Kartupeļu salāti parastie
Sastāvdaļas
- 500g kartupeļi
- 50g loki
- 20g dilles
- 2 ēd.k. eļļas
- etiķis pēc garšas
- sāls, pipari pēc garšas
Šī recepte izlasīta 1952.gada pavārgrāmatā, bet nogaršojot ir skaidrs - vienkaršās receptes nezaudē savu aktualitāti arī mūsdienās.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kartupeļus novārīt ar visu mizu, atdzesēt un sagriezt palielās šķēlēs. Pārlikt bļodā, pārkaisīt ar sāli, pipariem, pievienot etiķi un eļļu un samaisīt.
2
Pirms pasniegšanas pārkaisīt ar smalki sakapātiem zaļumiem.
pasniedz pie gaļas un zivs ēdieniem kā piedevu, vai arī kā salātus.