Pikša ar romesko mērci
Sastāvdaļas
- 2 pikšas filejas
- 4 ēd. k. olīveļļas
- sāls, pipari pēc garšas
-  
- Mērcei:
- 2 sarkanas paprikas
- 1 sīpols
- 3 tomāti
- 1 maizes šķēle (var būt sacietējusi)
- 2 ēd.k. grauzdētu mandeļu
- 1 ēd.k. baltvīna etiķa
- 4 ēd.k.olīveļļas
- 1 tējk. pūdercukura
- sāls, pipari pēc garšas
Romesko mērce, kas sastāv no ceptiem dārzeņiem un mandelēm ļoti labi sader kopā ar maigu un sulīgu pikšas fileju
Pagatavošana 2 porcijas
1
Sīpolu (ar visu mizu), papriku, tomātus ietīt follijā un cept cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 1 stundu. Atdzesēt un attīrīt no mizām.
2
Sagatavotus dārzeņus ielikt blenderī, pievienot maizi, pūdercukuru, etiķi, eļļu un apgrauzdētas mandeles. Pievienot sāli un piparus un sablenderēt.
3
Zivi pārkaisīt ar sāli un pipariem. Pannā uzkarsēt olīveļļu un apcept zivi 3-4 min. no katras puses.
4
Pasniegt pikšu ar mērci un svaigiem zaļumiem.