Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Brokastu kūka ar pastēti un riekstiem

Sastāvdaļas
  • 500g tostmaize
  • 2 bundž. truša aknu pastēte ar apelsīniem
  • 500g sarkani sīpoli
  • 10 ēd.k. Balzamiko krēms
  • 100g rieksti (mandeles, zemesrieksti, pistācijas)
  • 400g svaigais siera
  • 100g krējums
  • 2 ēd.k. Dižonas sinepes
  • 20g sviests
  • sāls, cukurs
Trešā Adventes nedēļa - daudz laika pie brokastu galda. Labi un sātīgi paēst, atrast laiku kopējai sarunai, nedomājot par pusdienām, tā ir brokastgalda galvenā prieksrocība Adventes laikā. Brokastīs bez steigas visi sanāk kopā, ēd un dzer. Pie tam kārtīgi izrunājās par visu, kas pēdējo nedēļu steigā palicis neizteikts. Brokastis var ilgt 2-3 stundas vai pat līdz pusdienām, tās laika ziņā nevajadzētu ierobežot. Tas, ka pusdienas kļūst mazsvarīgas, varētu būt īpaši patīkami tam, kuram vajadzētu rūpēties par pusdienām.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Sīpolus nomizo un sagriež ripiņās. Pannā izkausē sviestu, pievieno šķipsniņu cukura un apcep sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno etiķi, mazliet ūdeni un sautē, kamēr šķidrums ir iztvaikojis. Pēc garšas pievieno sāli.
2
Maizes šķēlēm nogriež garoziņas. Formu ar noņemamiem bortiem izklāj ar cepamo papīru.
3
Formā ieklāj maizes šķēles, pēc vajadzības sagriežot. Maizi pārziež ar pastēti, uzber riekstus, apsedz ar otru maizes kārtu un uzklāj sīpolu džemu. Apsedz ar trešo maizes kārtu.
4
Kūku novieto ledusskapī uz 2-3 stundām. Svaigo sieru sajauc ar krējumu un sinepēm. Ar šo masu dekorē kūku. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm