Svētku terīne ar liellopu gaļu un dārzeņiem
Sastāvdaļas
- 800g liellopu gaļa
- 2 sīpoli
- 4 burkāni
- 1 puravs
- 3 selerijas kāti
- 150g šampinjoni
- 15g želatīns
- 6-8 smaržīgo piparu graudiņi
- 4 krustnagliņas
- zaļumi (dilles, pētersīļi)
- sāls
Šajā reizē nosaukums izsaka visu. Novēlam, lai izdodas svētku mielasts un uzcienātie viesi aicinātu padalīties ar recepti!
Pagatavošana 8 porcijas
1
Sīpolus nomizot un iespraust tajos krustnagliņas. Puravu izskalot un sagriezt 2-3 daļās. Burkānus notīrīt. Selerijas kātus sagriezt lielos gabalos.
2
Gaļu ielikt lielā katlā un uzvārīt. Nosmelt putas, pievienot sagatavotos dārzeņus, garšvielas, sāli, samazināt uguni un vārīt katlā nosegtā ar vāku,apm. 1 st. Izņemt puravu, pievienot sēnes un vārīt vēl 1 st.
3
Želatīnu uzbriedināt. Gaļu pārlikt traukā, buljonu izkāst caur smalku sietu. Gala rezultātā jābūt apm. 400ml buljona. Karstā buljonā izkausēt želatīnu.
4
Gaļu sadalīt mazākos gabalos. Burkānus, puravu un sēnes sagriezt smalkāk. Zaļumus smalki sakapāt un sajaukt ar gaļu.
5
Formu izklāt ar pārtikas plēvi un kārtās sakārtot gaļu un dārzeņus. Pārliet ar buljonu. Formu apsegt ar pārtikas plēvi un novietot ledusskapī uz 12 st.
6
Pasniedz ar sinepēm.