Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Svētku terīne ar liellopu gaļu un dārzeņiem

Sastāvdaļas
  • 800g liellopu gaļa
  • 2 sīpoli
  • 4 burkāni
  • 1 puravs
  • 3 selerijas kāti
  • 150g šampinjoni
  • 15g želatīns
  • 6-8 smaržīgo piparu graudiņi
  • 4 krustnagliņas
  • zaļumi (dilles, pētersīļi)
  • sāls
Šajā reizē nosaukums izsaka visu. Novēlam, lai izdodas svētku mielasts un uzcienātie viesi aicinātu padalīties ar recepti!

Pagatavošana 8 porcijas

1
Sīpolus nomizot un iespraust tajos krustnagliņas. Puravu izskalot un sagriezt 2-3 daļās. Burkānus notīrīt. Selerijas kātus sagriezt lielos gabalos.
2
Gaļu ielikt lielā katlā un uzvārīt. Nosmelt putas, pievienot sagatavotos dārzeņus, garšvielas, sāli, samazināt uguni un vārīt katlā nosegtā ar vāku,apm. 1 st. Izņemt puravu, pievienot sēnes un vārīt vēl 1 st.
3
Želatīnu uzbriedināt. Gaļu pārlikt traukā, buljonu izkāst caur smalku sietu. Gala rezultātā jābūt apm. 400ml buljona. Karstā buljonā izkausēt želatīnu.
4
Gaļu sadalīt mazākos gabalos. Burkānus, puravu un sēnes sagriezt smalkāk. Zaļumus smalki sakapāt un sajaukt ar gaļu.
5
Formu izklāt ar pārtikas plēvi un kārtās sakārtot gaļu un dārzeņus. Pārliet ar buljonu. Formu apsegt ar pārtikas plēvi un novietot ledusskapī uz 12 st.
6
Pasniedz ar sinepēm.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni