Ābolu suflē
Sastāvdaļas
- 250g ābolu biezenis
- 15g želatīns
Vēlaties pagatavot kādu desertu, bet ledusskapī tikai ābolu biezenis un plauktiņā želatīns? Nebēdā! Pagatavo šo ābolu suflē.
Ēdiena pagatavošanai nepieciešama forma 23x11cm.
Pagatavošana
1
Formu 23x11cm izklāt ar cepamo papīru.
2
Ābolu biezeni pārlikt katlā, pievienot želatīnu, apmaisīt un uzbriedināt. Katlu uzlikt uz nelielas uguns un visu laiku maisot izšķīdināt želatīnu. Atdzesēt līdz istabas tempratūrai.
3
Atdzesētu ābolu masu putot līdz masa kļūst gaišāka un palielinās apjomā 2-3 reizes. Ābolu masu pārliet sagatavotā formā un novietot ledusskapī apm. uz 1 st.
4
Formu apgāzt otrādi uz dēlīša un uzmanīgi noņemt cepamo papīru. Ar asu nazi sagriezt suflē vēlamajā formā.