Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liellopu gaļas tartars (recepte vīriešu dienai)

Sastāvdaļas
  • 500g liellopa gaļas fileja
  • 4 paipalu olu dzeltenumi
  • 3 ēd.k. kaperi
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ēd.k. marinēti Halapenjo pipari
  • 1 neliels sarkans sīpols
  • 2 ēd.k. Vorčesteras mērce
  • Tabasco mērce
  • pētersīļi
  • sāls, pipari
Tartars ir ēdiens, kura gatavošanā ir 2 pamatprasības - visas sastāvdaļas ir jāsagriež kubiciņos un visām sastāvdaļām ir jābūt svaigām (termiski neapstrādātām).

Pagatavošana 4 porcijas

1
Gaļu iepriekš ielikt saldētavā uz 20 min. Izņemt un sagriezt kubiņos pēc iespējas smalkāk.
2
Kaperus, Halapenjo piparus, sīpolus, pētersīļus smalki sakapāt un pievienot gaļai, samaisīt. Pievienot olīveļļu, sāli un svaigi maltus piparus, Vorčesteras mērci, Tabasco mērci un vēlreiz kārtīgi izmaisīt.
3
Uz porcijas šķīvjiem sakārtot gaļu, pa vidu izveidot iedobīti un tajā ievietot olas dzeltenumu.
4
Pasniedz ar maizes grauzdiņiem, kaperiem, marinētiem gurķīšiem. Klāt var pasniegt Tabasco mērci vai sinepes.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni