Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
A small bowl of tapenade or olive paste with crackers. Selective focus

Mandeļu dips ar kaltētiem tomātiem

Sastāvdaļas
  • 100 g mandeles
  • 100 g kaltēti tomāti eļļā
  • 4 ēd.k. tomātu sula
  • 50 g melnās olīvas (bez kauliņiem)
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1 saišķītis baziliks
  • 1 ēd.k. citrona sula
  • 2 nomizotas un sakapātas ķiploka daiviņas
  • sāls un svaigi malti pipari
Lielisks ar sieriem, krekeriem un citām sāļām uzkodām.

Pagatavošana

1
Pannā bez taukvielām apgrauzdē mandeles. Grauzdētas mandeles smalki sakapā. Tomātiem notecina eļļu un tos sakapā tāpat kā mandeles. Mandeles un tomātus samaisa ar tomātu sulu. Olīvas rupji sagriež un kopā ar eļļu, citronu sulu un ķiplokiem pievieno mandeļu un tomātu masai. Baziliku nomazgā un nosusina. Lapiņas noplūc no stiebriem, sakapā, kopā ar sāli un pipariem pievieno dipam un visu labi samaisa.

Pievienot komentāru

Mērces