Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Fish fillet with sauce and basil for your healthy dinner

Sutināta pikša ar baklažānu mērci

Sastāvdaļas
  • 2 pikšas filejas
  • 1 baklažāns
  • 1 tējk. sojas mērces
  • 6 ēd.k. tomātu pastas
  • malti čili pipari
  • 2 ēd.k. sviesta
  • 1 tējk. citrona sulas
  • sāls, pipari, cukurs pēc garšas
Karstais kopā ar auksto: pie karstas zivs pasniedz klāt aukstu baklažānu biezeni.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Pikšu sagriež palielos gabalos, liek uz šķīvja un apslaka ar citrona sulu. Apsedz ar folliju un liek ledusskapī uz aptuveni 30 min.
2
Balažānu nomazgā, ietin follijā un cep cepeškrāsnī vai uz grila līdz gatavībai apm. 30 min. Gatavu baklažānu liek blenderī kopā ar sojas mērci, tomātu pastu un sastrādā biezenī. Pievieno pēc garšas čili piparus, cukuru, sāli un melnos piparus.
3
Liela pannā uzkarsē sviestu un liek tajā zivs fileju. Uzliek vāku un izsutina, ik pa brīdim apgrozot. Pirms pasniegšanas uzber sali un piparus. Pasniedz ar aukstu iepriekš sagatavotu baklažānu mērci.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni