Dārzeņu ēdieni

100 gramu tomātu satur tikai 17 kalorijas

Trinčata ar kūpinātu krūtiņu

Trinčata ar kūpinātu krūtiņu

5 no 5 60 minūtes

Trinčata – kāpostu sacepums. Receptes izcelsme – Austrumu Pirenejas. Pasniedz kalnu kūrortu viesnīcās pēc slēpošanas. Neparasts nosaukums, bet tik pazīstamas sastāvdaļas arī mūsu vēderiem. Klāt var pasniegt baltvīnu.

Aplūkot recepti

Asā beku mērce ar griķiem

Asā beku mērce ar griķiem

5 no 5 45 minūtes

Vēl aizvien sēņotāji nāk no meža ar pilniem groziem ar dažādām bekām – apšu bekas, kundziņi, baravikas, sviesta bekas, mahoviki utt. Tieši šīs sēnes skaitās vērtīgākās un garšīgākās. Tradicionāli tās...

Aplūkot recepti

Štovēti kāposti ar alu

Štovēti kāposti ar alu

5 no 5 90 minūtes

Kādreiz saimnieces alu štovētiem kāpostiem pievienoja vien svētku reizēs, taču nu labs un kvalitatīvs alus mums ir pieejams arī ikdienā. Kādēļ sevi nepriecēt?!

Aplūkot recepti

Alū marinēta cūkgaļas karbonāde ar darzeņiem

Alū marinēta cūkgaļas karbonāde ar darzeņiem

5 no 5

Aplūkot recepti

Pupiņu "humus" ar bietēm

Pupiņu “humus” ar bietēm

5 no 5 15 minūtes

Daudzi jau ir iecienījuši austrumu virtuvē tik populāru uzkodu kā humus. Mēs šoreiz piedāvājam pamēģināt pagatavot humusu no tā, kas aug Latvijā – mūsu pašu pupiņām un bietēm. Marinētas bietes...

Aplūkot recepti

Kartupeļu-skābētu kāpostu pankūkas

Kartupeļu-skābētu kāpostu pankūkas

5 no 5 35 minūtes

Skābi kāposti ir dabisks C vitamīna avots. Tajos nav tauku. 100 gramos ir apmēram 20 miligrami šā vitamīna. Kāpostos esošā dabiskā pienskābe, kas rodas skābēšanas laikā, labvēlīgi iedarbojas uz gremošanas...

Aplūkot recepti

Kartupeļu vafeles

Kartupeļu vafeles

5 no 5 30 minūtes

Ja jums no vakardienas pāri palikuši daži vārīti kartupeļi, tos ātri var pārvērst par gardām vakariņām vai brīvdienu brokastīm. Vēlaties pārliecināties? Izmēģiniet šo recepti!

Aplūkot recepti

Kartupeļu pankūkas ar ķilavu mērci

Kartupeļu pankūkas ar ķilavu mērci

4.8 no 5 40 minūtes

Par neatņemamu Ziemassvētku sastāvdaļu senie latvieši uzskatīja gan bluķa vilkšanu, gan dažādu ticējumu stāstīšanu. Sens ticējums vēsta, ka Ziemassvētku vakarā galdā jāceļ kāds ēdiens no kartupeļiem, lai nākamais gads būtu...

Aplūkot recepti

Štovēti kāposti ar kartupeļiem un bekonu

Štovēti kāposti ar kartupeļiem un bekonu

4.8 no 5 40 minūtes

Ziemassvētku galdā jāceļ pelēkie zirņi, lai nebūtu jāraud, pīrāgi, lai dzīve sagādā pātīkamus pārsteigumus, burkānus un bietes, lai būtu laba veselība, piparkūkas, lai netrūktu mīlsetības, putnu gaļu, lai gūtu panākumus,...

Aplūkot recepti

Kartupeļi ar sviestu un pikanto biezpienu

Kartupeļi ar sviestu un pikanto biezpienu

4.8 no 5 30 minūtes

Ir sākusies pirmā Adventes nedēļa – pirmā taka. Pirmā taka – tās ir labprātīgas atsacīšanās dienas. Uz labprātīgu nabadzību Evanģēlijas izpratnē jutīs aicinājumu gan tikai nedaudzi. Cik intensīvi katrs Adventes...

Aplūkot recepti

Kartupeļu laiviņas ar pasažieriem

Kartupeļu laiviņas ar pasažieriem

5 no 5 15 minūtes

Vienkārši un ātri pagatavojama uzkoda. Šajā versijā laiviņās braukājas siļķes un garnele. Bet tas ir izdomas un gaumes jautājums. Iespējas ar pildījumu variēt.

Aplūkot recepti

Kartupeļu un turku zirņu karijs

Kartupeļu un turku zirņu karijs

5 no 5 40 minūtes

Vai jūs zinājāt, ka Karību virtuve ir vairāku tautu virtuvju apvienojums?! Tai skaitā āfrikāņu, amerikas indiāņu, eiropiešu, indiešu, arābu un ķīniešu? Tradīcijas šajā reģionā ieviesa dažādos laikos dzīvojošie iedzīvotāji. Šodien...

Aplūkot recepti

Sparģeļi ar biezpienu un šķiņķi

Sparģeļi ar biezpienu un šķiņķi

4.7 no 5

Šī ir nevis vienkārši garšīga uzkoda, bet ļoooti garšīga. Baudot šādi pagatavotus sparģeļus brokastīs, diena būs izdevusies. Pārliecinaties par to arī jūs!

