“Biovela” ražotajā “Mājas desā” konstatēta bīstama baktērija

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Lietuvas uzņēmuma “Biovela UAB Mesos Perdirbimo Paqalinys” ražotajā auksti kūpinātajā “Mājas desā” konstatējis cilvēka veselībai bīstamo verotoksigēno E. Coli baktēriju, kas var izraisīt diareju un hemolītisko urēmijas sindromu, citiem vārdiem sakot - caureju vai pat asiņaino caureju. PVD aicina nelietot uzturā Lietuvas uzņēmumā “Biovela UAB Mesos Perdirbimo Paqalinys” ražoto auksti […]

Lasīt vairāk →

Kā ar pareizu ēšanu var atbrīvoties no celulīta

Agri vai vēlu gandrīz ikkatrai sievietei rodas problēmas ar auguma aprisēm. Problēmas mēdz būt dažādas, taču jautājumi par celulītu satrauc praktiski visu sieviešu prātus. Kā tad cīnīties ar šo sērgu? Sekojiet tam, ko jūs ēdat. Mainiet savu ēdienkarti. Izslēdziet no savas ēdienkartes vai samaziniet līdz absolūtam minimumam: visus konservus, īpaši tos, kuru sastāvā ir tomāti […]

Lasīt vairāk →

10 fakti par ingveru

Daudzgadīgais augs – ingvers tulkojumā no sanskrita nozīmē “ragainā sakne” - sakne, kuru mēs lietojam uzturā. Ingvers ir populārs visā pasaulē. To izmanto, lai pagatavotu gaļas un zivju ēdienus, saldumus un dzērienus. Šie desmit fakti par ingveru jums pastāstīs daudz ko interesantu par šo veselīgo produktu. * Ingvers tiek plaši pielietots daudzu valstu kulinārijā. Krievu […]

Lasīt vairāk →

Olu industrijas neticamā cietsirdība

Šoruden “Dzīvnieku brīvība” publicējusi materiālus no A/S “Balticovo” dējējvistu novietnēm, atklājot baismīgos apstākļus, kādos tiek ražotas olas, kas nonāk uz mūsu galda. Arī Latvijā dējējvistu turēšana sprostos ir ļoti cietsirdīga prakse, kas sagādā dzīvniekiem milzu ciešanas dienu no dienas visa mūža garumā. Sprostu sistēmās vistām ir liegts gandrīz viss, kas tām ir dabisks. Vistu dzīve […]

Lasīt vairāk →

10 padomi kā ietaupīt restorānā.

Katru dienu viena trešdaļa amerikāņu apmeklē restorānu. Pie mums, protams, statistika būs pavisam citādāka, arī tradīcijas mums ir citas, un cenas neadekvāti paaugstinātas. Nav arī mums tik daudz cienīgu ēstuvju, kuras būtu vērts apmeklēt. Tomēr, neskatoties uz to visu, šie padomi jums palīdzēs pat tad, ja jūs kafejnīcu vai restorānu apmeklējiet ne biežāk kā reizi […]

Lasīt vairāk →

Big Green Egg

Big Green Egg - ir unikāls ogļu grils, kura iespējas ir plašākas kā jebkuram citam līdzīgam grilam. Tas sevī apvieno gan turku tandiru, gan grilu, maizes krāsni, cepeškrāsni un pat kūpinātavu. Lielā Zaļā Ola ne tikai apvieno visu šo krāšņu iespējas, bet pat izceļ to labākās īpašības. Visi Lielās Zaļās Olas modeļi tiek ražoti no […]

Lasīt vairāk →

PVD atklāj vērienīgu pārtikas preču pārmarķēšanu

Pārtikas un veterinārais dienests, sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbiniekiem, SIA “Triom” noliktavā Jelgavā atklājis vērienīgu vecu pārtikas preču pārmarķēšanu. Noliktavā izņemtas gandrīz 10 tonnas dažādu saldumu – konfektes, šokolāde, cepumi, kam beidzies derīguma termiņš. PVD inspektori, veicot pārbaudi noliktavā, konstatējuši dažādus krāsu noņēmējus, šķīdinātājus un citas palīgierīces, kuras […]

Lasīt vairāk →

Ko jūs nezinājāt par kafiju

Pēc pēdējo aptauju datiem 52% cilvēku attiecina kafiju pie produktiem, kurus jālieto ierobežotā daudzumā. Tomēr 60% šis dzēriens ir ikdienas ēdienkartē un vēl 38% lieto to laiku pa laikam. Dzert vai nedzert kafiju - katram jālemj pašam. Taču ekseprti ir pārliecināti - pareizi pagatavots dzēriens pacels garastāvokli un nostiprinās organismu. Vai jūs zinājāt, ka kafija […]

Lasīt vairāk →

Kā mājas apstākļos radīt skaistas ēdienu fotogrāfijas

Pats galvenais noteikums ir izdomāt, kādu rezultātu jūs vēlaties panākt. Izdevusies ēdiena fotogrāfija no kopējās pelēkās masas sāk atšķirties tikai tad, kad cilvēks jau iepriekš saprot, ko viņš vēlas iegūt, un uz nosprausto mērķi dodas pa amata meistarības un radošuma ceļu, izmantojot individuālo māksliniecisko gaumi, prasmes, fotoaparāta iestatījumus un fotogrāfiju rediģēšanu ar dažādu programmu palīdzību.Kā […]

Lasīt vairāk →