Rīsu salāti ar dārzeņiem un cūkgaļu
Sastāvdaļas
- 150g rīsi
- 400g saldēti dārzeņi
- 150ml buljons vai ūdens
- 200g kūpinātas cūkgaļas
- Mērcei:
- 200g krējums
- 2ēd.k. baltvīna etiķis
- 1 ēd.k. mārrutki
- sāls, pipari
Tiek lēsts, ka līdz 2025.gadam to cilvēku skaits, kam rīsi ir galvenā pārtikas sastāvdaļa, palielināsies līdz četriem miljardiem....,tāpēc piedāvājam vēl vienu rīsu pagatavošanas recepti.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Rīsus novārīt atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma un atdzesēt. Saldētus dārzeņus pārliet ar buljonu vai ūdeni un novārīt. Saldētus dārzeņus iesakām vārīt burtiski 3-4 min, tad tie saglabā krāsu un konsistenci. Ūdeni noliet, dārzeņus atdzesēt.
2
Krējumu sajaukt ar etiķi un mārrutkiem, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
Rīsus, novārītus dārzeņus un sagrieztu kubiņos kūpinātu cūkgaļu samaisīt, pārliet ar mērci un vēlreiz sajaukt.
4
Pasniedz uzreiz.