Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Pelēko zirņu čauders

Sastāvdaļas
  • 400g pelēkie zirņi
  • 800g kūpinātas ribiņas
  • 1 liels sīpols
  • 3 ķiploku daiviņas
  • 300g kūpināts siers
  • 3-4 ēd.k. milti
  • 1 ēd.k. sviests
  • 2 gl. piens
  • čili pipari pēc garšas
  • karijs
  • sāls, pipari pēc garšas
Sākotnēji čauders tika vārīts tikai no zivīm un dažādām jūras veltēm, bet ar laiku par čauderu sāka saukt jebkādu biezu zupu ar miltiem un pienu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pelēkos zirņus iemērkt uz nakti un nākamajā dienā izvārīt ar kūpinātām ribiņām. Buljonu nost neliet.
2
Sīpolu smalki sagriezt un apcept pannā ar smalki sakapātām ķiploku daiviņām. Pievienot zirņiem katlā, pārkaisīt ar sāli un pipariem, sarkaniem čili pipariem un kariju un vārīt visu kopā 20-30 min.
3
Kūpinātu sieru sarīvēt un sajaukt kopā ar miltiem. Katlā ar zirņiem pielikt sviestu un pieliet pienu. Pievienot arī siera maisījumu un vārīt tik ilgi, kamēr siers ir pilnībā izkusis.
4
Pasniedz ar lakto mērci, kas ir sajaukts kopā ar zaļumiem un ķiplokiem.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi