Liellopu gaļas tartars (recepte vīriešu dienai)
Sastāvdaļas
- 500g liellopa gaļas fileja
- 4 paipalu olu dzeltenumi
- 3 ēd.k. kaperi
- 2 ēd.k. olīveļļa
- 1 ēd.k. marinēti Halapenjo pipari
- 1 neliels sarkans sīpols
- 2 ēd.k. Vorčesteras mērce
- Tabasco mērce
- pētersīļi
- sāls, pipari
Tartars ir ēdiens, kura gatavošanā ir 2 pamatprasības - visas sastāvdaļas ir jāsagriež kubiciņos un visām sastāvdaļām ir jābūt svaigām (termiski neapstrādātām).
Pagatavošana 4 porcijas
1
Gaļu iepriekš ielikt saldētavā uz 20 min. Izņemt un sagriezt kubiņos pēc iespējas smalkāk.
2
Kaperus, Halapenjo piparus, sīpolus, pētersīļus smalki sakapāt un pievienot gaļai, samaisīt. Pievienot olīveļļu, sāli un svaigi maltus piparus, Vorčesteras mērci, Tabasco mērci un vēlreiz kārtīgi izmaisīt.
3
Uz porcijas šķīvjiem sakārtot gaļu, pa vidu izveidot iedobīti un tajā ievietot olas dzeltenumu.
4
Pasniedz ar maizes grauzdiņiem, kaperiem, marinētiem gurķīšiem. Klāt var pasniegt Tabasco mērci vai sinepes.