Lavaša rullīši ar vistas fileju un avokado
Sastāvdaļas
- 500g fileja majonēzes un citronpiparu marinādē
- 1 lavašs
- 1 avokado
- 150g siers (Holandes vai Čedara)
- 1 sarkans sīpols
- 2 ēd.k. turku/grieķu jogurts
- 1 ēd.k. citrona sula
Šie lavaša rullīši lieliski iederēsies gan uz ikdienas, gan svinību galda. Un galvenais, šāda uzkoda priecē gan lielus, gan mazus kārumniekus. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!
Pagatavošana 3 porcijas
1
Filejas uzcep pannā vai uzgrillē, atdzesē un sadala mazākos gabalos.
Sīpolu sagriež smalkos kubiņos. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves.
2
Avokado sagriež uz pusēm, izņem kauliņu, izgreb mīkstumu un ar dakšu saspaida. Pievieno svaigi spiestu citrona sulu, lai avokado nepaliek tumšs, sīpolus, sieru, jogurtu un samaisa.
3
Uz darba virsmas izklāj lavašu, iesmērē to ar avokado masu. Pa virsu kārto vistas gabaliņus, pēc vēlmes var pievienot sasmalcinātu kinzu. Lavašu sarullē.
4
Sagriež porcijas gabaliņos un pasniedz. Ja nav doma pasniegt uzreiz, tad ietin pārtikas plēvē un glabā ledusskapī.