Marinēta siļķe biešu krēmā
Sastāvdaļas
- 200g marinētas siļķes
- Mērcei:
- 150g krējuma
- 1 sīpols
- 150g vārītas bietes
- sāls, pipari pēc garšas
Vai katrai saimniecei zināms tradicionāls svētku ēdiens "Siļķe kažokā", bet ja nu rodas vēlme pagatavot ko neierastāku, šī recepte būs īstā.
Pagatavošana 12 porcijas
1
Vārītas bietes notīrīt, sagriezt mazākos gabalos. Sīpolus sagriezt
plānos gredzenos, pārkaisīt ar sāli, pieliet etiķi un vārošu ūdeni.
Pēc 10 min. šķidrumu noliet. Bietes, krējumu, piparus un marinētus
sīpolus sablendēt.
2
Glāzē ielikt pāris ēdamkarotes biešu krēma, pa virsu uzlikt siļķes
gabaliņu. Pēc vēlmes var pārkaisīt ar zaļiem lociņiem.
3
Uz galda servē vai nu kociņus, uz kā uzdurt siļķi, vai mazas uzkodu dakšiņas, lai būtu vieglāk siļķi mērcēt krēmā un ēst. Šo uzkodu var pasniegt arī uzkodu karotēs.