Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siltie salāti ar garnelēm

Sastāvdaļas
  • 16 lielas garneles
  • 4 saujas dažādas salātlapas
  • 4 ēd.k. olīveļļa
  • sāls un svaigi malti pipari
  • Mērcei:
  • 5 ēd.k, heresa etiķis
  • 1/3 gl. sausais heress
  • sāls pēc garšas
Spāņu virtuvi grūti iedomāties bez heresa. Garneles arī nav svešas. Rezultātā sanāk burvīgi salāti, tieši Kosta Brava stilā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Garneles notīrīt, atstājot tikai astes. Lielā bļodā sajaukt salātlapas un sakārtot pa šķīvjiem. Citā bļodā sajaukt heresu un šķipsniņu sāls, maisīt līdz sāls ir pilnībā izšķīdusi.
2
Uzkarsēt pannā olīveļļu. Apcept tajā garneles ~ 30 sek, pievienot heresu ar sāli un etiķi. Šajos salātos heresa etiķi var aizstāt ar Vosteršīras mērci. Turpināt cept līdz puse šķidruma iztvaiko, pievienot piparus. Ceptas garneles sakārtot pa virsu salātlapām, pārliet ar mērci no pannas.

Pievienot komentāru

Jūras veltes