Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pašu gatavotas šokolādes konfektes

Sastāvdaļas
  • 125 g cepumu
  • 125 g šokolādes (70%kakao)
  • 1 ēdk. ruma
  • 1 ēdk. sviesta
  • 1 ēdk. kakao pulvera
  • 16 rieksti (pēc izvēles)
  • kakao pulveris konfekšu apviļāšanai
Gatavojot šīs konfektes jāņem vērā - kakao pulverim jābūt tīram, bez piejaukumiem. Kakao pulveris ar pienu vai cukuru nederēs. Rieksta vietā var izmantot ķirsi vai aprikozi, plūmes gabaliņu. Ja izmanto žāvētu ogu vai augli, to ieteicams izmērcēt rumā vai konjakā. No dotajām izejvielām sanāks 16 konfektes.

Pagatavošana

1
Cepumus sasmalcina blenderī. Šokolādi kopā ar sviestu izkausē ūdens peldē, samaisa ar cepumiem, pievieno rumu, kakao un kārtīgi sajauc.
2
No šokolādes masas uztaisa plācenīšus, vidū ieliek riekstu un saveļ bumbiņu.
3
Apviļā konfektes kakao un liek leduskapī uz 30 minūtēm. Izņem no ledusskapja un apviļā vēlreiz.

Pievienot komentāru

Saldumi