Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pelēkie zirņi ar ceptu olu

Sastāvdaļas
  • 200g vārīti pelēkie zirņi
  • 100g kūpināts šķiņķis
  • 2 olas
  • 1 sīpols
  • 2 ēd.k. eļļa
  • sāls
Viens no tradicionālajiem Ziemassvētku ēdieniem ir pelēkie zirņi ar speķi. Tomēr arī šim it-kā vienkāršajam ēdienam ir savas variācijas. Šoreiz piedāvājam apvienot zirņus ar brokastīs daudziem iemīļoto ceptu olu. Nebaidieties eksperimentēt! Lai labi garšo un skaisti svētki! :)

Pagatavošana 2 porcijas

1
Sīpolu uz šķiņķi sagriezt kubiņos. Pannā uzkarsēt 1 ēd.k. eļļas un uzcept divas olas,tā, lai dzeltenums paliek šķidrs. Olas noņemt no pannas un atlikt malā. Pannā uzkarsēt atlikušo eļļu un apcept tajā sīpolus un šķiņķi, apm. 5 min. Pievienot pelēkos zirņus un visu kopā cept vēl min. 5. Pievienot pēc garšas sāli.
2
Zirņus sakārtot uz šķivjiem, pa virsu uzlikt olu un pasniegt.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm