Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Rare beef steak with sauce, selective focus

Brieža gaļa ar siera mērci

Sastāvdaļas
  • 500g brieža fileja
  • 100g zilais siers
  • 120ml saldais krejums
  • 1-2 timiāna zariņi
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • sāls, pipari
Briežu gaļas ēdienu izmantošana uzturā pozitīvi iespaido cilvēka veselību. Pētījumi Jaunzēlandē, Austrālijā, Amerikā, Āzijā un citur liecina par to, ka briežu gaļas lietošana uzturā samazina risku saslimt ar onkoloģiskām slimībām par 40%, bet ar sirds slimībām par 30%.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Gaļu attīrīt no plēvēm, pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Uzkarsēt lielā pannā eļļu, peivienot timiana zariņu un apcept gaļu 3-4 min. no katras puses. Gaļu pārlikt uz šķivja un apsegt ar folliju, lai gaļa atpūšas.

Saldo krējumu ieliet mērces katliņā un uzkarsēt. Pievienot sadrupinātu sieru. Mērci noņemt no uguns, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus un kārtīgi samaisīt, kamēr siers ir pilnībā izkusis. Mērci turēt siltumā līdz pasniegšanai.
2
Pirms pasniegšanas gaļu sagriezt vidēja biezuma šķelēs un pasniegt ar siera mērci.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni