābolu ievārījums ar sidru

Ķiršu-ābolu ievārījums ar sidru

0 no 5 60 minūtes

Universāls ievārījums, kurš ļoti labi sader gan ar saldiem ēdieniem, gan ar gaļu vai sieru.

Aplūkot recepti

Arbūzu-aveņu ievārījums

Arbūzu-aveņu ievārījums

0 no 5 30 minūtes 2 kg

Šis ievārījums brīnišķīgi smaržo, apvienojot sevī arbūza, rožu un aveņu aromātus. To var pasniegt gan ar pankūkām, gan pie grieķu/turku jogurta. Recepte neprasa daudz pūles – tas vārās minimālu laiku...

Aplūkot recepti

Upeņu-aveņu ievārījums ar sidru

Upeņu-aveņu ievārījums ar sidru

0 no 5 60 minūtes 2 burc. pa 400ml

Daudzas saimnieces izlasot nosaukumā divu ogu apvienojumu, iespējams, ar šaubām skatās uz šo recepti. Taču šīs ogas lieliski sader kopā un ievārījumā saglabā katra savu toni, kuru izceļ gaisīgs sidra...

Aplūkot recepti

Mafīni ar marakujas biezeni

Mafīni ar marakujas biezeni

0 no 5 30 minūtes

Marakujas biezenis pieškir šiem mafīniem patīkamui skābumu. Pēc vēlmes marakuijas biezeni var aizstāt ar jebkuru citu sīrupu, kas ļaus variēt garšu. Pa cik sastāvā nav olas, tad mafīnus varēs pagaršot...

Aplūkot recepti

Tomātu mērce

Tomātu mērce

0 no 5 600ml

Neesiet apmierināti ar veikalā iegādātās tomātu mērces kvalitāti? Vai ir šaubas par tās dabīgumu? Pagatavojiet tomātu mērci paši. Tas nav sarežģīti un galvenais, jūs zināsiet pilnīgi visas sastāvdaļas, kuras izmantotas...

Aplūkot recepti

Mājas ābolu etiķis

Mājas ābolu etiķis

0 no 5

Jau sen ir zināms par ābolu etiķa lieliskajām īpašībām. Protams, lai iegādātos ābolu etiķi, atliek vien aiziet līdz tuvākajam pārtikas viekalam. Tomēr mēs aicinam ābolu etiķi pagatavot pašiem, tas nabūt...

Aplūkot recepti

Rīvētas ogas ar cukuru

Rīvētas ogas ar cukuru

0 no 5 60 minūtes

Šo recepti es atceros vēl no bērnības – tā ievārījumu gatavoja mana Omīte. Pēc šāda principa var pagatavot jebkuras ogas – zemenes, mellenes, avenes, upenes un citas ogas.

Aplūkot recepti

Marinētas gailenes

Marinētas gailenes

0 no 5 40 minūtes

Parastā gailene (latīņu: Cantharellus cibarius).Gailenes satur līdz 6,7 mg % C vitamīna, t.i. 2 reizes vairāk nekā apšu bekas un 7 – 8 reizes vairāk nekā bērzlapes. Tāpēc šīs sēnes...

Aplūkot recepti

Jāņogu-upeņu-aveņu ievārījums

Jāņogu-upeņu-aveņu ievārījums

0 no 5 60 minūtes 1kg

Šīs ogas ļoti labi sader kopā un ja tās vārīt sarkanvīnā, tad ogu aromāts vēl vairāk pastiprinās. Šājā variantā saglabajās arī ogu dabīgā garša, kas nav mazsvarīgi.

Aplūkot recepti

Ķiršu ievārījums ar kauliņiem

Ķiršu ievārījums ar kauliņiem

0 no 5

Cerasus – diezgan diži skan ķirša latīniskais nosaukums. Daudzviet pasaulā ķiršus audzā vairāk skaistumam, īpaši jau skaisto ziedu dēļ ziedēšanas laikā. Tomēr, nevaram noliegt, cik ļoti gards ir ķirsu ievārījums!...

Aplūkot recepti

Zemeņu ievārījums ar mandelēm un Amaretto

Zemeņu ievārījums ar mandelēm un Amaretto

0 no 5 60 minūtes

Ko nu šeit pieteikuma ierakstīt? Šajā gadījuma mūsuprāt – viss jau izteikts nosaukumā…Noteikti pagatavojiet!

Aplūkot recepti

Zemeņu ievārījums ar Balzamiko

Zemeņu ievārījums ar Balzamiko

0 no 5 4 burciņas pa 250ml

Lieliska recepte ar kuras palīdzību vasaras garšu un smaržu varēsiet baudīt arī ziemā!

Aplūkot recepti

Mazsālīti gurķīši

Mazsālīti gurķīši

0 no 5 15 minūtes 2l

Ir ēdieni, kuru smarža atsauc atmiņā konkrētu gada laiku un tieši mazsālīti gurķīši ir tie, kuri smaržo pēc vasaras!

