Nēģi tējas želejā ir gadu desmitiem (vai pat simtiem) sena un tradicionāla šo apaļmutnieku pagatavošanas recepte. Ir pavāri, kuri gatavo nēģus kafijā, pievienojot daudz un dažādas garšvielas, lauru lapas, dažādus aromātiskus piparus un cep tos krasnī vai veselu stundu. Bet mūsuprāt tad nēģis zaudē savu īpašo garšu.

Nēģi tējas želejā tradicionālie
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- svaigi nēģi
- melnā tēja
- sāls
- eļļa pannas ieziešanai
Pagatavošana
- Notīra nēģus ar rupju sāli un auduma lupatiņu. Pannu vai cepamtrauku ieziež ar mazu daudzumu eļļas.Liek cepties uz pannas vai cepeškrāsnī, vai uz oglēm. Cep no abām pusēm līdz nēģi kļūst zeltaini.
- Tad nēģus saliek katlā un pārlej ar iepriekš uzvarītu tējas stiprumu (jo stiprāka tēja, jo rūgtenāka būs nēģu garša) un pārkaisa ar sāli.
- Liek katlu uz uguns un sautē nēģus ~ 15 minūtes (ar dakšiņu pamēģina nēģi sadalīt, ja tas izdodas, tie gatavi).
- Ņem nēģus no katla un kārto traukā. Uzliek slogu un noliek vēsā vietā, lai saželē.
- Pasniedz ar svaigu maizi.
- Receptes kategorija : Zivju ēdieni
- Sastāvdaļas : melnā tēja, zivs
Par autoru
bonappetit.lv
Recepšu portālā Bon Appetit.lv atradīsiet noderīgus rakstus, interesantus testus un pārbaudītas, vienkārši pagatavojamas receptes.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās
Birku mākonis
alus
arbūzs
aukstā zupa
banāni
bbq
biezpiens
bērns gatavo
bērnu uzturs
cāļa gaļas ēdieni
cīsiņi
delikateses
detokss
diēta
Galerija
gaļas bumbiņas
gpu Nākotne
granātāboli
grilam
ieteikumi grilētājiem
ingvers
kafija
karstais ziemas dzēriens
Kok
kokteilis
kā izvēlēties vīnu
kā pagatavot
kūkas
laboratorija
Maize
majonēze
noo cepeškungs
pareizs uzturs
picērija
pvd
receptes
recepšu grāmata
Sula
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
video recepte
white book
zivis
šokolāde
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.