Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cūkgaļas šašliks jogurta marinādē

Sastāvdaļas
  • 700g cūkgaļas lāpstiņa
  • Marinādei:
  • 6 ēd.k. turku/grieķu jogurts
  • 1 liels sīpols
  • 2 marinēti gurķi
  • sāls, pipari
Daudzi gardēži ir pārliecināti, ka ēdiena nosaukums šašliks ir kaukāziešu virtuvei piederošs. Pats vārds „šašliks” nav kaukāziešu izcelsmes, bet gan Krimas tatāru. Kas nozīmē „kaut kas uz iesma” un kas cēlies no vārdiem „vertel” un „šiš”.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Gaļu sagriezt palielos gabaliņos.
2
Pagatavot marinādi. Gurķus sarīvēt uz rīves un sajaukt ar jogurtu. Sīpolus sagriezt gredzenos un pievienot jogurtam. Šajā marinādē iemaisīt gaļu. Marinēt vai nu istabas temperatūrā 3-4 stundas, vai nu ledusskapī visu nakti.
3
Gaļu uzdurt uz iesmiem un cept uz karstam oglēm kamēr gaļa gatava.
4
Pasniedz ar tzatziki mērci un svaigu dārzeņu salātiem.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni