Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Mencas fileja ar ķiršu tomātiņiem 4

Sastāvdaļas
  • 4 mencas filejas pa 150g
  • 250g ķirštomāti
  • 4 pilngraudu sausmaizītes
  • 1 ola
  • 1 ēd.k. Provansas garšvielu
Zinātnieki apgalvo - lietojot uzturā zivis vismaz divas reizes nedēļā, ir iespējams izvairīties no dažādiem veselības traucējumiem. Turklāt tieši zivis ir viens no OMEGA 3 taukskābes saturošajiem pārtikas produktiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru un izkārtot nomazgātus tomātiņus. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 20 min.
Olu uzputot ar dakšu, pievienojot sāli un garšvielas. Sausmaizītes sasmalcina blenderī. Mencas filejas apviļāt olā un tad sagatavotā rīvmaizē. Zivi pielikt blakus tomātiem un cept cepeškrāsnī 10-15 min., līdz tā ir gatava.
2
Zivi pasniedz ar tomātiem un klāt var pasniegt mērci vai zaļos salātus.
3
Uzturvērtības speciālistes Gunas Havensones komentārs: "Šī recepte ir ne tikai veselīga, bet arī satur mazāk kaloriju, piemērota tiem, kas vēlas kļūt slaidāki. Menca - lielisks olbaltumvielu avots (vidēji porcijā 24g), pagatavošanas veids cepeškrāsnī maksimāli samazina lieku taukvielu izmantošanu; vidēji porcija satur tikai 180 kalorijas".

Skatīt visus komentārus

Veselīgi