Aplūkot recepti

Kartupeļu bumbas ar vistas gaļas pildījumu

Kartupeļu bumbas ar vistas gaļas pildījumu

5 no 5 45 minūtes

Laiks nedaudz paspēlēties! Padariet ēst gatavošanu par nelielu piedzīvojumu, kopā ar bērniem. Aiciniet bērnus palīgā un tie ar prieku piedalīsies šo bumbu pagatavošanā. Turklāt, pašu gatavots, vienmēr garšo labāk! 😉

Aplūkot recepti

Grilēti dārzeņi ar kazas siera mērci

Grilēti dārzeņi ar kazas siera mērci

5 no 5 30 minūtes

Kazas sieram piemīt tam raksturīgs aromāts, kas to atšķir no govs piena siera. Ir cilvēki, kuriem tas šķiet pārlieku specifisks, tomēr šis siers ir gards, veselīgs un ir pietiekami pieprasīts...

Aplūkot recepti

Dārzeņu pankūkas ar vistu

Dārzeņu pankūkas ar vistu

5 no 5 40 minūtes

Ja ierastās maltītes vairs nesniedz prieku, izmēģinat ko jaunu. Šīs dārzeņu pankūkas ar vistu priecēs pat visprasīgāko gardēdi. Izmēģiniet šo recepti arī Jūs!

Aplūkot recepti

Vraps ar grilētiem kabačiem un tomātu mērci

Vraps ar grilētiem kabačiem un tomātu mērci

5 no 5

Pastāv uzskats, ka grilēšanas prieki ir gaļēdāju priekšrocība. Taču tā gluži nav. Arī veģetārieši var sevi priecēt, atliek izvēlēties īsto recepti.

Aplūkot recepti

Baklažānu rullīši ar jogurtu un riekstiem

Baklažānu rullīši ar jogurtu un riekstiem

5 no 5 30 minūtes

Pētnieki novērojuši, ka cilvēka organisms nespējot uzņemt vairāk par 100g riekstu vienā ēšanas reizē. Tāpēc ar šo maltīti noteikti jāpadalās. Turklāt, labas receptes taču nesāksim pēkšņi slēpt 🙂

Aplūkot recepti

Kartupeļu pankūkas zviedru stilā

Kartupeļu pankūkas zviedru stilā

5 no 5 60 minūtes

Daudziem gardēžiem zviedru virtuve asociējas ar gaļas bumbiņām, vai ābolu pīrāgu. Taču ēdienu daudzveidība zviedru virtuē ir pietiekami plaša. Šoreiz dalamies ar kartupeļu pankūku recepti.

Aplūkot recepti

Kartupeļu salāti "Lieliskie"

Kartupeļu salāti “Lieliskie”

5 no 5 15 minūtes

Latvijā viens no patērētākajiem dārzeņiem ikdienas uzturā ir kartupelis un mūsuprāt, labākā vieta kur tos iegādāties ir Rīgas Centrāltirgus. Piedāvājam jums, vēl vienu kartupeļu pagatavošanas recepti.

Aplūkot recepti

Dārzeņi alus marinādē

Dārzeņi alus marinādē

5 no 5

Šī pārbaudītā recepte neliks vilties, pat visprasīgākajam gardēdim. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Aplūkot recepti

Marinēti gurķīši "Ātrie"

Marinēti gurķīši “Ātrie”

5 no 5 60 minūtes

Tie,kuri mēģinājuši garos ziemas gurķus marinēt, brīnišķīgi zin, ka nekas garšīgs tur nesanāk. Viss noslēpums ir tieši tajā, ka nav jāizmanto karstā marināde. Un jāmarinē ļoti īsu brīdi – līdz...

Aplūkot recepti

Rudens sautējums ar desiņām

Rudens sautējums ar desiņām

5 no 5 30 minūtes

Noteikti pagatavojiet šo sautējumu un pārliecinaties – rudenim ir sava garša!

Aplūkot recepti

Ceptas sēnes ar baklažāniem, šķiņķi un krējumu

Ceptas sēnes ar baklažāniem, šķiņķi un krējumu

5 no 5 35 minūtes

Meža sēnes mūsu platuma grādos ir sezonāls produkts, tāpēc cenšamies izbaudīt to pagatavošanas daudzveidību. Piedāvājam vēl vienu pārbaudītu sēņu pagatavošanas recepti.

Aplūkot recepti

Pildītas kartupeļu pankūkas

Pildītas kartupeļu pankūkas

5 no 5 30 minūtes

Kuram gan negaršo pankūkas?! Turklāt to pagatavošanas versijas ir skaitāmas desmitos, vai pat simtos. Šodien padalīsimies ar kartupeļu pankūku recepti. Kartupeļu pankūkas pildītas ar kūpināta šķiņķa šķēlēm. Nobaudiet!

Aplūkot recepti

Krāsnī cepts kartupelis ar dubulto sieru

Krāsnī cepts kartupelis ar dubulto sieru

5 no 5 50 minūtes

Katra saimniece var nosaukt vismas trīs kartupeļu pagatavošanas receptes, turklāt ik pa brīdim tiek atrastas jaunas garšu kombinācijas un pagatavošanas veidi. Piedāvājam jūsu vērtējumam vēl vienu recepti, kuru var izmantot...

Aplūkot recepti

Skābēti asie pipari

Skābēti asie pipari

5 no 5 20 minūtes

Kamēr vēl tirgū pieejami asie pipari un paprika, aicinam izmēģināt šo recepti. Šis piparu maisījums ir lieliska piedeva dažādiem gaļas ēdieniem vai siera.

Aplūkot recepti

Pipari pildīti ar mājas sieru

Pipari pildīti ar mājas sieru

5 no 5 25 minūtes

Vai zināji, ka paprikā askorbīnskābes ir krietni vairāk nekā citronos un upenēs? Taču ir vēl kāds fakts – pareizi pagatavota paprika ir vienreizēji garšīga. Izmēģini šo recepti!

Aplūkot recepti

Adžapsandali - dārzeņi kaukāza gaumē

Adžapsandali – dārzeņi kaukāza gaumē

5 no 5 90 minūtes

Ļoti populāri Kaukāza virtuves salāti, kuros tradicionāli izmanto rudens dārzeņus. Ierasti pasniedz kā auksto uzkodu ar sieru, vīnu un svaigu dārzeņu salātiem. Bet var pasniegt arī siltā veidā pie jēra...

Aplūkot recepti

Ziedkāposts ar sieru un rīvmaizi Kreiceru gaumē

Ziedkāposts ar sieru un rīvmaizi Kreiceru gaumē

5 no 5 30 minūtes

Šī ziedkāpostu pagatavošanas recepte ir ļoti sena. Mums to pavēstija kāda vecmāmiņa, kurai savukārt to bija stāstījusi viņas vecmāmiņa. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Aplūkot recepti

Kartupeļu biezputra ar grūbām un ceptu bekonu

Kartupeļu biezputra ar grūbām un ceptu bekonu

5 no 5 60 minūtes

Grūbas ir bagātīgs vitamīnu un minerālvielu avots. Grūbās esošās augu olbaltumvielas, apvienojot ar papildus pārtikas grupu produktu olbaltumvielām, sniedz vērtīgu uzturvielu devu. Tas ir būtisks ogļhidrātu un olbaltumvielu avots. 100...

Aplūkot recepti

Kāpostu šnicele

Kāpostu šnicele

0 no 5

Kāposti ir vieni no biežāk lietotajiem dārzeņiem Eiropā. Turklāt to pagatavošanas iespējas ir visai plašas. Piedāvājam vēl vienu kāpostu izmantošanas recepti, šoreiz pagatavosim šniceli.

Aplūkot recepti

Kartupeļu - rutku salāti pikantā kefīra mērcē

Kartupeļu – rutku salāti pikantā kefīra mērcē

0 no 5 20 minūtes

Rutkus dažādu ēdienu pagatavošanā izmantoja jau senajā Ēģiptē un to slavēja kā īpaši noderīgu produktu veselības uzturēšanā. Mūsdienu ēdienkartē tas gan sastopams visai reti, iespējams, tā savdabīgā aromāta un sīvās...

Aplūkot recepti

Kartupeļu daiviņas ar papriku un sieru

Kartupeļu daiviņas ar papriku un sieru

0 no 5 60 minūtes

Pirmais dārzenis, kas tika izaudzēts ārpus mūsu planētas robežām, bija kartupelis. Tas notika 1995. gadā. Taču uz mūsu planētas šis dārzenis zināms jau tūkstošiem gadu un pagatavots pēc šīs receptes,...

Aplūkot recepti

Cepeškrāsnī ceptas kartupeļu mizas ar šķiņķi un sieru

Cepeškrāsnī ceptas kartupeļu mizas ar šķiņķi un sieru

0 no 5 45 minūtes

Kartupeļos, it īpaši mizās, ir vērtīgās balastvielas, kas neuzsūcas un gluži kā birstīte tīra kuņģa un zarnu traktu, tādēļ līdz Ziemassvētkiem vajadzētu tos vārīt un ēst ar visu mizu. Tā...

Aplūkot recepti

Kabaču pankūkas ar Mozzarella sieru

Kabaču pankūkas ar Mozzarella sieru

0 no 5 45 minūtes

Ko zinam par kabaci? Kabači ir ķirbju dzimtas dārzeņi. Kabaču dzimtene ir Meksika. Tos bieži izmanto dažādu diētisku ēdienu pagatavošanā. Kabači izvada lieko ūdeni no organisma un tie ir ļoti...

Aplūkot recepti

Ziedkāposti ar sieru un saldo krējumu

Ziedkāposti ar sieru un saldo krējumu

0 no 5 30 minūtes

Viens no populārākajiem kāpostaugiem ir puķkāposti (ziedkāposti), kas izceļas ar patīkamo garšu un sagatavošanas daudzveidību. Piedāvājam jums vēl vienu ziedkāposta pagatavošanas recepti.

Aplūkot recepti

Sautēti burkāni un zirnīši "Zemnieku gaumē"

Sautēti burkāni un zirnīši “Zemnieku gaumē”

0 no 5 30 minūtes

Latviešu virtuves tradicionālie ēdieni ir trekni, un tajos parasti netiek izmantotas garšvielas. Tipisks latviešu virtuves ēdiens ir vārīti pelēkie zirņi ar speķi. Taču arī šī recepte pamatoti tiek uzskatīta par...

Aplūkot recepti

Krāsnī cepts kartupelis ar krēmīgu tunci

Krāsnī cepts kartupelis ar krēmīgu tunci

0 no 5

Ceturtdienās publicējam kādu recepti, kura mūs būs uzrunājusi apskatot blogeru piedāvātās receptes. Šoreiz recepte no ogumeitene.blogspot.com

Aplūkot recepti

Burkāni ar turku zirņiem

Burkāni ar turku zirņiem

0 no 5 20 minūtes

Ceturtdienās publicējam kādu recepti, kura mūs būs uzrunājusi apskatot blogeru piedāvātās receptes. Šoreiz recepte no 365tovegan.wordpress.com

Aplūkot recepti

Pikantais gulašs ar skābētiem kāpostiem, kartupeļiem un papriku

Pikantais gulašs ar skābētiem kāpostiem, kartupeļiem un papriku

0 no 5

Gulašs (ungāru: gulyás) ir Ungārijas nacionālais ēdiens. Tradicionāli to pagatavo no vērša vai teļa gaļas gabaliņiem. Taču šodien šī ēdiena variācijas skaitāmas desmitos, piedāvājam vienu no tām. Šī recepte īpaši...

