Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Jogurta panakota (panna cotta) ar rabarberu mērci

Sastāvdaļas
  • 500g grieķu jogurts
  • 6 želatīna plāksnes
  • 350ml piens
  • 100ml saldais krējums
  • 140g pūdercukurs
  • 1 apelsīna miziņa
  • 1 vaniļas pāksts
  • Mērcei:
  • 600g rabarberi
  • 4 ēd.k. pūdercukurs
  • 1 ēd.k. grenadīna sīrups
  • 1 ēd.k. rožu sīrups
  • 1 vaniļas pāksts
Panna cotta itāliešu valodā nozīmē "cepts putukrējums". Panna cotta pamatā ir vārīts saldā krējuma krēms. Ja panna cotta vēlaties pagatavot liesāku, tad pusi vai pat visu saldo krējumu var aizstāt ar pienu. Variācijas ierobežo tikai gatavotāja iztēle!

Pagatavošana 6 porcijas

1
Želatīna plāksnes uzbriedna atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Tikmēr katliņā ierīvē apelsīna miziņu, pievieno vaniļas pāksts saturu un cukuru. Pievieno arī pienu un saldo krējumu. Uzkarsē, izslēdz uguni. Pievieno uzbriedušo želatīnu un maisa, kamēr želatīns izkūst.
2
Atdzesē līdz istabas temperatūrai un pakāpeniski, visu laiku maisot pievieno jogurtu. Ja masa būs pārāk karsta, tad jogurts var sarauties kunkuļos. Masu salej formiņās un novieto ledusskapī.
3
Pagatavo rabarberu mērci. Rabarberus notīra un sagriež. Pārber rabarberus katlā, pievieno pūdercukuru un vāra līdz rabarberi mīksti, apm. 5 min.
4
Panakotu izņem no ledusskapja. Ar plānu nazi novelk gar formiņas malām un iemērc formiņu ļoti karstā ūdenī uz 15-20 sek. - tad želeja viegli izslīdēs ārā. Formiņu apgāž otrādi uz šķīvja un noceļ formiņu. Pirms pasniegšanas panakotu pārlej ar rabarberu mērci.

Pievienot komentāru

Deserti