Aplūkot recepti

Upeņu ievārījums "5 minūtes"

Upeņu ievārījums “5 minūtes”

0 no 5 5 minūtes

Visvienkāršāka upeņu ievārījuma recepte aizņemtām namamātem! Nu kas var būt vienkāršāks par šo?!

Aplūkot recepti

Indijas salāti

Indijas salāti

0 no 5 10 minūtes

Ingvera ārstnieciskās īpašības tika atklātas Indijā. Šajā valstī tas ir ļoti populārs dēļ savām unikālajām īpašībām. Tāpēc arī daudzos ēdienos ingvers ir neatņemama sastāvdaļa.Indieši ir pārliecināti, ka ingvera lietošanas laikā...

Aplūkot recepti

Pikantie kāposti

Pikantie kāposti

0 no 5 20 minūtes

Šādu uzkodu gatavo vai katrā ģimenē Gruzijā. Recepte ir visur vienāda, atšķiras tikai ar asumu un garšvielu niansēm.

Aplūkot recepti

Sālīti citroni (salted lemon)

Sālīti citroni (salted lemon)

0 no 5

Šādi marinēti citroni visbiežāk tiek lietoti Marokā, kā piedeva nacionālajam ēdienam – tadžīnai. Šādā veidā var pagatavot arī apelsīnus. Citronus izmanto gatavojot rīsus un kuskusu sāls un garšvielu vietā, grilējot...

Aplūkot recepti

Adžika sarkanā asā "Aparpil džika"

Adžika sarkanā asā “Aparpil džika”

4.8 no 5

Vārds “adžika” ir cēlies no abhāzu valodas un tulkojumā nozīmē “sāls”. Aitu ganiem to deva līdz, lai ar to barotu aitas un tās vairāk ēstu un dzertu, kas palielina aitas...

Aplūkot recepti

Adžika zaļā "Ahushua Džika"

Adžika zaļā “Ahushua Džika”

5 no 5

Viena no tradicionālām Kaukāziešu asajām mērcēm – adžika. Zaļā adžika nav tik asa kā sarkanā, atšķiras ar pievienojamām garšvielām, bet pamats ir viens – pipari, ķiploki un sāls. Šo adžiku...

Aplūkot recepti

Plūmju un banānu čatnijs

Plūmju un banānu čatnijs

0 no 5

Čatnija dzimtene ir Indija, bet nu jau tas dažādos veidos iedzīvojies arī latviešu virtuvēs un pagrabos, blakus ievārījumiem un zaptēm.

Aplūkot recepti

Biešu - vaniļas džems

Biešu – vaniļas džems

0 no 5

Šāds džems būs lielisks papildinājums kartupeļu salātiem vai ēdieniem no biezpiena.

Aplūkot recepti

Citronu-timiana džems

Citronu-timiana džems

5 no 5

Lieliska piedeva pie zivju ēdieniem, biezpiena, fetas un kazas siera.

Aplūkot recepti

Asais tomātu džems

Asais tomātu džems

0 no 5

Lieliska piedeva pie gaļas, mīkstajiem sieriem un makaronu ēdieniem.

Aplūkot recepti

Marinēti gurķīši ar mārrutkiem

Marinēti gurķīši ar mārrutkiem

0 no 5

Variācija par tēmu ātri iemarinējami gurķīši (pikanti).

Aplūkot recepti

Baklažānu-šokolādes džems

Baklažānu-šokolādes džems

0 no 5

Pilnīgi droši ka varēsiet cienājot ar šo baklažānu džemu līgt derības un diezin vai pagaršojot kāds atpazīs džemā baklažānu klātbūtni. Patiesi garšīgs šokolādes džems.

Aplūkot recepti

Kabaču ievārījums

Kabaču ievārījums

0 no 5

Ievārījums no dārzeņiem ir ļoti “netradicionāla” bet pagatavot to ir tik pat vienkārši, kā tradicionālo, visiem ierasto vecmāmiņas ievārījumu. Un ir garšīgi! Šis ievārījums labi derēs klāt maizēm ar Fetaki...

Aplūkot recepti

Ābolu čatņi

Ābolu čatņi

0 no 5

Čatni – ir asais ievārījums, ko tradicionāli pasniedz pie gaļas ēdieniem. Čatņiem ir viena interesanta īpašība – jo ilgāk tas glabājās, jo garšīgāks tas paliek. Tāpēc es iesaku pagatavotu ievārījumu...

Aplūkot recepti

Dzērveņu čatņi

Dzērveņu čatņi

0 no 5

Šim ievārījumam ir viena dīvaina īpašība – jo ilgāk viņš stāv, jo labāk garšo! Bet ir vēl viena, ne mazāk dīvaina īpašība – parasti ilgi nestāv!

Aplūkot recepti