Aplūkot recepti

Sautēti kāposti ar sēnēm

Sautēti kāposti ar sēnēm

0 no 5 45 minūtes

100g skābētu kāpostu satur tikai 17 kalorijas – 90% ūdens, 1,5% olbaltumvielu, ļoti maz ogļhidrātu un praktiski nemaz taukvielu. Tāpēc iesakām šo recepti izmantot, lai atgūtos pēc svētku maratona.

Aplūkot recepti

Skābēti kāposti ar burkāniem

Skābēti kāposti ar burkāniem

0 no 5

Šī recepte ir no senas-senas recepšu klades. Un patiesi, pagatavojot un nobaudot šos kāpostus var secināt – zināja senie letiņi, kā jāgatavo kāpostu salāti! Nu garšīgi ļoti, pamēģiniet!

Aplūkot recepti

Gratin ar kāli un saldo krējumu

Gratin ar kāli un saldo krējumu

5 no 5 40 minūtes

Franču ”au gratin” (jeb latviešu sacepums) – ir ēdiens, kas savas kulinārijas saknes ir aizsācis Francijas laukos. Mūsu versijā to droši vien varētu saukt par sacepumu, jo šim ēdienam ir...

Aplūkot recepti

Sarkanvīnā sautētas bietes ar siļķi

Sarkanvīnā sautētas bietes ar siļķi

0 no 5 30 minūtes

Pēc uzturvērtības biete ir viens no visvērtīgākajiem dārzeņiem. Bietes sastāvā esošās vielas pazemina asinsspiedienu un stiprina imunitāti. Bietes lieliski spēcina organismu.

Aplūkot recepti

Pildīti pipari "Rudens kā rudens..."

Pildīti pipari “Rudens kā rudens…”

0 no 5 35 minūtes

Paprikas īpatnējo garšu dod lielais ēterisko vielu daudzums. Saldā paprika satur arī organismam vērtīgo karotīnu (sevišķi bagāta ar to ir sarkanā paprika), B, E un PP vitamīnus, kā arī minerālvielas,...

Aplūkot recepti

Kartupeļu biezputra ar jogurtu un baziliku

Kartupeļu biezputra ar jogurtu un baziliku

5 no 5 45 minūtes

Pasaulē eksistē milzīga kartupeļu šķirņu daudzveidība. Tās iedalās: galda, tehniskie, lopbarības un universālie kartupeļi. Taču mēs zinām, ka ir vēl kāds kartupeļu veids – garšīgie! Tos arī izmantojiet, lai pagatavotu...

Aplūkot recepti

Vista ar dārzeņu salātiem

Vista ar dārzeņu salātiem

5 no 5

Filmas “Bonija un Klaids” režisors Arturs Penns Boniju Pārkeri un Klaidu Barovu, banku aplaupītājus, kas darbojās ASV centrālajā daļā, Lielās depresijas laikos atdzīvināja uz kino ekrāniem. Savukārt, mēs piedāvājam jums...

Aplūkot recepti

Ķirbja kaviārs

Ķirbja kaviārs

0 no 5 60 minūtes

Ķirbi nevajadzētu ēst tūdaļ pēc novākšanas, vismaz pāris nedēļu tam ir vajadzīgs pēcbriedes periods. Agrajām šķirnēm nogaida divas, vēlajām – trīs nedēļas.

Aplūkot recepti

Veģetārais broščs

Veģetārais broščs

0 no 5

Borščs parādījās Ukrainā apm. XV. gadsimta vidū un ātri vien izplatījās visos virzienos, sasniedzot Rumāniju un Poliju. Tās pat mēģināja piesavināties šīs zupas izgudrotāju titulu. Tiesa gan, neveiksmīgi. Sākumā borščā...

Aplūkot recepti

Cepti kartupeļi ar bekonu un biezpienu

Cepti kartupeļi ar bekonu un biezpienu

0 no 5 15 minūtes

Biezpiena sastāvā ir vitamīni A, E, P, B2, B12, folijskābe, kalcija sāļi, dzelzs, nātrijs, magnijs, cinks, fosfors. Visi šie elementi ir nepieciešami cilvēka organismam, tāpēc piedāvājam vēl vienu vienkāršu recepti,...

Aplūkot recepti

Cepts kabacis ar paipalu olām un jogurta mērci

Cepts kabacis ar paipalu olām un jogurta mērci

0 no 5 20 minūtes

Par vērtīgākajiem kabačiem tiek uzskatīti tieši mazie kabači, jo tajos ir visvairāk vitamīnu. Jaunos kabačus ieteicams lietot uzturā ar visu mizu. Savukārt, paipalu olu sastāvā ir daudz bioloģiski aktīvu vielu,...

Aplūkot recepti

Cepti kartupeļi ar sinepēm

Cepti kartupeļi ar sinepēm

0 no 5 45 minūtes

1673. gadā Kurzemes un Zemgales hercogistē kā vienā no pirmajām Eiropas valstīm, ieveda un vēlāk sāka audzēt kartupeļus pārtikai. Tomēr tos pārsvarā izmantoja cūku nobarošanai. Saglabājies Kurzemes hercoga Jēkaba Ketlera...

Aplūkot recepti

Grilēti dārzeņi

Grilēti dārzeņi

0 no 5

Grila sezona Latvijā sakrīt ar dārzeņu laiku. Tā ir lieliska iespēja nobaudīt ne tikai svaigus, bet arī grilētus dārzeņus.

Aplūkot recepti

Cepti kartupeļi ar tomātu-jogurta mērci

Cepti kartupeļi ar tomātu-jogurta mērci

5 no 5 45 minūtes

1673. gadā Kurzemes un Zemgales hercogistē kā vienā no pirmajām Eiropas valstīm ieveda un vēlāk sāka audzēt kartupeļus pārtikai. Tomēr tos pārsvarā izmantoja cūku nobarošanai. Iespējams tāpēc, ka nebija zināmas...

Aplūkot recepti

Kartupeļu pankūkas ar ingveru un jogurta mērci

Kartupeļu pankūkas ar ingveru un jogurta mērci

0 no 5 30 minūtes

Iespējams, tieši kartupeļu pankūku recepte ir tā īpašā, kuru katrā reģionā pagatavo nedaudz savādāk – citur ar speķa gabaliņiem bagātinātas, citur pierīvē burkānu, saka ka krāsai. Bet mēs šoreiz piedāvājam...

Aplūkot recepti

Grilēta kukurūza

Grilēta kukurūza

5 no 5 60 minūtes

Pirms vairāk nekā 50 gadiem, atgriežoties mo vizītes ASV, toreizējais PSRS vadītājs Ņikita Hruščovs bija septītajas debesīs par tur redzētajām kukurūzas audzēšanas un izmantošanas iespējām. Un kopš tā brīža visā...

Aplūkot recepti

Siltie kartupeļu salāti ar zaļo mērci

Siltie kartupeļu salāti ar zaļo mērci

0 no 5 30 minūtes

Kartupeļi ir lielākais C vitamīna avots, jo tos mēs lietojam biežāk, nekā citus dārzeņus un augļus. Visvairāk C vitamīns ir tieši jaunajos kartupelīšos. Ar laiku C vitamīns kartupeļos paliek arvien...

Aplūkot recepti

Dārzeņu plācenīši

Dārzeņu plācenīši

0 no 5 15 minūtes 5 gb.

Šī recepte noderēs gadījumā, ja ilgi gatavot nav laika vai bērns pieprasa ēst tagad un tulīt. 15 minūšu laikā gardie dārzeņu plācenīši būs gatavi.

Aplūkot recepti

Kartupeļu biezputra ar fenheli

Kartupeļu biezputra ar fenheli

0 no 5 40 minūtes

Par fenheļa izcelsmes valstīm tiek uzskatītas Vidusjūras apkaimē esošās – Itālija, Turcija, Grieķija. Fenhelis ne tikai palīdz atbrīvoties no klepus un iesnām, bet tam piemīt arī lieliskas kulinārās īpašības.

Aplūkot recepti

Dārzeņu salāti

Dārzeņu salāti

0 no 5

Dārzeņu nozīme cilvēka uzturā pēdējos gados ir jūtami palielinājusies. Dārzeņi ir pilnvērtīga uztura neaizstājama sastāvdaļa un mēs ar prieku padalīsimies ar jums vēl ar kādu darzeņu salātu recepti. Esiet veseli...

Aplūkot recepti

Kartupeļu bumbiņas ar gaļu

Kartupeļu bumbiņas ar gaļu

0 no 5

Šāda uzkoda ne tikai labi garšo, bet arī padara īpašu jūsu svētku galdu. Divi vienā – dekors un ēdiens.

Aplūkot recepti

Veģetārā biešu zupa ar žāvētām plūmēm

Veģetārā biešu zupa ar žāvētām plūmēm

0 no 5 40 minūtes

Veģetārisms ir plašs jēdziens. To mēdz iedalīt vairākos paveidos, piemēram, vienā no tiem nav olu, bet citā nav nekādu produktu, kas iegūti no dzīvnieku ķermeņiem. Pareizi veidots veģetārs uzturs ir...

Aplūkot recepti

Zaļo tomātu un siera uzkoda

Zaļo tomātu un siera uzkoda

0 no 5 10 minūtes

Šāda uzkoda priecēs gan lielus , gan mazus. Turklāt šādas uzkodas vienlaikus arī vizuāli bagātina svinību galdu.

Aplūkot recepti

Kartupeļu biezputra ar sinepēm un desiņām

Kartupeļu biezputra ar sinepēm un desiņām

0 no 5 40 minūtes

Dāņu virtuves pazīstamāko ēdienu vidū ir īpaši pagatavotas sviestmaizes smørrebrød, vārīti vai cukurā apbrūnināti kartupeļi, vārīti sarkanie kāposti, cūkas vai pīles cepetis un, protams, gaļas bumbiņas Frikadeller. Arī kartupeļu biezputra...

Aplūkot recepti

Kartupeļu sacepums ar šampinjoniem

Kartupeļu sacepums ar šampinjoniem

0 no 5 30 minūtes

Kartupeļi,siers un sēnes.Kādās tikai kombinacijas šieprodukti netiek gatavoti un katrā ēdienā tie pa savam ir lieliski. Pagatavojiet un nogaršojiet, iespējams tieši šī recepte kļūs par biežu viesi jūsu virtuvē.

Aplūkot recepti

Kartupeļu daiviņas ar sieru un bekonu

Kartupeļu daiviņas ar sieru un bekonu

0 no 5

Par kartupeļu dzimteni tiek uzskatīta Dienvidamerika, Peru, Bolīvijas un Čīles reģions, kur jau pirms vairāk kā 10 000 gadiem (pēc citiem avotiem jau pirms 14 000 gadiem) senās indiāņu ciltis...

Aplūkot recepti

Dārzeņu kēkss

Dārzeņu kēkss

0 no 5

Šobrīd ir īstais laiks gatavot dažādus ēdienus no dārzeņiem, dažādi suatējumi un zupas jau pagatavotas? Pagatavojiet dārzeņu kēksu!

