Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grilēts marinēts sams

Sastāvdaļas
  • 1 sams (apm. 1 kg)
  • Marinādei:
  • 2 ēd.k. Vusteršīras mērce
  • 2 tējk. sinepes
  • 2 ēd.k. asā tomātu mērce
  • 2 ēd.k. sojas mērce
  • 25ml eļļa
  • 1 tējk. timiāna lapiņas
  • 1/2 tējk. citronpipari
  • 1 tējk. sarīvēta citrona miziņa
  • 1 tējk. sāls
Sams ir vienīgā samveidīgā zivs, kas dzīvo Latvijā. Tikai jaunu samu gaļa ir piemērota cilvēku pārtikai, tas ir garšīgs, ja ir vieglāks par 15 kg. Ja sams ir lielāks, tad zivs ir ļoti trekna un cilvēkam ir grūti sagremojama. Sama ikri ir indīgi un nav lietojami pārtikā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Samu iztīra, sagriež gabalos vai izgriež filejas. No visām norādītajām sastāvdaļām pagatavo marinādi. Marinādē liek samu un rūpīgi apmērcē. Ievieto ledusskapī un marinē vismaz 1 stundu. Samu izņem no marinādes, notecina un cep uz grila aptuveni 3-4 minūtes no katras puses.
2
Pasniedz ar dārzeņu salātiem citronu sulas mērcē un garšaugu krējumu.
3

Pievienot komentāru

Grilam