Aplūkot recepti

Krāsnī cepti kartupeļi ar jogurta mērci

Krāsnī cepti kartupeļi ar jogurta mērci

0 no 5 60 minūtes

Kartupeļi pēc rīsiem, kukurūzas,kviešiem un miežiem tiek uzskatīti kā piektais nozīmīgākais kaloriju avots mūsdienu cilvēkam. Kaut gatavoti tie tiek laikam krietni biežāk. Šeit vēl kāds veids kartupeļu pagatavošanai.

Aplūkot recepti

Krāsnī cepti kartupeļi ar siļķu mērci

Krāsnī cepti kartupeļi ar siļķu mērci

0 no 5

Par kartupeļu dzimteni tiek uzskatīta Dienvidamerika, Peru, Bolīvijas un Čīles reģions, kur jau pirms vairāk kā 10 000 gadiem (pēc citiem avotiem jau pirms 14 000 gadiem) senās indiāņu ciltis...

Aplūkot recepti

Omlete ar ziedkāpostiem

Omlete ar ziedkāpostiem

0 no 5

Lai arī daudzi ziedkāpostu cienītāji ir pārliecināti, ka šis dārzenis ir tipisks Latvijas “iemītnieks”, tomēr ziedkāpostu dzimtene ir Kipra.

Aplūkot recepti

Pākšu pupiņas ar siera mērci

Pākšu pupiņas ar siera mērci

0 no 5

Šo recepti mums pastāstīja mūsu draudzene no Volgogradas Jūlija. Īpašu uzmanību šajā receptē vajadzētu pievērst siera mērcei. Garša ir tā kā īstai siera mērcei, bet kaloriju daudzums minimāls!

Aplūkot recepti

Saspiesti kartupeļi ar rozmarīnu

Saspiesti kartupeļi ar rozmarīnu

5 no 5 30 minūtes

Šo recepti piedāvā apgāds Zvaigzne ABC, no grāmatas “Džeimijs Olivers. 30 minūtes virtuvē”

Aplūkot recepti

Pildīti sīpoli vīna mērcē

Pildīti sīpoli vīna mērcē

0 no 5 60 minūtes

Armēņu virtuve tiek uzskatīta par vissenāko virtuvi Āzijā un senajā Kaukāzā. Ir arī vērts uzsvērt, ka armēņu ēdienu sagatavošana ir salīdzinoši sarežģīts un laikietilpīgs process. Tomēr, ne visi ēdieni ir...

Aplūkot recepti

Baklažāni ar mocarellu

Baklažāni ar mocarellu

5 no 5 30 minūtes

Vēsturnieki apgalvo, ka pirmsākumos, vairāk nekā četrus gadsimtus pirms Kristus, mocarellu gatavoja tikai un vienīgi no bifeļu piena. Un bija svarīgi, kādu zāli bifeļi ēduši, kādā mēness fāzē slaukts piens.Ar...

Aplūkot recepti

Kartupeļu pankūkas korejiešu gaumē

Kartupeļu pankūkas korejiešu gaumē

0 no 5 40 minūtes

Izbrīna nosaukums? Nekā jocīga, arī šajā pasaules malā gatavo gardas kartupeļu pankūkas. Īpašo korejiešu toni piešķir mērcīte.

Aplūkot recepti

Pikantie kāposti

Pikantie kāposti

0 no 5 20 minūtes

Šādu uzkodu gatavo vai katrā ģimenē Gruzijā. Recepte ir visur vienāda, atšķiras tikai ar asumu un garšvielu niansēm.

Aplūkot recepti

Biešu tiramisu

Biešu tiramisu

0 no 5 10 minūtes

Par galda biešu dzimteni uzskata seno Babiloniju. Sengrieķu valodā tās dēvēja „seuklon”. Nu galda bietes tiek audzētais vai katrā pasaules malā. No bietēm var pagatavot ne tikai salātus. Piedāvājam nobaudīt...

Aplūkot recepti

Kartupeļu - pupiņu čili

Kartupeļu – pupiņu čili

0 no 5 30 minūtes

Vēl viena recepte pikantu emociju un garšas mīļotājiem. Vēlaties vēl asāku? Nekādu problēmu, pievienojiet pāris piles tobasco mērces! Bon Appetit!

Aplūkot recepti

Kartupeļi "čaumalā"

Kartupeļi “čaumalā”

0 no 5 60 minūtes

Kartupeļus sākumā audzēja kā dekoratīvus augus. To ziedus uzskatīja par ļoti skaistiem. Galminieki tos nereti izmantoja frizūru un apģērba dekorēšanai. Un kā tikai šos bumbuļus nav gatavojuši. Piedāvājam vēl vienu...

Aplūkot recepti

Kartupeļu sacepums franču gaumē

Kartupeļu sacepums franču gaumē

0 no 5 90 minūtes

Francijas virtuve vienmēr ir asociējusies ar izsmalcinātību un eleganci. Vītināti šķiņķi, pastētes, austeres un labi vīni. Taču arī kartupeļi Francijā ir ļoti populārs un iecienīts produkts.

Aplūkot recepti

Avokado ar bekona mērci

Avokado ar bekona mērci

0 no 5 10 minūtes

Amerikas avokado no citiem augļiem atšķiras ar to, ka tā ķīmiskas sastāvs ir kā dārzenim, kaut gan tas aug kokā kā auglis. Avokado ir bagātīgs ar vērtīgām taukskābēm, tā regulāra...

Aplūkot recepti

Ziemassvētku dārzeņi

Ziemassvētku dārzeņi

0 no 5 40 minūtes

Šī ir Džeimija Olivera recepte. Es tā arī nesapratu, kāpēc tie tā saucas, bet tomēr cienot šef-pavāru es atstāju oriģinālu nosaukumu.

Aplūkot recepti

Kartupeļu, burkānu plācenīši ar gaļu un kanēli

Kartupeļu, burkānu plācenīši ar gaļu un kanēli

0 no 5 40 minūtes

Šo ēdienu iecienījuši Tanzānijā.Šīs receptes oriģinālā tiek izmantoti saldie kartupeļi, bet mums tīkamāki šķita mūsu pašu tradicionālie. Ka arī Tanzānijā gatavojot šo ēdienu izmanto liellopu gaļu, mēs aizstājām to ar...

Aplūkot recepti

Cepti kartupeļi ar ķiplokiem un citronu

Cepti kartupeļi ar ķiplokiem un citronu

0 no 5 40 minūtes

Ideju noskatīju Džeimija Olivera raidījuma. Tur tik garšīgi tas izskatījās, ka nolēmu pamēģināt! Lai jūs nemulsina citrona mizas, tās nemaz nejūt, bet aromāts no viņiem ir burvīgs. Pāris ķiploku daiviņas...

Aplūkot recepti

Vokpannā ceptas desiņas ar dārzeņiem un olīvām

Vokpannā ceptas desiņas ar dārzeņiem un olīvām

0 no 5 20 minūtes

Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC. Šī ir ātri un vienkārši pagatavojama recepte, bet garšas ziņā tā ir pati pilnība.

Aplūkot recepti

Dārzeņu zupa cepta krāsnī

Dārzeņu zupa cepta krāsnī

0 no 5 90 minūtes

Sī zupa ir īsts transformers. To var pagatavot praktiski no jebkuriem dārzeņiem, kas ir pa rokai. Var pievienot burkānus, ziedkāpostus, zaļās pupiņas, zirņus, puravus, selerijas vai kartupeļus. Gards zupa pusdienām...

Aplūkot recepti

Cepeškrāsnī ceptas kartupeļu mizas

Cepeškrāsnī ceptas kartupeļu mizas

0 no 5 30 minūtes

Viens no produktiem kurus ražo no kartupeļiem ir kartupeļu čipsi.Rūpnieciski gatavotiem čipsiem ražošanas laikā zūd kartupeļu vērtīgās uzturvielas, bez tam, nobeigumā kartupeļus apsmidzina ar garšvielām, krāsvielām un antioksidantiem, kas cilvēkam...

Aplūkot recepti

Kartupeļu biezputra

Kartupeļu biezputra

0 no 5 30 minūtes

Pastāv tāds viedoklis, ka kartupeļi – tas ir kalorijām bagāts uztura produkts, kurš sastāv gandrīz tikai no cietes un nesatur gandrīz neko, kas būtu nepieciešams cilvēka organismam. Bet patiesībā tā...

Aplūkot recepti

Kartupeļu kraukšķīgie trīsstūrīši

Kartupeļu kraukšķīgie trīsstūrīši

0 no 5 45 minūtes

Kartupelis cilvēcei ir pazīstams vairāk kā 7000 gadu. Par kartupeļa dzimteni tiek uzskatīta Dienvidamerika.Kartupeļi pēc kviešiem, kukurūzas, rīsiem un miežiem ir kā piektais nozīmīgākais kaloriju avots uz mūsu planētas.Latvija nav...

Aplūkot recepti

Kartupeļu "risoto" ar baravikām

Kartupeļu “risoto” ar baravikām

0 no 5 30 minūtes

Tipisks Itāļu ēdiens. “Rizzotto” – tas ir tieši Itālijai raksturīgs rīsu pagatavošanas veids. Šis nav vairākkārtējai uzsildīšanai paredzēts ēdiens. Pagatavotu risoto tūlīt pasniedz galdā. Tā vienkārši izsakoties risoto ir itāļu...

Aplūkot recepti

Pankūku maisiņi ar gailenēm

Pankūku maisiņi ar gailenēm

0 no 5 60 minūtes

Ja baravikas mēdz saukt par sēņu karalienēm, tad gailenes, kas arī ir ļoti vērtīgas un gana krāšņas, varētu dēvēt, piemēram, par princesēm. Gailenes nav tārpainas un ir viegli tīrāmas. Atliek...

Aplūkot recepti

Pildīti kabaču ziedi

Pildīti kabaču ziedi

0 no 5

Kamēr pie mums Latvijā šis ēdiens tiek uzskatīts par kaut-ko ļoti dīvainu, daudzās zemēs kabaču ziedi tiek uzskatīti nu jau par tradicionālu vasaras ēdienu. Kabaču ziedus tur var nopirkt vai...

Aplūkot recepti

Maljorkas dārzeņu salāti

Maljorkas dārzeņu salāti

0 no 5 25 minūtes

Kas pirmais nāk prātā pieminot Spānijas virtuvi? Varētu būt olīvas, olīveļļa. Spānija kā nekā audzē 44% no visām pasaules olīvām. Un protams arī spāņu vīni. Bet tas ne tuvu nav...

Aplūkot recepti

Zemeņu tartars ar tomātiem un sparģeļiem

Zemeņu tartars ar tomātiem un sparģeļiem

5 no 5 20 minūtes

Kamēr ir zemeņu sezona un sparģeļi par pieejamu cenu to vajag izmantot un sniegt organismam vitamīnus.

Aplūkot recepti

Karstie sparģeļi ar garnelēm

Karstie sparģeļi ar garnelēm

0 no 5 15 minūtes

Šo uzkodu var pasniegt kopā ar novārītiem rīsiem.

Aplūkot recepti

Tomāti pildīti ar brinzu

Tomāti pildīti ar brinzu

5 no 5

Vēl viena lieliska uzkoda, kura ne tikai labi garšo, bet arī kārdinoši izskatās.

Aplūkot recepti

Pildītie tomāti ar biezpienu

Pildītie tomāti ar biezpienu

0 no 5

Vienkārša, viegli pagatavojama recepte. Īpašu pikantumu piešķir ķimenes. Mūsuprāt, ļoti latvisks ēdiens.

Aplūkot recepti

Kabaču spageti

Kabaču spageti

0 no 5 25 minūtes

Spageti mēdz būt dažādi! Arī dārzeņu! Iesakām izmēģināt un nogaršot arī tādus ))))

Aplūkot recepti

Tomāti cepti ar riekstiem

Tomāti cepti ar riekstiem

0 no 5

Tomāti ir vieni no populārākajiem dārzeņiem pasaulē.Tos lieto uzturā vai katrā valstī. Šī ir vēl viena vienkārša tomātu pagatavošanas recepte.

Aplūkot recepti

Siera karijs

Siera karijs

0 no 5 40 minūtes

Paneer tikka masala – tradicionāla indiešu virtuves recepte. Paneer siers ir nopērkams lielveikalos. Bet ja nu nav pa rokai, to var aizstāt ar jebkuru citu liesu sieru. Piemēram, tējas siers.

Aplūkot recepti

Kartupeļu karijs

Kartupeļu karijs

0 no 5

Dam alu kashmiri – tradicionāla indiešu virtuves recepte. Tiem, kuri ciena dārzeņu un karija apvienojumu šī recepte patiks jo īpaši.

Aplūkot recepti

Kabaču karijs

Kabaču karijs

0 no 5

Dondakaya fry curry – radicionāla indiešu virtuves recepte.

Aplūkot recepti

Tomātu suflē

Tomātu suflē

0 no 5

Tomātu suflē ir garšīgs un īsti vasarīgs ēdiens, kura pagatavošana nav sarežģīta.

Aplūkot recepti

Sparģeļu zupa ar parmezānu un baziliku

Sparģeļu zupa ar parmezānu un baziliku

5 no 5

Pie šīs zupas rekomendējam vieglu vasaras vīnu. Piem. Chablis /Burgundija/

Aplūkot recepti

Čipši parastie - mājas

Čipši parastie – mājas

0 no 5

Čipši nav ne veselīgs ēdiens, ne diētisks, un tomēr tas garšo gan bērniem, gan pieaugušiem. Un šad-tad mēs grēkojam, kaut gan brīnišķīgi saprotam, cik tas ir kaitīgi – gan tauki,...

Aplūkot recepti

Papasada

Papasada

0 no 5

Nosaukums PAPASADA nācis no spāņu valodas – papa asada – cepts kartupelis (vārds PAPA ir saīsinājums no PATATA).Pieļauju domu, ka daudzām tautībām šādi cepts kartupelis ir nacionālais ēdiens,arī latviešu virtuvē....

Aplūkot recepti

Zirņu pikas Etiopiešu gaumē

Zirņu pikas Etiopiešu gaumē

0 no 5

Etiopiešu nacionālās virtuves ēdieni zināmā mērā ir līdzīga Latviešu virtuvei. Šoreiz zirņu pikas. Etiopijā nav stingri noteikta ēdienu pasniegšanas secība. Visi ēdieni tiek pasniegti vienlaicīgi un tad katrs pats izvēlas,...

Aplūkot recepti

Kartupeļu - siera strūdele

Kartupeļu – siera strūdele

0 no 5

Šī recepte nāk no ziemeļu-austrumu Itālijas. Uz šī reģiona virtuvi ļoti lielu ietekmi atstāja Austrija un arī šajā Itālijas reģionā daudz cep strūdeles. Bet atšķirībā no Austrijas, strūdeles šeit taisa...

Aplūkot recepti

Kartupeļu omlete (Madrides)

Kartupeļu omlete (Madrides)

0 no 5

Spāņu tortiljas jau sen ir iekarojušas popularitāti ārpus savas zemes robežām. Agrāk tās gatavoja tikai no kartupeļiem un olām, bet tagad izmanto dažnedažādus produktus.

Aplūkot recepti

Topinambūri cepti krāsnī ar timiānu

Topinambūri cepti krāsnī ar timiānu

0 no 5

Jeruzālemes artišoks, zemes bumbieris, topinambūrs – tas viss ir viens dārzenis. Topinambūrs Eiropā parādījās tikai 17 gadsimtā un par to vispirms uzzināja franči no Topinambusa cilts. No šejienes arī nosaukums.

Aplūkot recepti

Topinambūru mērce

Topinambūru mērce

0 no 5

Topinambūru lieto uztura kā svaigu, tā arī vāra, cep, sautē, marinē, kaltē, taisa ievārījumus, kaviāru. Bet lapas izmanto salātos. Šoreiz asāka mērcīte!

Aplūkot recepti

Topinamburu krēmzupa

Topinamburu krēmzupa

0 no 5

18. gadsimtā topinamburu ieveda Krievijā un sākumā tas izplatījās kā ārstniecisks augs – to ieteica diabētiķiem, sirds slimniekiem, palīdz zarnu trakta darbības uzlabošanai, redzes uzlabošanai. Bet tik lielu popularitāti, kā...

Aplūkot recepti

Biezpiena rulete no ķīniešu kāposta

Biezpiena rulete no ķīniešu kāposta

0 no 5

Biezpiens ir ļoti universāls produkts. To var kombinēt ar visdažādākajām piedevām. Šoreiz ar ķīniešu kāpostu. Lieliska un viegla uzkoda!

Aplūkot recepti

Skābu kāpostu-kartupeļu sacepums

Skābu kāpostu-kartupeļu sacepums

0 no 5

Šis ēdiens ir vienlaicīgi gan patstāvīgs ēdiens, gan var pasniegt kā piedevu kādam gaļas ēdienam. Arī ēst var gan tie, kas gavē, gan tie, kas ievēro slaido līniju, gan tie,...

Aplūkot recepti